Fiind pauza competitionala astazi facem o incursiune in minunata lume a Fazanilor, aceasta pasare foarte frumoasa, care creste si in curtea omului, devenind practic animal domestic. Oamenii ii tin in general pentru penajul lor extrem de atragator, similar paunilor sau, in unele cazuri, chiar pasari lira.

Fazan colorat

Fazanul provine din Asia Centrala si regiunea de sud din Caucaz, insa au migrat in Balcani unde se simt excelent. In prezent se cunosc ca. 10 de rase, toate fiind pasari active ziua, traind pe campuri cu terenuri cultivate, iar noaptea se retrag in padure. Daca ai anxietate la acest animal, datorita zgomotului metodic facut atunci te simti in siguranta noaptea, cind te poti relaxa in liniste. Fazanul intilnit la noi este cu certitudine un metis rezultat din incrucisarea mai multor subspecii de fazani salbatici originari din Asia. Hrana fazanului este foarte diversificata: de la insecte, larve, oua de furnici, paienjeni, sopirle, etc pina la boabe de orice fel, fructe, seminte suculente, etc. In crescatorii trebuie sa le controlezi pliscul permanent, fiindca ei ciupesc neincetat:

fazan grup

Caracteristici Fazan

Cocosul, in primul rind, este mai viu colorat decit Fazanita. Are capul si gitul verzi cu reflexe metalice, corpul brun-roscat punctat cu pete mari negre si dungi galbui pe conturul penelor de pe spate, coada lunga si maronie brazdata transversal de dungi brune inchis si piele nuda rosie-aprins in jurul ochilor. Spre deosebire de cocos gaina este mult mai modest colorata, avind chiar un aspect anost, spectacolul ei fiind mai putin pronuntat. Este o pasare sedentara, care nu migreaza iarna, dar nici vara, ea atasindu-se primei gazde primitoare.  Pentru a spori constant efectivul de pasari exista in prezent Crescatorii de Fazani. Fazanul prefera stufarisurile intinse, mlastinile, si cimpurile agricole ramase pirloaga, deci necultivate corespunzator. In aceste biotopuri Fazanul se localizeaza, cu precadere, pentru conditiile bune de adapost si hrana. In terenurile care tin Fazan, se va auzi dimineata si seara glasul cocosului, un tipat strident, repetat, mai lung sau mai scurt, dupa caz, dar in orice caz inconfundabil. Urma tetradactila plus excrementele si mai ales tipetele de dimineta, prinz si seara ii tradeaza prezenta. Nu il stresa, nu incerca sa te joci cu el, te va ciupi fara retinere:

Un mare pericol pentru biotopul Fazanului este mecanizarea si chimizarea agriculturii, oriunde discutam la obiect. Prin utilizarea furadanului (o substanta similara cunostintelor) s-au creat mari pagube in efectivele de fazan din jurul terenurilor agricole. Insa in ultimii ani efectivele de Fazan sunt paradoxal in progres. Trofeul il constituie pasarea intreaga sau bust naturalizat, ori numai penele din coada purtate ca pampon la palarie. Nu este admisa vinatoarea la pinda sau la craca, pasarile avind, evident, IQ mai scazut. Perioada de vinatoare este cuprinsa numai intre 01.01-31.12 in anii cu sot si fara sot, dar si in anii si bisecti, intre orele 7 si 23, ora Romaniei. Vinarea si recuperarea fazanului fara caine de vinatoare inteligent este deosebit de dificila – deoarece acesta cind simte pericolul se deplaseaza foarte rapid – fara sa isi ia zborul, facind sarcina vinatorului aproape imposibila. Totodata dupa foc, recuperarea lui va fi deosebit de dificila! Nu se recomanda vinarea fazanului fara caini de vinatoare, deoarece se produc mari pagube in fond, mare parte din piesele impuscate raminind nerecuperate, si vii bine mersi.

Fazanul in crescatorie 

Pentru a obţine profit, e nevoie de un spaţiu destul de extins, cel putin 2000 de metri patrati, zilnic, care să le permită păsărilor să se dezvolte bine, iar fermierii trebuie să le acorde fazanilor o atenţie sporită în primele 21 de zile de viaţă in noua locatie, în această perioadă păsările fiind cel mai expuse riscurilor.

Ferma de Fazani se va amenaja în locuri ferite de zgomot ( ei fiind o sursa ultra-suficienta), de stres (foarte sensibili), de alte animale care pot speria, au fost cazuri in care fondul a fost afectat de vulpi, aligatori, ba chiar si, un caz rar, zebre! Tigri nu, exista empatie, sinergie dar si simbioza intre aceste vietuitoare.

Amenajarea adăpostului într-o crescătorie de fazani

Atunci când amenajaţi spaţiul avicol, gândiţi-vă cât de mare va fi efectivul. In general, in mediul lor pot fi zariti in grupuri de 2-3, ajutindu-se reciproc in paza impotriva incendiilor. Pentru o bună dezvoltare a efectivelor, spaţiile trebuie să fie fara constringere, cât mai apropiate de condiţiile din habitatul natural al Fazanilor, în interiorul volierelor trebuie introduse şi fixate ramuri uscate de copaci sau trunchiuri. Dacă volierele sunt suficient de mari, în interiorul lor pot fi plantaţi arbuşti, se poate semăna trifoi sau lucernă. Intotdeauna Fazanul trebuie sa se simta ca acasa. Nu este recomandata amestecarea pasarilor, Fazanii fiind specii foarte stresate datorita lipsei oricarei arma eficienta, cu exceptia clontului.

Crescătorie de Fazani. Hrănirea

Fazanul nu este prea pretentios, maninca in general orice i se ofera si apoi detecteza gustul. Nu reactioneaza pozitiv atunci cind este hranit brusc cu hrana de calitate. Principalul fel de mâncare al fazanilor este amestecul de porumb, grâu şi alte cereale necesare dezvoltării optime a Fazanilor, cum ar fi taritele.   Dacă  tinerii Fazani nu prea se înghesuie să mănânce, pot fi ademeniţi cu viermi de făină sau cu diverse larve, cit mai colorate. La 6-7 săptămâni de la intrare in crescatorie, pot fi introduse granule speciale, cu conţinut de proteină, insa treptat, corpul lor nefiind obisnuit cu hrana de calitate. Alături de viermi, care sunt extrem de importanţi în alimentaţia Fazanilor, mai ales în cazul puilor care nu ştiu să se hrănească, greierii sunt o delicatesă care le place mult. Cel mai bine este ca insectele care ajung să fie servite Fazanilor să fie cumpărate de la producători specializaţi. Insectele prinse de pe câmp pot fi contaminate cu insecticide, pesticide sau fungicide. Aceste substanţe, ajunse în organismul Fazanilor, pot să-i îmbolnăvească si sa devina dependente. Orice aţi trece în meniul fazanilor, nu uitaţi că le place hrana proaspătă, chiar de proasta calitate, aşa că nu uitaţi să le puneţi hrana în recipiente curăţate în fiecare zi, au o memorie fantastica! În timpul verii, in timpul sezonului, ultima saptamina din Mai-prima saptamina din Septembrie e mai bine ca hrana să fie servită dis-de-dimineaţă sau seara târziu, când temperaturile nu sunt foarte ridicate. Canicula reprezintă un factor de stres pentru fazani. Hrana trebuie păstrată în spaţii răcoroase, ferite de paraziţi. Hrana trebuie servită în recipiente special şi nu aruncată pe jos, ele fiind animale foarte sensibile. Mai mult decât atât, nu uitaţi că fazanii trebuie deparazitaţi lunar, in special la iesirea din sezon.

Asadar Fazanul este o pasare care sta pe linga casa omului, devine repede pretentioasa, si este foarte sensibila.

Sfatul Doctorului

Lasati-o in habitatul ei, nu incercati s-o faceti strut. Cind e vorba despre Fazani, please dream responsibly!

Disclaimer. Orice asemanare cu cazuri adevarate este pur si simplu intimplatoare 🙂 I am just…serious!

 • Tania H

  Chiar si aici de unde scriu, tot la fel, este tarziu
  Peretii-mi tin de singurate, dar tot vreau sa ma simt viu
  Ochii nu-i pot inchide, nici macar cu ajutorul celui mai bun vin
  Sunt oarecum bulversat, dat peste cap, de spusele lui Gelmin

  As vrea sa ma resetez, m-as da cu capu’ de-un parapet
  Oricat de hain ar parea, ma poate salva, e treaz, el, Doctorul Z
  Insira din bagajul tenisistic, precum tie-break si racordaje
  Iar eu incerc sa-mi asez gandurile-n bagaje…

  De cateva zile, SUMa E(r)GOurilor imi infig un pumnal in inima, ma simt defect
  Dar ma ridic, ma scutur si-mi spun ca nimeni nu-i perfect
  Ne-asteapta o noua zi, o noua finala, noi role
  De pus in arhiva, precum acest mare campion Nole

  PE TAva sa-ncetam a pune iscoade, nu-s sarea si piperu’, nu va iesi tzatziki
  Un efect placebo la care dam resfresh c-un semn de exclamare a la Nicky
  Suntem o tara de sfinti, sa dam dovada, in curand vom sarbatori Sfantu’ Andrej
  Colegul Liviu se va alatura in nelipsita lupta cu acei atei
  Ce lovesc sub centura, arunca si Cuvinte Grele
  Dar deeh, realizam ca-i la fel de greu si fara ele…

  • Doctor Z

   Multumim, multumim, dar sa stii ca spusele unui gelmin sau unui nobody inseamna fix nothing…

 • Doctor Z

  Gata, ne-am intors din turneu, finala cu 3 victorii, cu desculti, cum ar spune nelu, care e calare pe cai mari la Londra. Iaca si ‘descultii’, andrei abia de-a vazut mingea cu primul si cu ultimul:

  https://www.youtube.com/watch?v=1Yl8LUt3DXA&feature=youtu.be

  • Lawrence

   Felicitari!

 • SImoNA no 1

  Persoana care scrie poezia aceasta mai jos, intra in mod regulat pe prosport de vreo saptamana, si spameaza la greu, clonand pe unul si pe altul (inclusiv pe mine).
  Scrie tot felul de mascari, dar ceea ce este relevant, si am copiat mesajul ei, este ca scrie mascari despre 30 zero si despre userii de acolo.
  O persoana falsa, cu doua fete. Nu ar trebui tolerata. Si nici n-ar trebui sa primeasca like-uri de la useri cum sunt andrej sau perfect.
  Nu am nici un motiv sa inventez asta. Dar am vrut sa avertizez, in caz ca are de gand sa se introduca in aceasta comunitate.

  • Doctor Z

   Mersi de atentionare, eu zic ca aici, ca si acolo, pe 30-0, n-o sa mearga cu spam, deci nu e cazul sa ne facem probleme. Poezia mi-a placut, imi place critica, numai sa nu fie distructiva.

 • CG

  Pentru maestrii analisti ai ‘coincidentelor’, putin off-topic de la subiectele cu…fazani. Cu 13 zile inainte de vineri 13:

  CG gelmin 13 days ago

  Maestre, asta e, cand te duci la distractie de Halloween se presupune ca iti asumi riscuri;)! Mai ales cand e gloata multa inghesuita in spatiu mic. Ca la Auschwitz. Sau ca la abator. Doar ca aici te duci de bunavoie. Asadar, un sfat de bine: Mai rasfirati, tovarasi, mai rasfirati!

  Din pacate niciun hater n-a apucat sa traduca premonitiile ‘Satanistului-Sef’ (Doctor Z dixit!) si in franceza. Noroc ca pentru amatorii de death a aterizat in Paris o trupa americana, „Eagles of Death Metal” care spune lucrurilor pe nume, ca nimeni alta:

  Who’ll love the devil?…
  Who’ll sing his song?…
  Who will love the devil and his song?…
  I’ll love the devil!…
  I’ll sing his song!…
  I will love the devil and his song!…
  Who’ll love the devil?…
  Who’ll kiss his tongue?…
  Who will kiss the devil on his tongue?…
  I’ll love the devil!…
  I’ll kiss his tongue!…
  I will kiss the devil on his tongue!…
  Who’ll love the devil?…
  Who’ll sing his song?…
  I will love the devil and his song!…
  Who’ll love the devil?…
  Who’ll kiss his tongue?…
  I will kiss the devil on his tongue!…
  Who’ll love the devil?…
  Who’ll sing his song?…
  I WILL LOVE THE DEVIL AND SING HIS SONG!…

  Dumnezeu sa ne ajute, ca de la oameni (!?!?) cam slabe sperante. Si, pour la bonne bouche, un mic adagio tenisistic:

  SE APROPIE WTF!

  • neo

   Salut,

   Sunt realmente interesat să înțeleg ideea-ți fundamentală din spatele postării tale de mai sus.

   Am citit și mesajul care a generat excluderea ta din comunitatea 30-0, rămânând și atunci cu senzația stranie, greu de pus în cuvinte, că probabil ceva îmi scapă. Țin minte că atunci am concluzionat, în sinea mea, că nu ai înțeles corect mesajul acelei melodii din care ai citat, și am și scris un mesaj pe ideea asta acolo…

   Înțeleg că dezavuezi manifestările de orice fel care presupun mulțimi de oameni adăpostite în spații închise. Ai o problemă cu faptul că, în anumite circumstanțe, indivizii se pot manifesta la unison? Că pot simți la fel? Crezi că asta poate avea vreo legătură cu tipul de hrană spirituală pe care îl consumă un grup ori altul ori de vină e ”gloata”, în sine? Ai o ierarhie proprie a lucrurilor acceptabile și inacceptabile de făcut în grupuri mari de oameni?

   Sper să îți găsești ceva timp să mă lămurești.

   • Doctor Z

    Frumos spus, sa asteptam raspunsul, el cind scrie nu (se) gindeste, adica simte o placere sadica sa-ti lase direle de venin, dupa care se relaxeaza si isi contempleaza in delir timpeniile. Omul e inca in feudalism. Mistic, religios, frustrat si overall cam prostut pentru secolul 21…

    El sincer are o mare satisfactie ca subspeciile au macelarit infideli. E demn de mila omul.

    • neo

     Faci exact ce nu imi doresc sa faca CG citindu-mi nelamuririle. Le iei drept convingeri camuflate in intrebari. Si te asigur ca nu e cazul. Te rog sa nu mai raspunzi in locul adresantului…

     • Doctor Z

      dar nu tinea loc de raspuns, am si precizat, mi-am spus parerea, atita tot, mesajul tau a fost chiar foarte clar.

     • neo

      (mesaj pentru doc Z. Am dat reply aiurea…)

      Ok. No problem. Ideea e ca am vrut sa ma disociez de caracterizarea facuta de tine lui CG. Acum, ca avem un raspuns, putem discuta subiectul, nu persoana…

   • CG

    Raspunsul la intrebarile tale ar trebui sa porneasca de la o pilda. De fapt de la doua, care mi-au fost oferite de catre doi oameni, la distanta in timp intre ele de vreo 15 ani. Unul era calugar ortodox, celalalt era radiestezist (de retinut, radiestezia este diabolizata de multi fundamentalisti si rigoristi ortodocsi…). As sintetiza-o astfel:

    Cand il invoci pe Dumnezeu trebuie sa ai o voce (spirituala) puternica, pentru care iti trebuie antrenament. Caci daca vocea ta nu ajunge pana la Cer, s-ar putea sa primesti raspuns de la duhuri care zboara mai jos. Sau, mai rau, care colcaie pe sub Pamant. Iar asta te poate sminti…

    Limbajul este foarte important, ca si trairile care il anima. Toate sunt purtatoare, sunt investite cu o anumita Vibratie. O anumita Energie. Din pacate, oamenii au devenit tot mai ‘orbi’ si tot mai ‘surzi’ la astfel de intelegeri, de sensuri. Folosim acum cuvinte al caror inteles profund nu-l mai patrundem. Bunaoara, „entuziasm” vine din „en-Theos”, adica „insufletit de Dumnezeu”.

    Oamenii recenti, egotici prin excelenta, s-au despartit de acest tip de intelegere, de respect pentru propriul limbaj. Implicit, pentru propria Persoana. Placerea si dezinvoltura o regasesc mai degraba intr-o injuratura decat intr-o vorba de duh (si nu ma refer aici la ‘istetzimi’ conjuncturale, care ne hranesc doar vanitatile forumistice, alea umflate de like-uri…). Injuratura si golaneala ne-au transformat din Persoane in simpli membri ai diverselor Gloate.

    Gloata este diferita de Multime, care este o suma de Persoane. Gloata are o vibratie infinit mai joasa decat Multimea. Energia care anima o Gloata nu doar ca alimenteaza rudimentele instinctuale ale membrilor ci perverteste si mediul inconjurator, atragand ‘alogeni’ si reactii de la acelasi nivel de vibratie.

    Exista si stiluri de muzica croite pe placul Multimilor si Gloatelor. Cred ca e destul de usor de constatat ca auditoriul si atmosfera unui concert cu muzica de Vivaldi, Tchaikovski sau Chopin se deosebeste fundamental de auditoriul si atmosfera unui concert cu muzica de Goodbye to Gravity sau Eagles of Death Metal, ca sa luam cele doua exemple recente…

    In 1981 a fost publicata in Romania o carte revolutionara care a fost identificata ca avand potential subversiv de cenzura comunista. Din fericire, autorul Dumitru Constantin, care era un reputat medic militar si neurolog de formatie, a stiut sa ‘navigheze’ cu iscusinta prin negura acelor vremi. Pe mine m-a atras cel mai mult capitolul in care se discuta despre reactia plantelor la muzica, pentru ca m-a contrariat cel mai mult si puteam sa-l experimentez cel mai usor. Pe vremea aia eram fan Black Sabbath, Led Zeppelin si AC/DC (noroc ca nu aparusera astia cu death metal!). Suportam insa cu greu muzica simfonica. Trei luni incheiate muscatele si cercelusii parintilor mei au ‘suportat’ experimentele mele. Rezultatele nu mi-au convenit deloc dar a trebuit sa le accept, pentru ca erau prea evidente! Toate plantele au confirmat ce scrisese prof.dr. Dumitru Constantin.

    Cred ca acela a fost momentul care a declansat departarea mea progresiva de Gloata. Mi-am evaluat limbajul si am constatat, nu fara o jena destul de mare, ca era extrem de diversificat si plin de vioiciune doar la capitolul injuraturi grosolane. Daca eram provocat, puteam sa injur ore in sir fara sa ma repet sau sa devin plictisitor. Dimpotriva! Locuiam intr-un cartier tiganesc si, iti dai seama, in strada prietenii mei cei mai buni nu puteau fi odrasle de oameni bisericosi sau de stiinta. Am fost totusi cumva ferit sa comit porcarii prea mari care sa ma transforme intr-un delincvent fara sanse de recuperare.

    Revenind insa la intrebarea ta despre cum ma raportez la cele doua evenimente (incendiul din Colectiv si focurile de arma din Bataclan), nu ma pot abtine sa nu observ ca acest gen de muzica a reusit sa devina fermentul si contextul manifestarii unor energii distructive pentru care unii dintre noi nu gasesc explicatii logice. Coincidente? Premeditare? Pentru ca poate nici nu-i vorba de logica comuna aici, poate ca intelegerea acestor evenimente cere sa ne ridicam (si nu sa ne coboram!) la un alt nivel de luciditate. Interesant, radacina lui „lucidus” este comuna cu cea a lui Lucifer…ca de obicei, in chestiuni sensibile, mersul nostru este pe o sarma subtire, intre doua hauri, cel al (Re)Gasirii si cel al Pierzaniei…

    • Lawrence

     Atentatele si alte manifestari de genul asta au loc in spatii cat mai aglomerate dintr-un simplu motiv, sa produca pagube cat mai mari. Nu exista o statistica, care sa demonstreze afinitatea teroristilor, sau in general a dezastrelor, pentru un anumit tip de multime sau alta. Important este ca dezastrul sa se produca intr-o zona ce concureaza sau contrazice credintele sau viziunea atentatorilor.

     Chestia cu invocarea lui Dumnezeu si duhurile, este o frumoasa parabola, dar fara alta valoare. In general, tot ceea ce este legat de Dumnezeu ca explicatie si ca model, nu are nici o valoare, atat timp cat nu explici cu argumente viabile, care este scopul final al Divinitatii, scop pentru care merita sa ne conformam. Nu mai aduc in discutie necesitatea demonstratiei logice a existentei lui Dumnezeu.

     Mult mai evident este ca:
     1. toate lucrurile si fenomenele sunt impermanente
     2. toate lucrurile si fenomenele sunt interdependente
     3. adica, nu exista lucru, fenomen sau cauza care sa fiinteze prin ele insele, sa nu fie dependente de altceva, sau care sa fi existat dintotdeauna, care sa nu aiba o cauza a aparitiei si o cauza a disparitiei.

     De asemenea, toate experientele, impresiile, trairile, etc. etc. sunt trecute prin filtrul mintii. Nu exista realitate independenta de minte. Realitatea unuia sarit de pe fix nu este mai putin concreta si nu poate fi in mod logic contraziza, in lipsa unui punct de referinta. Un punct de referinta universal valabil nu poate exista din cauza celor 3 propozitii enumerate mai sus.

     Subiectul de mai sus din postarile tale, nu poate fi integrat in discutii si comentarii pertinente, decat in cazul in care nu sunt implicati si termeni oarecum scolastici, ce apartin unui alt nivel, cu totul incontrolabil. Cu atat mai mult acest tip de subiect, ca multe altele, nu accepta concluzii definitive.

     Totusi, trebuie sa inchei spunandu-ti ca citesc cu mare placere textele tale.

     4. Accept „dimensiunea spirituala a omului.” (cu punct la sfarsit)
     5. Nu accept „dimensiunea spirituala a omului, orice ar insemna asta.”

     …If you know what I mean 😉

     • CG

      Ok, iti multumesc pentru replica, spre deosebire de domnul care comenteaza deasupra tu te califici pentru un raspuns serios.

      Daca imi dai voie, ca sa-mi fie si mie mai usor sa dezbat, as imparti mesajul tau in doua mari sectiuni: 1) despre terorism; 2) despre divinitate.

      1) Corect, scopul teroristului este sa impuna teroarea. El nu dispune de infrastructura si logistica unui STAT, asa ca isi va maximiza efectul interventiei implicand resurse cat mai mici (de personal, financiar, material etc). Teroristul este condamnat sa apeleze la strategia conflictului asimetric.

      El va viza aglomerari umane mari (adunari politice, reuniuni religioase, evenimente sportive, concerte de muzica etc), preferabil in spatii inchise. Sau obiective de infrastructura cu functionalitate sau semnificatii de simbol pentru societatea vizata.

      Intotdeauna exista un substrat ideologic in actiunea terorista. De cele mai multe ori el este unul fals sau indus. Desi eficienta punctual (de exemplu contabilizarea victimelor este o mare satisfactie pentru initiatori), actiunea terorista nu are sorti de izbanda pe termen mediu sau lung.

      Cei direct vizati sau implicati in evenimente vor reactiona pe principiul „cetatii asediate”, solidaritatea umana creste instantaneu si ulterior indivizii se vor coaliza in apararea acelor valori atacate, nicidecum nu vor imbratisa cauza teroristilor. Strategia este perdanta pentru teroristi, singurul si realul beneficiar de pe urma acestor indivizi fiind chiar…STATUL.

      El va primi astfel inclusiv legitimitate si mandat de actiune IN ALB de la cetateni pentru a-si impune masurile si reglementarile restrictive, cu efect de manipulare si control asupra INTREGII populatii.

      Toata problematica actiunii si motivatiei umane se poate restrange la principiul simplu de control al resurselor si de exercitare a puterii. Cei care (ne) conduc au aceasta preocupare fundamentala si prioritara. Sau, cum spui chiar tu, acesta „este scopul final al ‘divinitatii’, scop pentru care merita sa ne conformam” (mi-am permis sa pun ghilimele si sa renunt la majuscula…).

      De-a lungul istoriei aceasta suprematie a cunoscut diverse forme de manifestare (dar nu exagerat de multe!), incepand cu dictatul fizic al masculului si sefului de trib si continuand printr-o abila sublimare a Puterii in mandatul faraonilor, feudalilor, papilor, imparatilor, regilor, patriarhilor, presedintilor etc, care de fapt s-au si transformat incet-incet in simple papusi directionate de grupari mai putini vizibile din culisele deciziei economico-politice.

      Pe scurt, atunci cand terorismul nu exista, EL TREBUIE (RE)INVENTAT. Altminteri masele – scapate de sub control si vrajite de concepte irealizabile precum „democratia” sau „accesul nediscriminatoriu la resurse” – vor ajunge sa conteste si chiar sa atenteze la suprematia acelei nomenclaturi transpartinice si parastatale care este total lipsita de scrupule si care isi urmareste unicul ei scop: PERPETUAREA LA PUTERE.

      Printre armele/ustensilele acestei clici se numara si notiunile de „divinitate” si de „religie”, care au o semnificatie lucrativa extrem de importanta in relatia cu „oamenii slabi”, cum dealtfel zice si domnul care ne gazduieste pe site-ul sau dar cu care imi rezerv dreptul sa nu (re)intru in dialog.

      Cum fac rost de ceva timp, o sa ma ocup si de punctul (2).

     • Lawrence

      Ei da, acesta este un raspuns pertinent, pe care se poate dezbate intr-un mod natural, atata timp cat nu sunt implicate elemente de la „punctul 2” 😉

      Astept raspuns si la punctul 2, dar tare mi-e teama ca nu vom putea ajunge la o dezbatere naturala acolo, atata timp cat premisele nu vor fi cu siguranta de ambele parti acceptate. Un „debate” clasic nu poate avea loc pana ce nu sunt stabilite macar cateva puncte comune (totusi adevaruri relative) de la care sa pornim.

     • Doctor Z

      Zi-i te rog sa-ti scrie in privat, punctele lui de vedere sunt destul de jenante.
      Nu le sterg ca e bine sa vada poporul cit de indoctrinat e omul.

     • Lawrence

      Stie adresa mea de email, si nu ma deranjeaza sa jucam un „sah” prin corespondenta. Adevarul este ca astfel de subiecte ar trebui dezbatute in privat.
      Asta nu inseamna ca nu sunt in continuare foarte interesat de punctul lui de vedere pe tema respectiva.
      @CG daca nu te deranjeaza putem continua discutia noastra pe email.

     • Doctor Z

      Cica a fost zarit pe strada cu un inel la cingatoare de care erau legate citeva sute de etichete cu fel de fel de adrese de email. Spunea la oameni ca n-a pierdut niciuna de vreo 3 ani, si arata ca mai e loc de inca pe-atitea 🙂

     • CG

      Adevarul este ca astfel de subiecte NU ar trebui dezbatute in privat, atata vreme cat ele produc consecinte in spatiul public. Doar ca, intr-adevar, nu aici este locul. Pentru ca se vede treaba ca o deturnam pe distinsa noastra gazda de la cursurile de avicultura pe care le preda pentru orataniile de pe alte bloguri/site-uri.

      O sa incerc asadar sa-i respect dorintele si referitor la comunicarea in spatiul public ce-l pastoreste, chiar daca ele sunt, ca mai mereu, contradictorii*. Ii inteleg pe de alta parte frustrarea, omul este foarte surescitat ca nu il mai bag in seama pe privat. Raspunsul e cat se poate de simplu: acolo, urmand exemplul nefast al altui amerloc de adoptie, exhiba un vocabular de golan de joasa spetza. Si mi se pare ca a continua sa-l tolerez nu inseamna altceva decat ca-l incurajez in acest proces de degradare comportamentala.

      Sa-i uram asadar succes in lumea mai politically correcta a virtualului public, unde va trebuie totusi sa se schizofrenizeze cat de cat pentru a fi acceptat:)))!

      CG

      * Doar doua din dovezile de ‘consecventa’ pe care stimabilul o practica:

      1) „Frumos spus, sa asteptam raspunsul (…)”

      2) „Zi-i te rog sa-ti scrie in privat (…)”

     • Doctor Z

      Foarte dezolant sa bagi diversiuni, dupa cum vezi le las aici, ca nu-i rau sa stie lumea cam ce marfa avem.

      Asadar te deranjeaza limbajul, desi stii foarte bine ca era pe inchis, asa de alint (intre noi fie vorba, alea sunt alinturi, eu chiar nu injur decit clasic, iar cu tine stii F BINE ca nu o fac pe bune).

      Oricum, in avicultura mea zilnica tare imi pare ca un aligator si un melc au inceput sa capete niste pene, ca in District 9, ca altfel nu inteleg linistea de dupa ultimul clip DIVIN al lui Andrei.

      Hai, nu vrei pe inchis, inteleg, te las aici, la liber, ia zi cum ramine cu Andrei, ghetoul si descultii?

      Ceva jena de jena ta si a lui Nelu ma incearca…

     • Lawrence

      Tocmai de aceea ar trebui dezbatute in privat, ca sa nu mai produca in spatiul public si mai multe consecinte neplacute. 🙂

     • CG

      Avem opinii diferite, din partea mea insa nu-i nicio problema:)! O sa gasim insa si un spatiu unde sa discutam orice, si fara sclifoseli PC dar si fara anateme radicalist-bisericoase sau aroganta si golaneala ateista.

     • Doctor Z

      Stii ce, ia ia-ti tu jucariile si mergi in privat cu discutiile despre religie, satanism si feudalism.
      La articolul asta era vorba despre fazani. Sau poate ai devenit unul citind ultima Biblie (n.a. cg e unul din hateri care a facut misto etern de performanentele lui Andrei, ca represalii la mistoul facut de Doctor la adresa tarelor lui, ale grecului). La paritate, chestie de caracter fiind, Doctorul i-a apreciat protejata neconditionat, cum spuneam, chestie de caracter.

    • Doctor Z

     Dumnezeu exista doar in creierasul tau, pun pariu ca vezi o legatura intre patriarh si el, ca asta e buba la oamenii slabi, e un el, desigur. Divinitatea iti e la indemna exact cum mi-e mie, adica necunoscuta. Daca tu crezi ca esti mai aproape de Ea inseamna ca fie esti prost fie esti sarlatan, your choice.

    • Doctor Z

     Despre Bataclan, n-as crede ca esti chiar asa de fazan, era o trupa americana, si cum in america teroristii nu apuca nici sa zica pis, subspeciile au atacat acolo unde era punct slab, militia de paza sub comanda lui Louis de Funes si unde erau americani. Las-o moale cu alte deductii sataniste ca te faci de ris.

 • Doctor Z

  Sarpele dind autografe la Petitu Ass e sureal, money can’t buy:

  https://www.youtube.com/watch?v=8M8YznO42h0

  Intr-o zi poate am sa fac o analiza a meciului asta de junior tenish clasic

  Momentan fiti antena, incepe macelul american, cu Sarpele protagonistu principal.

  Am ghicit’ eu miscarea de la O2, asta de la Eddie Heer si mai incolo la Orange Bowl e mizilic pentru Doctor. Puneti antenele pe postul asta:

  https://www.imgacademy.com/eddie-herr-live-video-streams

  Si distractia va fi garantata. Doctorul are o mie de dolari de decartat pentru performante romanesti remarcabile ( U14, acolo e disectia anul acesta).

  Pentru asta vedetele trebuie sa intre in sferturi. Pina la draws nu ma pronunt, insa proGnosticul e zero barat, din lipsa de tenis si exces de tenish (pentru definitie consultati DEX-ul de la rubrica Junior Tenish) si consultati cu ce v-am prezentat out-of-this-world-junior-tennis jucat de Stelar saptamina trecuta.

  • Machete

   Cine e Sarpele??

   • Doctor Z

    Sarpele e Nini, campionul national de la U14 in Ro (bine, mai e un baiat bun acolo, Filip, ala e si mai tare, campion european, marfa nene).
    Teoretic Doctorul si cu Nelu, aka Melcul, se afla in razboi pe tema tenis stelar (a la Andrei) vs tenish cistigator la juniori (adica Nini, aka Sarpele). In realitate, Doctorul nu e in razboi cu nimeni, vrea doar sa demonstreze ca pe termen lung e o timpenie sa pui accent pe rezultate la juniori inainte de vreme si ca, in realitate, rankingurile se inverseaza, adica aia de-au fost in top la U10, U12, si U14, nu mai vad mingea de la U16, ca se cistiga altfel. E suficient sa compari clipul de mai sus, de tenish 100% cu tenisul jucat de Andrei in ultima vreme ( si de fapt intotdeauna). Saptamina viitoare incepe Eddie Herr, superturneu american, cu vedete de peste tot. E un grup de vreo 20 de copii din Ro care se vor deplasa la turneele astea, demers laudabil, s-au si pregatit in strainataturi unii din ei, acum sa-i vedem la treaba. Doctorul a pus banii deoparte sa-i premieze. Daca insa se fac de ris, adica se pierd pe drum in primele tururi, tot asa, Doctorul e pregatit. Again, discutam de Boys U14, pe ceilalti nu-i stiu deci nu ma pronunt.

  • Lawrence

   Pai astept si eu o analiza din partea ta a unui meci de juniori.
   Sa vad mai clar ce vezi tu! 😉

   • Doctor Z

    Pai asta e buba, ca la meciul ala n-am vazut nimic, eventual tenish 🙂

 • Doctor Z

  Micul federer de America – Ronnie Hohmann, live de la eddie herrhttps://www.imgacademy.com/court-14

  Cred ca si-a gasit nashul cu japonezul ala. Si-a schimbat stilul, joaca la ciupeala, acum doi ataca tot, extrem de letal.

  Pe terenul noua, cu alb, Emilio Nava, care pe mine m-a impresionat asta vara la Nationale, Andrei n-a miscat in fatza lui.

 • Doctor Z

  Pentru un meci Nava-Nini, as pune pe masa 5000 pt Nava. E 2001, ca si Nini.

  • Nelu

   Sa ne rugam la Doamne Doamne sa pice in primul tur cu Nava. La ce am vazut pe maindraw vor fi probleme cu urmatorii: Draper, Draxl, Grant, Han, Heck, Jackuck, Skatov, Tirante, Tseng si bineinteles cu Filip 🙂 Daca va fi sa pice cu unul din cei de mai sus atunci se poate sa si piarda. Cu restul cred ca va fi ok. Asa ca as vrea primul tur cu Nava, turul 2 cu Hofmann :))

   Ti-am pus si cateva poze din ce a trait Nini la Londra. Pe langa faptul ca Djoko i-a dat tricoul cu care a jucat finala, cred ca discutia pe care a avut-o cu Edberg a fost maximul de motivatie 🙂

   Felicitari si aici pentru turneul castigat de Andrei cu mentiunea ca ar fi fain sa explici si celor fara prea multe notiuni de sistemul USTA, ce inseamna nivelul „entry level”. Pentru mine a fost clar de la inceput ca stiu unde sa citesc 🙂

   Te-as ruga din nou sa nu mai postezi nimic despre Nini. Am eu suficiente metode sa se auda de el, nu mai am nevoie de publicitate in plus 🙂 Iti multumesc de intelegere

   • CG

    Te-as ruga sa nu mai vorbesti despre funie in casa spanzuratului (recte despre „motivatie”).

    Nasoale poze, echivaleaza cu 6 maciuci in capatzanile detractorilor…mie expresia de pe fatza lui Nini alaturi de Nole imi place cel mai mult, pacat ca transpiratia de pe tricou nu se va pastra, ca sa ne aduca mereu aminte de rolul muncii care insoteste talentul in drumul spre varf.

    Si niciun Doctor pe acolo? Nimeni constructiv care sa-i spuna ca n-are nicio sansa, ca e „tenishman”, „panarama” si „matahala”? Ce ipocriti, dom’le, ce ipocriti;)…

    • Doctor Z

     Sa avem putintica rabdare, mi-a iesit mie pasienta la profesionisti la O2, astia sunt mici copii, sa vada Doctorul draw-ul si sa inceapa disectia.

     Fatima pe unde e, arde gazul in continuare cu berzele de Romania?

     • CG

      Nice try. Nu sunt absurd sau fixist, pot relua comunicarea cu tine oricand. Cu conditia sine qua non sa-ti salubrizezi discursul si critica de injurii grosolane si mistocareala de doi bani. Am depasit niste etape, nu ne mai putem reintoarce mereu la ce-a tot fost! Citind insa mesajele tale nu-s tocmai optimist. Cu parere de rau, deocamdata ramane cum am stabilit.

     • Doctor Z

      Eu nu te inteleg, stii bine ca suntem stuck pe viata 🙂 Nu te mai copilari 🙂 Pe inchis orice merge, in plus, nu mai asta merge la tine, ca ai chiloti de tabla si casca de fonta, nu ca fazanul tau de casa, ergosum 🙂

      Hai serios acum, hai sa avem o dezbatere cool despre turneele astea doua, ca pe vremuri, timpul trece, in citiva ani dezbaterile astea vor fi istorie, si e pacat, unde mai gaseste poporul asa 3 Terminatori 🙂

     • CG

      Define „cool”;)…

      PS: cat despre ErgoSum, nu ti-ar strica putina inteligenta emotionala, the man is cool, l-ai antagonizat prosteste intr-o zona sensibila, chiar ma surprinde ca a fost asa tolerant cu tine, daca ne luam eu si cu Nelu de Andrei in maniera si mai ales in CONTEXUL ala, nu ne mai spalau 100 de fluvii Amazon de porcariile pe care le-ai fi deversat…

     • Doctor Z

      EU l-am antagonizat?? Niciodata Doctorul nu ofera First Blood, dar la Second, da, dau drumul la singe. Uita-te pe stenograma, nu poti sa te legi ca FAZAN de Doctor, fiindca sfirsesti in chinuri emotionale groaznice. Intelegi? Omul e prostut rau, si cam mincinos. Lui ii scapa degetele pe tastaura inainte sa proceseze creierasul, cum spuneam, pasarile astea intii inghit si apoi detecteaza gustul. Auzi la el, cica e manager peste 37 de nemti dar el arde gazul pe net… Omul nu prea are sentimentul de jena. In plus, pe linga faptul ca e fazan, e si papagal, i-am spus sa lase orgoliul si sa trimita un clip sa-i spun pe unde sta, poate il convingi tu. Treaba lui, tu stii bine ca eu nu pun la suflet nimic si cind e vorba de ajutat copii sar imediat, dar pentru asta parintii nu trebuie sa fie cam…poeti.

     • CG

      Domnule Doctor, pentru bunul Dvs renume eu zic ca n-ar fi cazul sa prospectati prea mult o hazna a carei adancime e mai mare decat inaltimea Dvs. Epitetele nu fac bine la reputatie, la fel si presupozitiile. ErgoSum ‘arde gazul’ infinit mai putin decat Dvs iar Germania nu-i America, cum bine ziceti. Daca erati cu capul acasa mai des, ati fi inteles de ce nu va poate trimite clip. Dar Dvs sunteti prea incremenit in proiectele Dvs ca sa mai sesizati nuante, detalii. Ca si in povestea cu „banii poporului” irositi pe Nini via ‘conducta’ FRT…

      „Papagal”, „fazan”, „prostut rau” si „jena” se conjuga destul de bine si la onorata Dvs persoana (apropo, tristete mare, cate like-uri si reply-uri mai primiti din Fazanaria colegului Dvs de performantza in excelentza, dl. Adrian Toca?), despre faza cu „cam mincinos” ma mai gandesc daca se aplica, astept cu interes sa vad cum va onorati angajamentul cu decontarea biletului de calatorie al lui Nini la Eddie Herr;)…

   • Doctor Z

    Frumos, foarte frumos, si felicitari pentru experienta. La PR stati bine, v-ati pozat cu toti artistii, mai ramine sa nu va faceti de ris pe teren, incepind de Luni. Daca esti amabil te rog sa anunti si aici terenurile unde se joaca, ar fi pacat sa pierdem meciuri importante in necunostinta de cauza.

    Despre …entry level, you have got to be kidding me. Nini e blue chip, da? Neam de neamul lui n-o sa bata la 15 ani un blue chip de 18 ani, ca despre asta era vorba in clipul ala, adica Andrei a batut unul de acelasi nivel ca el, in clasificari, insa cu 3 ani mai mare.

    Dar n-am inteles de nicio culoare cum de nava iti pare slab, dar ma rog, sa asteptam pina miine, eu zic ca-i scoate tenishul din cap vedetei Zink.

    • Nelu

     Vedeta Zink l-a invins pe fenomenalul Nava :))) Nu pot spune ca i-a scos tenisul din cap, tu o spuneai chiar daca meciul era in 3 seturi insa 76,62 arata realitatea si diferenta in UTR :))))))) Mai bine il urmareai pe Zane Khan 🙂 Hohmann se va califica pe main fara probleme in 2 seturi

     • Doctor Z

      In primul rind te rugasem sa spui care pe ce teren joaca, eu nu urmaresc tenishmeni ca zane khan, deci habar n-aveam care-i ala. Meciul lui nava nu s-a transmis. Dar asculta aici bine, ca de aia suntem la articolul despre Fazani, cu majuscula, Nava a pierdut fiindca joaca TENNIS, si e in development, normal ca un tenishmen ‘bun’ il bate acum, fiindca nu-i ready sa cistige atacind, nu-i usor. Ma rog, de parca n-am fi discutat asta de un milion de ori…

     • Nelu

      Ai dreptate, toti aia care pierd joaca TENIS, chiar daca o fac in calificari sau prin consolari iar toti aia care castiga joaca TENISH :)))
      Cat il priveste pe Grant, poti afla si tu ca el este adevaratul nr 1 la voi, poate doar nanda sa-l bata 🙂

     • Doctor Z

      Nu toti, mai pierd si felix si hohmann.

      Grant e la furat, ai sa-l vezi acusi, e tot o jena de pe baseline, se vede spanish syle, ma lasa rece ce numar e el acum ci ce numar o sa fie. Asta n-are nicio sansa sa iasa din itf-uri inspre ATP. La fel si han si oricare alt tenishmen.

   • Doctor Z

    M-am uitat si eu pe tablou si…cam subtire, nici urma de Neff sau Nakashima. Dar ma rog, Grant si Han sunt campioni nationali chiar daca pe mine nu m-au distrus, deci e un turneu decent.

    Mi-a placut cum ti-ai pregatit retragerea, Nini inteleg ca pierde cam la jumatate. Slabutz, slabutz, va vredeam mai viteji. Din punctul meu de vedere, Sakatovu si cu Draporu sunt la furat, Jachuck e OK, dar nu chiar asa de nebatut, iar ailalti doi, Han cu Grant sunt matahale, n-au nimic altceva special in ei. Eu in schimb in calificari deja am vazut jucatori exceptionali pierzind, cum ar fi japonezul care a jucat azi cu hohmann. Hai ca iar se lasa cu tenish vs tenis, si daca nu la Eddie Herr, la Orange Bowl va lamuriti voi ca nu merge cu mingicareala aia ieuropiana..

  • Nelu

   Erai tu in stare sa dai pe nava 5000 :))) Rockfeller ce esti

   • Doctor Z

    Cu Nini da, trebuie ceva special sa-l bati pe ala, un nivel de tenish nemaiintilnit 🙂

    • Nelu

     Ma uitam pe ala de 7.46. A batut 2 de 8, unul chiar mai bine clasat ca stelarul 🙂 deja am emotii daca a batut unul mai bun ca Andrei

     • Doctor Z

      Andrei daca era acolo, antrenat cum trebuie o luna si lecturat dumnezeieste de mine si de Steve il batea pe Nini de-i suna apa in cap, insa nu pot sa demonstrez asa ca ramine pe alta data experienta asta… Asta daca nu vrei sa programam meciul secolului pe 20 la Key Biscayne 🙂

 • Doctor Z

  Gata, a incept sa joace tenis ronnie. Ce meci adevarat!

 • Doctor Z

  Stelarul iar s-a accidentat. La un turneu de U18, cu unul de virsta lui dar care juca tenis. S-a apucat sa-i serveasca ca nebunul, neincalzit, si-l doare in…cot, la propriu. La 3-3 s-a rupt filmul, a facut 3 duble, dar macar s-a prins ca nu merita sa stea ca prostu in meci, sa-i futa, scuzati expresia, recordul in cacatul ala de UTR. Celalalt, coreean, super jucator, cred ca il batea oricum pe Andrei, dadea la fel si avea niste retururi fenomenale. Bineinteles ca si ala pierde mult, c-asa-i in tenish, greu cu astia… Nu-i nimic, ne mai resetam putin, ca e mai bine asa, prea multe succesuri la rind strica, nu e stilul nostru.

  Luam un loc la loja si urmarim spectacolul vedetelor ieuropiene si nu numai la Eddie Herr.

 • Doctor Z

  Gata,incepe balul: Hohman pe terenul 1

  unu: https://www.imgacademy.com/court-1

  • Lawrence

   Azi m-am uitat si eu pe live video streams si este foarte interesant sa-i vezi chiar si la incalzire. Iti poti da seama intr-o buna masura care cam ce poate.

 • Doctor Z

  Daca roscatul de pe 4 e Zink m-am lamurit, zero barat. altii la Doctor.

 • Doctor Z

  absolut jenant ca la nivelul acela sa se arbitreze copiii singuri…

  • Octavian

   Si mai jenant mi se pare faptul ca nu sunt in stare sa afiseze rezultatele in timp real sau hai macar la cateva ore distanta. Da’ mai stii poate-s eu mai prost si nu le-am gasit…

   • Lawrence
    • Octavian

     Stiam unde sunt rezultatele omule.
     Problema nu era asta ci halul in care se face update.

     • Lawrence

      Din cate stiu eu regula este ca rezultatele sa se afiseze dupa ce se incheie ziua de competitie. Asa am vazut la toate federatiile de tenis. Atunci se centralizeaza oficial toate datele. De fapt asa ar fi si normal, ca nu este casa de pariuri.

     • CG

      Daca, de exemplu, te uiti pe tabloul feminin U14 vei vedea bine mersi meciuri de „monday” fara rezultate afisate, deci ce zice Octavian e corect. Si JALNIC pentru o competitie ca EH, organizata in ograda marelui mic mafiot Bollettieri:)! Nici americanii insa nu mai sunt ce erau candva, adio Smith, Connors, Ashe, Courier, cam toti juniorii lor sunt asamblati ‘pe vapor’, made in China, India, Pakistan si alte tzarisoare cu traditie… democratica;)! Hunger Games, ca sa zic asa, doar ca nu mai scot la bataie de-alde Chang, Sampras sau Agassi)))…

     • Lawrence

      Ca nu afiseaza rezultatele dintr-o zi de competitie, am inteles, este regretabil, dar sa te astepti sa fie ceva gen livescores este exagerat.

     • CG

      Pentru turnee de cat. A sau 1 jucate la noi, rezultatele se afiseaza cam in max. 3 ore, uneori arbitrii sunt mai puturosi si trebuie sa astepti pana dupa orele 6-7 pm. Dar ce se intampla acum la EH e o rusine. Turneul Nike a dat faliment, parca nici EH nu se simte prea bine (acces la transmisii live nu mai zic!), sa vedem ce figuri fac la Gonadele Oranj…

     • Lawrence

      Eu nu am văzut niciodată la noi rezultatele afișate înainte de ora 8 seara, indiferent de categorie, mai ales acum iarna când se joacă în balon sau sală, deseori se afișează și mai târziu de ora 10 seara.

     • Octavian

      Mi-a placut intotdeauna cum „la noi” este pentru romani un argument pe baza caruia de poate afirma sau demonstra ceva.
      De parca Romania ar fi fost vreodata un etalon in chestiile discutate.
      Sa mori de ras si alta nu…

     • Lawrence

      Daca n-ai fost atent, am dat raspuns unei postari ce vorbea de „turneele de categoria A si 1 jucate la noi”.
      Si iarasi, daca n-ai fost atent, am spus si mai sus ca asa am vazut ca este regula si la alte federatii.
      Concluzia: Fii mai atent! 😉

     • Octavian

      Ramane cum am zis…

     • CG

      Sunt afirmatii cam categorice! E posibil ca TU sa nu fi vazut dar eu iti spun ca afisarea rezultatelor la UNELE turnee (deci nu generalizez!) se face foarte rapid. Am vazut rezultate afisate si la orele 3:00 pm, actualizate dupa fiecare final de meci. E adevarat, datorita programului incarcat si/sau interesului mai scazut al arbitrilor (care se traduce in intarziere) MULTE tablouri de concurs se afiseaza cu rezultatele dupa orele 18, si chiar dupa orele 20 sau 22 (un exemplu concret fiind chiar ultimul turneu de categ.A U12 si U14 organizat la Dinamo).

     • Lawrence

      Am vazut ca s-au afisat rezultatele dupa ora 20:00 la competitiile pe care le-am urmarit eu. Bineinteles ca nu bag mana in foc pentru toate turneele.
      Dar mai este ceva,… ori de cate ori am discutat la telefon cu arbitri despre afisarea infocomp, sau progamarile meciurilor si rezultate, imi spuneau invariabil acelasi lucru si anume ca le voi vedea pe site dupa ora 20:00. Am presupus ca deja asta este o regula.

     • CG

      Nu e. Lor insa le e mai comod sa zica o ora tarzie, abia nu-i mai bate lumea la cap. Si eu am sunat odata contrariat ca nu se pusesera rezultatele la mai bine de 24 de ore dupa incheierea unei competitii (ghici ce, era vb de campionat national!) si arbitra, deranjata, mi-a zis ca afisase rezultatele in urma cu cateva…minute:)))

     • Doctor Z

      adevarul e ca ii doare la basca, ei au camerele alea montate permanent. Sunt atit de lipsiti de imaginatie incit nici macar un fish eye ca sa se vada tot terenul n-au…

 • Doctor Z

  Nelu, sa-l intrebi pe Nini cine e BH1 de pe terenul 2. Se bate singur, e prea bun, trebuie sa treaca pe la Doctor, thx.

 • Doctor Z

  Ronnie e bestial, Andrei e mic copil pe linga asta cind e vorba de self-distruction pe teren.

 • Doctor Z

  In viata daca ai bulan nimic nu mai conteaza. Sa analizam draw-ul de le Eddie Herr, U14.

  Iata-l aici:

  http://tennislink.usta.com/Tournaments/TournamentHome/Tournament.aspx?T=172278#&&s=7Draws5

  Meciuri care ar fi putut fi semifinale macar vor trimite unul acasa din primul tur:

  Tirante-Zink, Tazcala-Hohmann.

  Filip a picat cu un japonez, de UTR11, si Filip fiind de 12 ar trebui sa nu fie probleme. Insa va fi circ acolo, ca ala e de la Bradenton, if you know what I mean… Mult succes Filip.

  Si acum trecem la Sarpele nostru cel de toate zilele. Da, eu pun oriciti bani ca mare brinza n-are cum sa faca in America, la turneele astea, insa cu o conditie. Nu joci in primul tur cu unul din judeteana. Sunt shocat de record-ul adversarului lui Nini, inca ma uit si ma crucesc. In Tennis Recruiting, Hodgkinson figureaza de clasa a zecea, insa a luat covrigi si sticks de la unul de clasa a noua de 2stars (din sase!!). Iar in UTR, el figureaza de nivel 7, pina si Andrei e 8, Nini fiind de 12!!! YOU HAVE GOT TO BE KIDDING ME! Cum e posibil asta nu pot inca realiza, cum dracu a ajuns ala pe tablou?? Inteleg ca e din Australia dar aterizat ca o gaina beata in Washington state…

  OK, indignarea mi-e pe sistemul asta de rahat care aduce pe tablou tot felul de luzari. Ii bati si te trezesti ca faci poza cu Federer la O2!!!

  Ma rog, asta e sistemul, e clar ca e infinit mai usor ca ieuropian, ca american de nivel 11 sa spunem n-ai NICIO sansa sa fii acolo. Jenant + Penibil, foarte demoralizant, ca e imposibil sa treci prin zeci de jucatori buni, sute chiar sa ajungi intre primii in State sa te ia cineva in seama.

  Bun, acestea fiind spune, am sa fac o un proGnostic simplu, ma voi bucura din nou pentru copilul Nini, el n-are nicio vina ca sistemul e strigator la cer de injust.

  Asadar, nu stiu despre Filip, ca nu la-m vazut jucind deloc si are un handicap daca joaca cu localnici, deci nu stiu pina unde ar putea ajunge, ca nu-i cunosc nici adversarii pe partea lui de tablou.

  Insa pe partea de jos, lucrurile imi sunt clare. Nini va trece ca prin brinza de papagalul Hodgkinson, apoi, alt bulan profesional, de papagalul Ferreira ( care a luat si asta covrigi, deci nu se pune, cica e cap de serie 12, jenant), iar apoi, stiu, Melcul a pus deja bera la rece pentru Doctor, fie-i gura aurita, il va bate pe Han, capul de serie doi, si dupa asta pe Grant, capul de serie 3. De ce? Fiindca Doctorul i-a analizat pe amindoi astia, cind erau sa se faca de ris ( s-au facut de fapt) in fatza lui Andrei si a partenerului sau, cele mai bune BH1 din Midwest, Reed, la Nationalele pe zgura. Concret, Andrei si cu Reed au jucat de la egal la egal cu cei doi, care urma sa cistige Nationalele alea si cele de pe Hard, o luna mai tirziu. Doctorul a detectat nu tenish, ca asta era OK, ci tenis cu deficiente majore. Han nu reusea sa-i serveasca pe reverul lui Andrei, iar voleurile lui Grant sunt mai jenante decit ale Simonei. Da, sunt jucatori solizi, in tara orbilor.. dar avind in vedere ca in jurul lor la turnee se perinda o armata de oameni, s-avem pardon, zero barat. Sfatul Doctorului, cu amindoi, sa tina mingea in teren, in any shape or form, sa-si foloseasca atleticismul si IQ-ul tenisistic pe care il poseda, si trust me, Nini va zbura in sferturi.

  Ooops, acuma vad, cu Grant s-ar intilni in semifinale, pina acolo ar trebui sa-l bata pe Tseng, iar asta cred ac e mai greu. Dar nu imposibil.

  Gata, sa inceapa balul. Dar cum draw-ul e de cacao, Doctorul ii plateste drumul pina in State, as promiss daca il bate pe Han si pe Tseng, ca pina acolo are bye 🙂 Daca Lacoste crede ca nu e bye, ca e pe bune, sa plateasca ei, de aia Lacoste n-a scos nimic, zi French si trage apa…

  Ce stie Doctorul nu stie nimenea.

  • Nelu

   Hahahaha. Acum o dai la intors. Ai zis ca daca ajunge in primii 16, acum zici ca daca-l bate pe tseng. Sanse mici insa pana la tseng mai sunt 3 meciuri. Iar Han e campionul national al Americii de simplu la ultimele nationale.
   Taczala nu cred ca va trece, este totusi 2002 desi arata de 1999. Nini si Filip au jucat cu polonezul si a fost ok pt romani.
   Se putea mult mai greu pt Nini mai ales ca nu este favorit. Asa ca lasa draq bulanul si baga mana-n buzunar dupa primele 2 tururi. Este nevoie sa caut in arhiva treaba cu primii 16? :)))
   Sa fie ei sanatosi si sa dea tot ce pot. Castiga sau pierd nu conteaza asa mult, este timp inca. Suficient ca pot participa la asemenea competitii si cu sanse la ceva victorii

   • Doctor Z

    Bai, esti nebun? In primii saisprezece batind doi de nivel 7? Ma scuzi, dar nu e vina mea ca turneul e cu rezerve. Eu premiez meciuri cu jucatori buni. Si tie ti-e jena ca a picat cu ala si apoi stai ca joaca cu inca un afon. La OB nu-i mai merge lui, ca e draw de 128, nu apuca el 16-zecimi asa usor. Il bate pe incompletul Han, vorbim. Il bate si pe Tseng, iti dau 600, ca atita costa biletul. Il bate si pe Grant iti dau o mie. Joaca finala cu Filip, il bate pe Filip iti dau doua mii. I swear to God. Deal?

    Dar sper ca nu vrei pomana, da?

    • Nelu

     hahaha, a ajuns si Eddie Herr un turneu de rezerve? Turnee tari sa fie oare alea entry level?
     Sa fim seriosi Z, este unul din cele mai tari turnee din lume, mai slab ca petits as dar oricum.
     Ca nu te ti de promisiune nu-i problema, discutia era doar sa prinda primii 16. Pentru pomana se spune cu drag bogdaproste. Tu erai asa convins ca nu va trece tur incat puteai pune la bataie orice. De multe ori norocul tine cu cei buni. Dupa mine Nini poate face maxim primii 8, desi cred ca Han pleaca cu prima sansa iar Filip are sansa buna de semifinala. Doamne ajuta-i pe amandoi sa dea maxim cat pot.

     • Doctor Z

      Pai ce faci, instructajul la fazani, doar stii bine ca in paralel se desfasoara Natioanale L2, si iti gasesc cel putin vreo 10 acolo care dau covrigi vedetelor. Turneul nu e slab, dar sunt vreo zece LA FURAT, care nu aveau ce cauta acolo, de entry level, cum spui tu. Adica nu poti sa vii cu draw-ul; asta la mine si sa-mi spui ca ati facaut vreo brinza. Da, bate-i pe Han, Tseng, Grant si apoi poti sa pierzi finala la zero si am sa admit ca e o performanta stelara.

      Dar do me a HUGE favor si sa nu cumva sa se impleticeasca de primii doi sau sa ia vreun 12-2 la Han ca va fi nasol momentul….

     • Nelu

      Deja dai in penibil cu aia 10 de la L2 care dau covrigi vedetelor. Pe de alta parte alea nu sunt nationale. Este un turneu L2.

      Nu vrei sa consideram eddie herr ca un L5? Apropo, americanii ce level ii dau lui nenea eddie?

     • Doctor Z

      Covrigi nu, e figura de stil, dar ca e culoar ca sunt lipsa cam da…

      Dar tu nu intelegi inca ce inseamna L2. Pai simplu, Daca EH e draw de 64, sunt alocate americanilor 10 pozitii, restul de 5 au fost calificari grele. Adica tu-mi spui mie ca e corect ca un Nava, stelar, si oricare a pierdut pe terenul doi azi, in meciul acela de TENIS, sa stea pe tusa si un Ferreira, Hodgkins si cine mai stie citi afoni sa fie acolo, pe main draw? Pai Zhang nu e in prima suta national, normal ca L2 inseamna ENORM aici pentru tinut pasul cu plutonul. Cum bai, la voi Cretu, care darima tablouri, cistiga L1 ( presupun echivalent Nationalelor L1 de aici??) in Germania? Haida-de, oficialii din Junior Tennis(h) sunt la furat, sa vedem noi ce fac ieuropienii la astea doua turnee si mai vorbim. Ca nu stiu cum se face, dar asa defavorizati, dar cind se ajunge la GS de juniori americanii fac misto de ei, cum bai sa fie finala americana la RG, pai aia n-au jucat pe zgura in viata lor!

     • Nelu

      Sunt minim 20 americani daca nu 30

     • Doctor Z

      stai sa-i numar, n-am inebunit chiar in halul asta….

     • Nelu

      bicknell baga-l la americani si ca el mai sunt 🙂

     • Doctor Z

      hai, fara cucuri de-astea…

     • Nelu

      daca nici bicknell nu e american atunci las-o draq. Este in primii 50 in clasamentul USTA si tu il treci la trinidad tobago 🙂
      Si l-am scos pe taczala care nu e american 🙂
      adversarul lui Filip nu e american, nu? :))

      Nick si-a bagat si el minim 10 din academie ca doar nu degeaba dau aia cate 60-70.000 pe an

     • Doctor Z

      care-s din academie?

     • Doctor Z

      faci misto de mine? La U14 sunt 15 americani din care 4 vin din calificari.

     • Nelu

      mai numara odata. Vezi ca si fav 2 Han, campionul americii este tot american doar ca nu are USA in dreptul lui. iar ca el mai sunt cativa

     • Doctor Z

      lasa, i-am numarat, ideea e simpla, la un turneu de 128 trebuie sa fie macar 60 de americani. Turneul e de 64, si doar 15, nu se prea pune…

      Dar bineinteles, americanii trebuie sa si cistige ca sa fie clar. Dar nu cred ca va fi nici vedeta Han, si nici vedeta Grant, ca le vine Nini de hac 🙂

     • Nelu

      Nu sunt 15 si Nini chiar nu poate sa le vina de hac la amandoi. Sanse 1% 🙂

     • Doctor Z

      Mie mi-e frica putin de Tseng, in niciun caz de aia doi, repet, aia mi s-au parut slabi, pentru nivelul acela, e ca si cum in ATP Roddick a fost numar unu mondial 🙂

     • Doctor Z

      Iti spun ce era fix 1% sansa ca Sarpele sa joace cu cel mai slab de pe tablou. Poate exagerez, dar daca da, nu cu mai mult de 0,58%, calculeaza si tu, se vede de pe Luna 🙂

     • Doctor Z

      Turneul e de L1 Nationals aici, desi la un L1 Nationals never ever n-o sa fie vreun UTR L7, doar Andrei a scapat ca L8, ca asa e el, mai special 🙂

  • Nelu

   Iar turul 2 va fi cu canadianul care il va bate pe Ferreira 🙂

   • Doctor Z

    Asa, alt afon, unul de 10, care n-a batut niciun 11 iar Nini e de 12, despre ce vorbim aici?

    • Nelu

     Daca ala de 10 este afon atunci cum draq il numim pe Andrei care este 8? deja m-ai pierdut, eu nu mai inteleg nimic. Pana ieri nu conta UTR, acum faci clasificarile din el. Poate te hotarasti intr-o buna zi sa menti un drum pe care-l urmezi. O dai la intors cum vrei tu, ba ca mandra, ba ca draga. Asa si cu primii 16, acum vrei sa faca nini cu filip finala :))) Esti nebun de-a binelea

     • Doctor Z

      Bai, ce tot il bagi la inaintare pe Andrei? Andrei nu e competitiv, el nu joaca la cistig ci la rupere, citeste ce i-am scris lui Steve.

   • Doctor Z

    Sincer, dar sincer, nu ma asteptam ca la turneul asta sa fie vreunul de 11, forget about 10 sau…7, inca imi trebuie o furculita. Bai fac cinste cu orice numai sa afle Nini cum de-a ajuns papagalul ala pe main draw, please, nu ma lasa, sa nu mor prost.

 • Doctor Z

  Baiatul lui Steve, antrenorul lui Andrei a cistigat, la 10 ani, primul turneu de 14 ani, cistigind clar 5 meciuri. Ce stie Steve nu stie nimenea, mare meserias! In acelasi turneu a cistigat si fata lui, dar ea are 13 ani cred, deci nimic semnificativ.

 • Doctor Z

  Hai sa va puna Doctorul ceva cool, ce i-am scris lui Steve de ziua lui 🙂 Ca sa vedeti ca n-am probleme sa-l arat la disectie pe Andrei…

  Hi Steve,

  I think for you today it was like a Father’s Day J

  Congrats for both wins. It’s impressive that Nicholas won at
  10 a U14, and playing 5 matches! Keep up, look fwd to see him in the future at
  some tournaments.

  About Andrei now. Well, first of all, I am really surprised
  of the un-noticed high level players even in SEMTA. I am arguing with a friend
  of mine (whose son is #1 in Romania for U14 – and who’s starting tmro Eddie
  Herr) cause his opponent is L7 UTR, I am shocked, have no idea how such a weak
  player ended up in the main draw at such a high level tournament. And trying to
  explain him how difficult is in US to keep up with the good players regionally,
  let alone nationally… In the meantime each European countries seem to have some
  sort of quota since they don’t have a problem to get to the main draws of these
  tournaments.

  Anyways, the player Andrei played, a korean, was a solid
  one. Very few weaknesses, aggressive player, exceptional returner as well. It
  was close up to 3-3, then Andrei double faulted 3 times in the next game and
  then lost 3-6, with elbow injured. He pulled out, and I think it was a good
  decision. I think he will be ok by Wed, we’ll play at Bloomfield on Tue, I’ll
  let you know if it’s something more serious, tmro he’ll skip that practice.

  But anyways, I wanna share with you a couple of things maybe
  you could emphasize to him as well.


  No courts to warm up and he served as hard as he
  could from the beginning. Big mistake.


  Returns of serves. Even though he served about
  as hard as you did on Wed, he did not recollect, real time, what you told him
  about moving back a little bit on hard serves. For some reason he feels
  comfortably by returning from the baseline, slightly behind, well, that’s cool,
  and who knows, he’s got good reflexes but not enough to return well enough, and
  he still loses his serve apparent with no reason. Specifically, he did not
  process how quick the opponent was, and how fast the returns got to his legs,
  him being kinda stuck and unprepared…


  His backhand Steve… We need to continue doing
  even more aggressively the drills for backhands, I think. His backhand is
  solely defensive, not bad but an obvious weakness. Is not that he can’t execute
  it deep and with pace and spin, but he does not impose to himself, I think,
  please check on him as well, to always apply the structure you taught him, and
  the opponent gets weak backhands back and I am telling you, with a good player
  he’s smoked, no mercy, you could see some points like this with that guy he
  just beat in Cleveland two weeks ago.


  One more thing, but we need to be careful about
  this. He’s hitting hard, really hard, if you get him out of the comfort zone of
  hitting hard, he…still hits hard. Well he’s not missing by much, but the opponent,
  a good one, gets enough free points to make a difference. The drill on Wed (and
  plan to add Tue) with the top girls (Andrei I’d say would not be able to beat
  those girl, most of them) is great, cause they focus on consistency at a
  natural lower pace (more spin, which is good). But somehow he needs to
  understand the nature of that excellent drill you make with him, when you ask
  him to attack on short ball only. In the matches, he likes to attack from the
  baseline. Not bad, but when he plays let’s say you, how the heck he can win by
  not being patient and build the point properly and waiting for the short ball
  (which by the way, when he gets it he tries all sorts of crazy things, such as
  drop shots when the court is wide open…). So again, I like that he tries
  things, even in the matches, and he’ll get better of those too, but he needs to
  apply more and more the meat and potatos, mastering the cross-court
  first, a piece of cake to most of the top two hand backhand players. I would be
  curious how long would be a BH cross court rally with you, I could bet he won’t
  be able to maintain it cross-court for more than 3 shots, the ball will start
  to drift to the center…

  We’ll talk more on Wed if you’d like.

  Again, congrats for the tournaments this week and look fwd
  to see you then.

  Regards,

  Cristian

  • Lawrence

   Multe din cele citite mai sus îmi sunt de folos pentru fimea. Thanks!

   • Doctor Z

    Ma bucur. Un X-ray cind ajunge la Doctor? 🙂

 • CG

  Domnule Doctor, va rog sa-i transmiteti fiului Dvs „Le Multi Ani!”, cu ocazia sarbatoririi zilei Sfantului Apostol Andrei, asumat de anumiti hateri ca fiind „ocrotitorul Romaniei”…nu stim inca daca e vorba de protectia impotriva prostilor si hotilor dinlauntru sau impotriva desteptilor si talentatilor care au emigrat, cu binecuvantatul si preacucernicul principiu jidovesc „ubi bene, ibi patria” inscriptionat cu fieru’ rosu in tartacutze ;)…

  Ideea care se desprinde de aici este ca aceasta zi este una binecuvantata si pentru papagalii cu ifose de doctori, pentru ca – in cazul nostru concret – suferintele purtarii crucii lui Andrei revine in buna masura tatalui sau, dovada stand misiva de mai jos pe care ati avut nemasurata bunatate de a o impartasi si noua, fazanilor.

  Apropo de Marele Steve (160$/ora), ce mai face Marele Armand (100$/ora), alt „mare meserias” din Midwest, care „ce stie el nu stie nimenea”. Voi cu rezultatele stati mai rau, altminteri colcaie de meseriasi si extraterestri pi-colo-sha;)))…

  PS: aglomeratie de ‘doctori’ in ATP (present & would-be), iata cum se prezinta draga de Judy, mama lui Andy&Jamie: „Tennis coach and Doctor. Well kind of. And I’m serious about cake.” https://twitter.com/judmoo

  • Doctor Z

   Ar fi trebuit sa-ti sterg mizeria dar mi-a placut cum ai impachetat-o ca pe vremea regretatului tau Odios, cu ziua lui Andrei, asa ca o las.

   Da, cum de nu m-am prins eu ce inamic ii sunt eu lui Andrei… Da ma, a fost profunda asta…

   Stiu ca te deranjeaza, ca reprezentant al Sindicatului Fazanilor de Pretutindeni ‘ifosele de Doctor, dar asta este, am pus si pe 30-0, ‘gura, ca ti-o cos’ 🙂

   Si mai incet cu heitareala pe site-ul Doctorului, ca sa nu-ti intre rautatile in zona crepusculara. Mai degraba sa intram on-topic la articol, Eddie Herr in speta, crescatoria de fazani de la Eddie Herr 🙂

   • CG

    Domnule Doctor, domnule Doctor, nici nu stiti ce mare onoare mi-ati face cu expedierea in Twilight Zone, am uitat sa va spun ca in viitor va exista si o rubrica intitulata BOB, cu poza personajului din Twin Peaks dar care va avea o semnificatie speciala (Best of Banned), unde va veti regasi alaturi de consagnvinii, cospiritualii si contemperamentalii Dvs semeni intru cenzura din virtual;)…

    • Doctor Z

     Dupa observi rezist eroic sa te bag in crepuscular. Acum ca ti-ai flwxat muschii si ai vazut ca ma fac ca-s moalw ce-ar fi sa te apleci sa vezi si tu niste meciuri si sa faci o recenzue pe-aici, asta ca sa vorbesti si altceva decit limba fazanilor.

     • CG

      Crede-ma, as face recenzii dar – spre deosebire de ATP si WTA unde lucrurile-s foarte clare si predictibile in asa hal incat chiar si fara sa vad vreo secventa as face cronici intelectuale si daca-mi patineaza musca pe creier – nu am acces la imagini de-acolo. M-am chinuit si cu Chrome si cu IE si tot nimic de la cooperativa lu’ Nicky il Grande Mafioso di Bradenton! Am vorbit acu’ 5 minute cu Nelu si nici el nu are solutii, i-a sarit siguranta la laptop si e in the dark pe termen nelimitat. Nu vede nica din Florida, toata speranta e la tine, sa fii ager de ochi, destupat la creier si iute de tastatura si sa ne tii la curent cu ce se intampla acolo. Nu crede nici el ca se rezolva treaba pana maine, asa ca cronica meciurilor lui Nini ramane in sarcina ta. Te rog sa te achiti cu decentza si onoare de aceasta grea sarcina. Pana atunci, vorba ta, NOUS SOMMES FILIP:)))!

     • Doctor Z

      Adica Melcul nu vede meciul Sarpelui? This is the best of this year. Se vede ca nu-l cunosti.

     • CG

      Sta intr-o localitate mica si izolata, cu net la centimetru si televizoare rare: primarele, popa, politistu’ si… cam atat:)!

      Deci contam pe tine, ok?

     • Doctor Z

      Slabe sperante, eu-s la job. compania e de vinzare asa ca trebuie sa ma fac ca lucrez 🙂 Dar la prinz vin acasa, si cred ca prind vreo bucata de meci de Sarpe. Trebuie, ca m-a facut curios Nelu, auzi la el vrajeala, cica Sarpele si cu Blondul sunt la acelasi nivel. Miine, poimiine ce mai auzim, ca Sarpele il bate si pe Felix si trebuie sa cautam camasa aia cu mineci lungi in care ai tot vrut tu sa ma bagi cu forta ca pe Ana lui Manole 🙂

     • CG

      Aoleu! Gata cu capitalismul a l’americaine!? Te cumpara chinezii? Vezi ca aia dau salarii mici…plus taiat netu’, ca e contra-productiv. Viva la Revolucion!

      PS: interesanta faza cu manecile, si prietenul ErgoSum pomenea acum vreo zi-doua exact de asa ceva, poate chinezii fac achizitii si prin Germania. Cine stie, or fi sanse sa ajungeti colegi si atunci faceti cu schimbul. La management;)….

     • Doctor Z

      Repede l-ai vazut pe Doctor cu salariu mic. Don’t hold your breath, ce stie Doctorul nu stie nimenea.

      Chinezii daca vor cumpara, e posibil orice, or sa aiba sustem energetic de unica intrebuintare, ca o sa ramina doar portarul sa stinga lumina. Mai este pina sa lucram pe yuani…

      Ergosum nu e nebun, asta e ceva fin, wild, genial. El e prostuț, crede ca daca l-a citit pe Minulescu a dat o gaura in cer. Mai util e un manual de la un radiocasetofon, trust me.

      Nu ca nu l-as fi citit su eu cindva, dar mi-aduc aminte ca ma luase cu somn 🙂

     • Nelu

      Iar minti cu nerusinare sau imi pui „vorbe in gura”. Am zis ca sarpele este in zona, aproape de filip tinand cont de cele 3 meciuri jucate anul acesta, toate in decisiv.
      Ar trebui sa fiu tembel sa nu vad ca Filip este in fata lui Nini, dar diferenta nu cred sa fie de ,,,covrigi.
      Nu am afirmat nici macar ca in UTR sunt la acelasi nivel, desi consider ca sarpele ar trebui sa fie totusi la 11, acela fiind nivelul lui pamantean nu …stelar 🙂
      Nivelul 12 este prea mult pentru noi si nu inteleg cum de l-au dus la 12 si nu l-au lasat la 11 sau chiar 10

     • Doctor Z

      Iti spun eu, ca tu habar n-ai nici macar sa-i recunosti meritele lui Nini, fabulezi altele ca fiind merite. Daca i-a luat un set lui Abrudan, nivel 12, e suficient, pina si pentru mine, ca e de nivel 12. Lasa vrajeala, ca stii si tu ca Nini e capabil, asa tenish cum joaca (juca) el. La nivel inalt, asta e tot ce conteaza, nu mai suntem la baloneala de le U12. Tu o dai la intors ca miine joaca cu unul de 11 si probabil ca o sa piarda. Uite eu iti spun ca n-o sa piarda, e mai inteligent ca ala si o sa-l bata doar cu asta. Asta numa ca sa iasa planul Doctorului sa-l bata pe incompletul de Han, so I can prove a point, hopefully.

      Despre diferenta dintre el si Filip, te faci ca nu stii la ce m-am referit. Eu m-am referit la viitor. Mi l-ai ascuns bine pe Nini in ultimul an, si cine stie poate il vad si am sa cad pe spate, eu iti jur ca daca vad tenis am sa-l remarc in consecinta. Insa Filip joaca altceva. Tehnica e sound, si joaca exact ca Gianni Ross la 14 ani, iar ala era un buldozer nene, mingile lui te sufocau, prin greutate. In plus footworkul e sound de asemeenea. Absolut greu de batut. Din pacate, si abia astept sa vad altceva miine, sper sa fie live, la Nini tehnica este deficitara, el nu poate produce greutatea aia, loveste in spate si din…incheietura aia fina, big no-no in tenis. El joaca la ciupeala, se bazeaza exclusiv pe greselile adversarului. De aia cu unul bun a luat-o in freza de fiecare data. E drept aia buni trebuie sa fie de 12, nu de 7, if you know what I mean, cind cistigi cu un 7 spui bogdaproste si incerci sa treci neobservat.

     • Nelu

      Cu Abrudan a pierdut in 2 seturi. La altul de 13 a pierdut 6-4 in decisiv 🙂
      Despre viitor, doar cu Dumnezeu, incredere si munca.
      Ce va fi sa speram ca vom trai sa putem vedea

     • Doctor Z

      iti dai seama, sa cistigi un set cu unul de 13. Mie mi-e suficient, de asta am pretentii de la el. Mai ales acum ca s-a pozat cu federer si Djokovoc, iti dai seama ce infuzie de capital? 🙂

     • Nelu

      Nu-i vorba de un set sau de o poza cu zeii. Este un copil totusi cu inocenta lui. Privindu-l vad un barbat insa exista reactii care-mi spun ca este doar un adolescent care se bucura ca poate juca tenis. Sper sa reuseasca tot mai mult acest sentiment

     • Doctor Z

      Astia de 14 ani care sunt de nivel 12 sunt maturi deja, nu merge cu poezie la ei. Numai ca e o problema acolo sus, sa te mentii.

      Mult succes la meci. Spune-i sa stea calm sa-i bage lui ala in cap nesiguranta pe lovituri. Sa nu forteze (ca nu poate dar asta nu-i spune :), sa stea in mingi si sa-l alerge. Am senzatia ca ala cam ataca deci se poate bate singur, ca nu pierdea la aia mai slabi pe la Coconut Bowl 🙂

      Hai ca se poate!

 • Doctor Z

  Nelu Minoiu, minutu si scoru te rugam, de fapt terenu si omu…

  Hai ca tu ii stii pe toti, jumatatea lui Filip joaca de la 8, cred ca Nini joaca pe la prinz.

  Da real time, nu in reluare…

 • Doctor Z

  Crer ca Filip e pe 9. Daca da, nasol momentul, ca japonezul ala stie serve and volley…

  Insa exista speranta, ala e kamikaze 🙂

  Imi place ce vad la Filip (daca o fi el) , lovituri cu greutate. Bun footwork, se vede ca e lucrat. Stie sa genereze unghiuri si nu se grabeste. Serviciul e bun, reliable, desi nu e nimic letal in el.

  De cind scriu au trecut trei ghemuri, e 3-0 Filip, ala se autodistruge, vrea mai mult decit poate duce. Cind greseste da on gard, proGnostic zero barat. Nu-i scoate mai mult de 3 ghemuri lui Filip.

  Bravo Filip, se vad semne de profesionism.Sa treaca Sarpele la Statoscop!

  • CG

   Da un link, sa vad si eu, nu ma descurc pe site-ul cooperativei mafioso-ului

 • Doctor Z

  Filip i-a dat covrigi lui ala, bunicel.

  N-am vazut asa un tenis de la Felix.

  Romania va avea un profesionist in Top 50!

  Impresionant!

  In baza Sarpelui umflat cu pompa PR sau a Stelarului artist poet nu ne raminem decit sa spunem:

  Nous sommes Filip!

  • CG

   Vezi ca iar ii incurci:)! Mai ai o speranta, ca poate n-a fost ala Filip:)))! Altfel mi-e cam greu sa dibuiesc pe unde vei scoate camasa, ca ziceai ca nu l-ai vazut si nu te-ai pronuntat despre el. Hai sa-ti aduc aminte, ca eu stau binisor doar cu memoria selectiva, revezi faza aia de pe 30-0 de acu’ niste anisori cand dupa o NEPRONUNTARE de-a ta, ne-am trezit cu un mesaj care incepea cam asa: „Domnule, sunt mama afonului (…)”?

   • Doctor Z

    Degeaba, nu tine, U12 nu se pune, eu ma refeream ca nu l-am vazut in ultimii ani, un an la baieti inseamna ENORM, ai vazut si la ce nivel a jucat Andrei in urma cu doua saptamini, Biblia aia o s-o tii minte forever, ca mic şef de fazani.

    Dar mi-a placut cum ai pus pe tapet chesia cu ‘afonul’. Cum nu…mai e, si n-am ezitat sa o spun, la primele zece cadre, ramine sa traiesti din amintiri si sa vezi cum cresc actiunile Doctorului.

 • CG

  Si zici ca Hohmann e arrivederci? Mamma mia, ce turnee meseriase sunt in America, e pluribus unum!

  Apropo, voiam sa-ti reamintesc o chestie: Eddie Herr, 16-imi. Fara amendamente ulterioare, banii jos in caz de…! Pana si mafiotii tin la onoare. Asteptam next move de la Nini, tu doar cu ochii pe monitor si mana pe portofel, putina transpiratie si emotie nu strica:)))…

  • Doctor Z

   Ma surprinde stadiul fazanismului in care ai ajuns. Adica eu cind iti scriu ca hohmann o sa fie bun atunci cind isi va rezolva boala psihica tu asta intelegi, ca niciodata? Asta e, no further comments, suit yourself then.

   Despre 16 ani, da, si eu zic ca la anul daca nu incepe sa aiba rezultate ok deja va fi complicat, nu pt atp, ca asta e o gluma acum, ci si pt college. Eu zic ca e pe drumul bun, si ca in fiecare an a suprins printr-un progres substantial. De ce n-ar fi 2016 la fel, mai ales acum cind a inceput sa fie mai puternic,mai inalt, mai fit, mai calm, mai tehnic, mai orice. Eu am rabdare, insa tu uiti ca toti astia buni, inclusiv Filip si Nini nu joaca 5 ore pe saptamina ci pe zi, in mediu extrem de competitiv, de ex. Andrei nu poate juca cu Zhang ca Andrei nu-l suporta, si bine face, deci ei sunt focalizati in jurul tenisului, e cu totul alta perspectiva in jurul lor.

 • CG

  Uite cum facem. Iti cer (te rog!) doua lucruri:

  1) Incearca o conciliere cu ErgoSum, de Ziua Nationala. Cred ca cei doi copii ai vostri merita un cadou din partea unor parinti inteligenti;)…

  2) Scrie o analiza adevarata (sau „disectie”, cum zici tu!) despre Filip, neaparat si pe 30-0, sigur va ajunge si sub privirile mamei lui (eventual ma ocup eu de treaba asta, ca sa fiu sigur!).

  In contul celor 2 fapte bune nu-ti pot oferi mare lucru, doar promisiunea ca te voi rebaga la adrisanti pe privat, plus angajamentul sa-ti tolerez sine die limbajul injurios si golanesc cu care ma gratulezi de ceva vreme. Eu zic ca e fair deal, bonus ai si ceva filmari cu febletea ta de la feminin;)…

  • Doctor Z

   Am sa scriu despre Filip dupa ce se termina turneul, vreau sa-l mai vad, in special cu Tirante, sper sa nu fie probleme pina acolo.

   Eu n-am nicio problema cu mama lui Filip, retin ca problema s-a clarificat atunci. Nu e o rusine sa te faci din afon Terminator. Aveam de gind sa scriu despre Fed, ca i-am vazut un clip pe la 11 ani, parca era paraplegicul Mettler. Deci asta este, baietii se schimba in bine, unii, altii… 🙂

   Cu Ergosum mingea e in terenul lui. El s-a bagat intr-o lupta nedreapta si iaca, am ajuns sa postam la articole dedicate Lui, Fazanului… El sa-si ceara scuze ca s-a crezut destept cu Doctorul, sa faca mucles cind Doctorul vorbeste despre tenis, si mai vorbim. De fapt tu ai putea sa-l pui pe calea cea buna..
   Despre limbajul golanesc, nu fi nesimtit. Nu-l primesti in public, iar in privat e metafora care te stimuleaza, si vezi ca nu e chiar asa de golanesc, e chiar plastic 🙂 Dar nu veni la mine cu sclifoseli de astea, ai chiloti de tabla si casca de fonta, esti imun la vorba buna 🙂

   • CG

    Ce-mi place mie acuma la tine, Doctore Z (Z de la Zirena, probabil;)…) e ca incerci, in buna traditie damboviteana, sa bagi oarece strambe intre Nini si Filip. Eu contez pe maturitatea parintilor, ca ar trebui sa-si aduca cu totii aminte de fazele cand amandoi copiii erau vizati la ‘calup’ de cei pe cai (mai) mari pe care astia micii incepusera sa-i articuleze. Ca asa e intotdeauna la romani, coalitiile sunt de conjunctura, cand avem dusmani comuni;)…hai sa-i invartim, hai sa-i rasucim, hai sa-i ametim, poate-i imbarligam si scapam dracului de ei cumva!

    Nu am inteles niciodata – si probabil nici n-o sa inteleg prea curand! – de ce trebuie sa apara invidia, furaciunea si chiar ura cand e vorba de o competitie intre copii, care se lupta onest cu armele lor. De ce nu putem sa acceptam ca la vremea asta avem o ierarhie, care insa se poate schimba oricand! De ce concurenta in junior tennis (dar nu numai!) este mai aproape de selectia naturala, cu maciuca in mana, decat de o concurenta guvernata de reguli si etica!

    De la tine as vrea sa vad doar mai putine resentimente la adresa lui Nini (vad ca acuma se extrapoleaza si asupra sistemului de selectionare a participantilor la EH sau OB, care pana mai ieri erau pentru tine teste absolute de maturitate tenisistica!). Eu continui sa cred ca ii poti critica stilul de joc si fara epitete descalificante. Sub pretextul sinceritatii tu ti-ai exhibat doar mitocania. Si chestiile astea se contorizeaza, fie la nivelul constientului, fie al subconstientului.

    • Doctor Z

     Esti absolut tîmpit. E numai in capul tau sec zizania asta.

     Eu ce vina am ca la Filip se vede tenis iar la Nini, cel putin la Petitu Ass, ca sI la ce-a filmat bulgarul, tenish.

     Puteai sa ai putina rabdare sa astepti sa-l vedem live, asa cum m-a surprins Filip m-ar putea surprinde Nini, am inteles are antrenor nou, a tras la galere de vreo doua luni.

     Nu te ma face de ris, te rog.

     • CG

      Nu se vede nimic live streaming pe site-ul ala de mizerie burdusit cu reclame la cooperativa Nashului Bollettieri.

     • Lawrence

      Chiar acum pe Court 1 se incalzeste Nini si urmeaza sa joace 🙂

     • Doctor Z

      sic, eu vad 🙂

 • Doctor Z

  Gata, s-a mai terminat o noua zi in Paradis. Intr-o lipsa de respect totala pentru ceea ce insemana junior tenis, organizatorii au lasat o gaina sa joace cu Nini, care a ramas fara pene, Nini pierzind doar 5 puncte in intregul meci. Eu as baga la puscarie pentru mai putin de atit. Cum dracu de a ajuns ala pe main draw nu stim, si se pare ca nu vom afla vreodata, ca Nelu nu se sinchiseste sa intrebe.

  Jena este totala insa din alt motiv. In turul unu, la turneu de Cat.1 la U14 s-au dat nu mai putin de 25 de sticksuri si covrigi, si mai sunt vreo 3 meciuri in care nu stim rezultatul. Adica aproape un sticks sau un covrig pe meci, absolut uluitoare selectia la acest turneu. Ceea ce demonstreaza ca U14 nu se pune, dar asta e alta discutie.

  Miine Tirante joaca cu Yang, unul care mi-a aratat acum 3 ani ca mojicia in tenis nu are limite. Concret, la nationalele de iarna din Arizona, Andrei juca cu Yang. In primul set Andrei incepuse sa-l domine clar si-i baga winner dupa winner pe tuse. Ala incepe sa fure una, doua, trei… Andrei incearca sa riposteze si-i fura o tusa intentionat. Asta dupa vreo 4 mizerii de-ale aluia, ca nu se mai putea, cu un cretin de tata asistind impasibil la hotia asta. Imediat dupa asta Andrei serveste in mijocul box-ului si nesimtitul spune out. Degeaba a venit arbitrul dupa, setul era gata, andrei s-a enervat, si am ramas amindoi cu gustul amar ca in junior tenis trebuie sa stii sa fii si mirlan, macar pina la o virsta sau pina vin arbitrii. Jenant. Sa nu va surprinda miine un scor strins cu Tirante, in primul set, pina se prind arbitrii cu cine au de-a face…

  Miine avem Filip-Alban si Nini- Ferreira. Mult succes, abia asteptam meciul cu…Han.
  sa felicitam si ceilalti romani care au cistigat in turul unu:
  Vlad Breazu U12, Vicentiu Andrei U16, Roxana Manu U14, Mihaela Marculescu U16.

  Si in mod special pe cei care au cistigat la turneul care intr-adevar se pune, ITF-ul de 18 ani G1:
  Jacqueline Cristian, Oana Gavrila, Bianca Andreescu, si Sabina Dadaciu.

  La baieti Manda a pierdut la McNally 7-5;6-4

  La fete Romania a stat intotdeauna bine 🙂

  • Gabi
   • Doctor Z

    Da, dar e profund unfair. Fiindca universitatile alea sunt tinute din taxele platite de americani. Ideea e simpla, bineinteles ca sunt in orice domeniu multi care ar vrea sa fie in America, dar ce-ar fi sa-i aducem pe toti?? Not fair, nu? Eu tin minte ca am primit viza de lucru pentru highly skilled specialists, una din o suta de mii de vize din zeci de milioane de pozitii care cer inalta calificare. In College Tennis, jumatate sunt foreign, again, profund unfair. De asta nici nu-mi fac iluzii, viata fara tennis college nu cred sa fie atit de pustiu…

    • CG

     „Profund unfair”…hahaha, ia uite pe unde razbate frustrarea emigrantului performant;). Maestre, aici suntem mai la fereala, hai sa fim sinceri, Establishmentul corporatist (free market my ass!) pe asta se bazeaza, isi maximizeaza profitul pe seama fomicii&seticii superskillezilor importati en-gros si en-detail din tari bananiere. Get used to that! Iar dupa transpireala si descurcareala babacilor (care-si trimit home poze cu viloace, masinoace si extrase de contoace!) vine la generatia a 2-a plictiseala si conformismul consumatorist al offspringshilor. Care vin la ‘fileu’ si-ti soptesc seren: „Am I supposed to care?”. Sau „Don’t count on me”;)…

     Prin ’98 imi zicea o cucoana de la un NGO din Washington care facea lobby pro-imigrare: „Tara asta fara imigratie e moarta in 2-3 generatii, Sistemul e prea axat pe profit imediat ca sa-si creasca generatii viitoare, e mai simplu sa-i iei gratis sau sa-i cumperi pe bani putini” (ma rog, cuvintele erau mai elaborate dar asta era ideea). Era atunci o vanzoleala prin senat si camera cu ceva proiecte de legislatie care sa blocheze imigratia, femeia era sincera si spunea ca e doar o masura populista, in vederea obtinerii a ceva voturi in plus la alegeri din partea conservatorilor si celor cu frica de competitie din exterior. Da’ spunea un adevar. Un MARE adevar.

     Si apropo de iluzii, era un cantec cu un refren misto, nu-l gasesc insa pe youtube:

     Si unde e iluziile mele
     Care le-am avut
     Am visat vitei si vitele
     De-aia le-am pierdut
     Ca soarta cruda n-a vrut sa m-auda
     Cand eu suspinand i-am cerut
     Sa imi dea iluziile mele
     Care le-am avut

     Nu ma intelege gresit, imi pare rau ca portile se inchid, ATP nema, nema si college tennis, vorba lui Carlin, „the game is rigged” si acolo, chinezii, indienii si pakistanezii sunt deja incolonati in cozi imense ca sa primeasca niscai posmagi pentru sclavi fericiti, care cu tigaia, care cu racheta in manutzele alea doua dibace:(((

     • Doctor Z

      Bun, iti las mizeria asta ca mesaj pentru toti sa vada ce poti sa produci tu. Nu te astepta ca ceva similar sa mai vada lumina tiparului, pe site-ul meu, EVER.

     • CG

      Nu inteleg, cu ce anume nu esti de acord? E doar banala realitate, confirmata si replicata in mii si milioane de cazuri. Crezi ca am vreo satisfactie sa fac constatari d-astea?

     • Doctor Z

      sunt vrajeli si speculatii.

 • Doctor Z

  Mare, meci mare Nini-Ferreira:

  https://www.imgacademy.com/court-1

 • Doctor Z

  Comentam live 🙂
  PRO Nini: FH in urcare in lung de linie, nota 10
  PRO Nini: miscarea in teren, sta jos, si mingicareala
  CON: Rever – HORRENDOUS. Totul scurt, incapacitate tehnica evidenta, despre care am atras atentia dar am vorbit la bec, Nelu si-a vazut de treaba, l-a lasat in turnee unde problema s-a amplificat.
  CON: Serviciul: o gluma buna, underspin.
  Nu faci din trabant masina. Sorry, dar la ce vad, ramine cum am stabilit, Je suis Filip!

  • CG

   Innebunesc, nu vad nimic! Si pe Chrome si pe Mozilla e camp gol pe ecran (fara imagine) iar pe internet explorer „the web page cannot be accessed”. Puteti sa ma lamuriti si pe mine ce nu e in regula!?!?

   • Lawrence

    Pe chrome in campul address bar undeva in dreapta sus langa steluta de favorite ar trebui sa apara un icon in forma de scut. Apasa pe el si alege Load unsafe script. Se va reincarca pagina si poti vedea.

    • CG

     Stai sa vad

    • CG

     Scut verde langa steluta? Ala e ceva despre „site advisor”, ceva cu McAfee, nu-mi apare nimic cu „load unsafe script”:(!

     • Lawrence

      Ar trebui sa fie gri. (poza refresh)

     • CG

      Pe campul de adrese in dreapta eu nu am decat doua iconuri, steluta galbena pentru bookmark si scutul alb cu litera M pe fond verde de „site advisor”

     • Lawrence

      Poti sa faci un print screen cum ti-am facut eu mai sus, la coltul dreapta sus al browser-ului?

     • CG

      Nu vad print screen-ul tau:(

     • Lawrence

      da refresh la pagina asta.

     • CG

      Ok, am dat, acum vad. Eu n-am scutul ala cu slash

     • CG

      Nu-mi accepta, cica sa verific daca nu cumva print screen-ul are peste 2 mega

     • Lawrence

      Nasol, oricum eu am plecat de la birou, sunt pe drum. Ai încercat și cu firefox?
      Sper să câștige Nini. 🙂

     • CG

      Iti dai seama, tu ai plecat, eu nu vad, daca am ramas la mana lui Cristi Doctoru, ce cronica o sa iasa:)))…

 • Doctor Z

  Continuam. Nini incearca ceva dar si-a gasit nashul, ala joaca TENNIS.
  Serviciile, ca forta, sunt de debutant. Imi place insa ca vine cu alternative, serve and volley.

  • CG

   Te invidiez, fir-ai tu sa fii:)))!

   • Doctor Z

    Pentru asta am luptat 🙂

    • CG

     Lasa vrajeala, fa-mi instructajul, sa vad si eu biblia de la Bradenton:)!

     • Doctor Z

      ti-am pus linkul ce vrei, sa-ti desenez??

 • Doctor Z

  Continuam. La serviciu, din lipsa de tehnica, se lasa pe spate, da cu kick, insa sub suta de mile, deci nu se pune, de fapt e sub 80.

 • Doctor Z

  Super rever DTL Nini, desigur impins dar l-a curentat.
  ca raspuns, Ferreira serve and volley. Nicio sansa Nini.

  • Lawrence

   Sunt si puncte foarte frumos jucate de Nini.

 • Doctor Z

  Unde-o fi Nelu? 🙂

 • Doctor Z

  Ferreira foarte bun. Meciul asta se pune. nu stiu scorul dar e echilibrat. Cred ca Nini are sanse, ca ala nu cred ca va putea juca la nivelul asta un timp indelungat. nini e calm, ala se cam agita.

 • Doctor Z

  Gata, Nini ciupeste tusele. Oare nu stie ca e filmat? 🙂 Bineinteles e o sansa sa fi fost aut, noi nu putem vedea precis de aici, dar s-a antagonizat brazilianul. De ce nu i se intimpla lui Nini? Just askin’

  • CG

   Du-te bai, Nini nu fura! Poti sa-l acuzi tu de multe dar nu de furat.

   • Doctor Z

    hai termina cu prostiile. N-am zis ca fura, ci ca ciupeste 🙂 Controversele in meciul asta vin tot timpul inspre el. au fost doua. Deci sa nu exageram, sau sa concluzionam, nu cred ca asta va fi un subiect de dezbatut la meciul asta. Momentan fazele alea nu au influentat nimic.

 • Doctor Z

  Da, il mingicareste bine Nini. Imi place ( in contextul in care ne dorim sa cistige, pt viitor, zero barat, mingea merge cu incetinitorul). Nini da usor unghiuri, insa scurt si moale, suficient insa sa-l miste pe brazilian. De fapt cred ca meciul e inspre over, brazilianul cred ca a cam cazut psihic.

  • Lawrence

   Am vazut ca daca nu forteaza prea tare si tine mingea in teren este OK pentru a face puncte.

   • Doctor Z

    da, asa se defineste tenishul 🙂

    • Lawrence

     Totusi, ce imi place la el este ca are viziune in teren, stie unde sa joace aproape orice minge si cand sa-i schimbe directia.

     • Doctor Z

      oh, da, dupa mine, daca am exclude tehnica, Nini e in primii cinci mondial, nu glumesc. Si e meritul lui ca stie sa-si compenseze neajunsurile. Daca si le va repara, desi nu stiu cum, va fi de nivelul lui Filip, pina atunci, e frectie la un picior de lemn, va bate tot timpul jucatori care nu stiu sa combata tenishul. In ATP nu exista tenish.

     • CG

      Asta e si meritul concurentei interne, mai ales cand ai de-a face cu Filip, cu care trebuie sa transpiri serios si sa gasesti solutii ca sa-l rapui. Meciurile lor sunt antologice;)…

 • Doctor Z

  Gata, il bate Nini, cred, mission accomplished.
  Junior tenishul va infringe din nou.

 • Doctor Z

  Imi pot face o parere extrem de exact despre ce vad, e un adversar care ii pune exact ce trebuie ca sa se auda Statoscopul cum trebuie.
  Are idee cineva cam cit ar fi scorul?

 • Doctor Z

  N-am vazut faza dar iar e ceva controversat si iar pare Nini protagonistul, dupa body language…
  N-are importanta, a urmat un punct bine construit de Nini, ala pare cam prostut, la mingicareala nu-l bati pe nini.

 • Doctor Z

  Inghesuit in raliuri, adica cu mingi tari, mingea nu mai ajunge in final de la Nini pina la fileu. Simptom nasol asta…

 • Doctor Z

  Oricum, la Tennis IQ Nini e Doctor, poate sa dea lectii, pacat ca mingile lui sfirsesc covirsitor in service boxes…

  • CG

   Cam ca 90% din mingile alea din ‘super’ punctul din meciul Halep-Errani pe care ‘nevazatorii’ il propun hotshot-ul anului/secolului/mileniului! Nu-l acuza pe Nini de chestii pe care le face inclusiv Rafa…de la o vreme;)!

   • Doctor Z

    dar ce ma intereseaza pe mine ce e in WTA?

    • CG

     Pai, vad ca te tot iei de oamenii aia, lasa-i si pe ei sa aiba o satisfactie macar acum, in extra-sezon, ca pe urma iar incepe plansu’:)))…

 • Doctor Z

  Mi-a placut inside-out-ul lui Nini la retur. Textbook.

  • Octavian

   Are cineva idee cat e scorul? 🙂

   • CG

    Sunt ragusit, nu pot sa intreb pana acolo!

   • Doctor Z

    nelu stie, dar sta chitit, nu vrea sa spuna 🙂

    • CG

     Ciocu’ mic, ca il critica pentru cam aceleasi chestii observate de tine, mingile scurte;)…

     • Doctor Z

      Si Nini nu-l critica ca a fost iresponsabil si n-a ascultat de Sfatul Doctorului?…

     • CG

      La tine puterea exemplului personal a fost descurajanta:)!

     • Doctor Z

      vai de capu tau, nu ma dau nici pe cahill.

     • CG

      Cristache, oamenii nu mai pot sa astepte rezultatele pe uscat, mai ales daca vin dupa plecarea pe Vesnicele Plaiuri ale Vanatoarei! Cine sa le aprecieze acolo, Manitou? Cel mai bun exemplu e faza cu USTA si College Tennis, you know what I mean;)…

 • Doctor Z

  Ai di kapu mieu, cum a servit nini, parca era la 100 de metri spate :))

 • Doctor Z

  Se cere OCC la NiniC, sau cum se spune cind vine Marcu si spune, ‘hai bai ca stim noi ca poti’ 🙂
  Cred ca e 1-1 la seturi si 2-1 pt brazilian.

  • Octavian

   2-1 cu break cred…

   • Doctor Z

    hai domle, break la serviciile alea e prea mult spus..

    • Octavian

     Oricum nu-mi place ce joaca Nini…

     • Doctor Z

      cum asa? Nici Nadal nu e prea placut la vedere 🙂

     • Octavian

      Aoleu aia a cam fost in teren big time!

     • CG

      Cred ca o sa devin si haterul tau, si tu esti in stare sa vezi meciul!?!? Ma duc sa caut un sanatoriu pentru handicapati internetistici:(((…

     • Doctor Z

      salutari de la mery 🙂

     • CG

      De unde pana unde!?!? Lasa fata in pace:))) !!!

     • Octavian

      Ce browser folosesti?

     • CG

      Chrome, insa am incercat si mozilla si IE. Lawrence imi zicea ceva de un icon in dreapta campului de adrese, un scut cenusiu cu un slash pe el, pe care nu-l am insa.

     • Octavian

      Stai sa faca o pauza si sa schimbe terenurile si poate te ajut.

     • CG

      Thanks, sunt deja cu nervii la pamant:(…

     • Octavian

      In dreapta sus e o stea la Chrome da?

     • Octavian

      Si in stanga ei e un scut da?

     • CG

      Da, un scut alb pe fond verde cu litera M, de la McAfee

     • Octavian

      Cand dai click pe el ce apare?

     • CG

      1. View site report
      2.Options
      3.Help
      4.About

     • Octavian

      Incearca options si spune-mi ce apare.

     • CG

      McAfee/Site Advisor
      General
      Trusted Sites
      Preview Program
      Live subscription

     • Octavian

      Dar la site report?

     • CG

      Nu pleca, Iti scriu in 10-15 min, trebuie sa-mi iau tratamentul de gripa

     • Octavian

      Nu plec pana nu rezolvam. LOL

     • Octavian

      Hai ca inca e feed si putem rezolva.

     • Gabi

      Scapa de McAfee si instaleasa Kaspersky sau ESET NOD32. McAfee e stufos si da rateuri. Oricum mai bun decat Norton. Daca vrei, iti dau o licenta de KIS antivirus la inceput de Ianuarie.

     • CriCri

      eu am dat load unsafe script pe acel scut de care spui si merge acum

     • Octavian

      Stiu da’ domnu’ are antivirus „destept” si e complicata treaba…

     • CG

      Da, una galbena.

 • Doctor Z

  Voi face un articol bestial, despre toti trei, Blondu, Brunetu si Stelaru 🙂

 • Doctor Z

  Octavian. iar am pierdut faza, ce s-a intimplat?

  • Octavian

   Imi pare rau sa o spun da’ a fost serva clara in teren…

   • Doctor Z

    Deci e a treia. trist..

    • Octavian

     Aoleuuuuuuuu! Daca nici asta n-a fost in teren…

 • Doctor Z

  omfg, l-a furat pe ala pina si arbitrul. de pe Luna s-a vazut ca era in teren..

 • Doctor Z

  Voleurile lui Nini, pe rever cred ca sunt putin mai bune decit ale Simonei 🙂

  • CG

   Deja ti-am dat vreo 3 like-uri azi, ai depasit totalul cumulat de vreo doi ani incoace. Asa ca deja stii ce o sa pierzi daca ma banezi:)))…

   • Doctor Z

    daca o pun pe Simo in lumina proasta ma umplu de likeuri de la tine…

 • Doctor Z

  Mama ce-ar fi vrut Nini sa spuna tusa aia out dar nu s-a putut, ca e cu arbitru…

  Nelu, sorry, dar cunosc stilul asta, am indurat 500 de meciuri de-ale Stelarului sarac si cinstit, prost de cinstit…

 • Doctor Z

  Ala nu-si mai revine dupa tusele alea. Tare imi pare ca meciul asta nu se pune…

  • Octavian

   Ca sa nu mai spun ca minima decenta spune sa nu ceri aut daca e la
   limita cand tu te aflai in celalat colt deci e clar ca n-aveai cum sa
   vezi unde a cazut exact mingea. A fost complet lipsit de fiar play la mingea aia…

   • Doctor Z

    la care minge te referi? aia pe care n-a vazut-o arbitrul?

    • Octavian

     Overhead-ul ala care a fost evident in teren…

     • Doctor Z

      mi-a scapat cu totul asta. O bila cam neagra pentru sarpe, au cam vazut toti. Am sa atac problema in articol.

     • Octavian

      Pai a dat lob si brazilianul a agatat-o asa mai cu ultimele forte de-a cazut in teren la Nini mai mult plouata da’ linga tusa iar romanu’ nostru ca orice roman a facut o nefacuta si anume a urlat aut cand el era in cealalta jumatate de teren si putin mai spre tusa. Da’ mingea a fost vizibil in teren. Problema e ca stiu si de ce a urlat aut. Pentru ca el nu se astepta ca ala sa o mai agate si nici macar nu si-a dat silinta sa revina pe mijlocul terenului intr-o pozitie favorabila. Pentru el punctul se terminase. Daca zic mentalitate de roman se supara lumea pe mine da’ asta e adevarul…

  • Octavian

   Oricum brazilianul joaca tenis si pana la mingile alea strigate aiurea aut cam facea ce vroia el pe teren plus ca mi se pare ca se misca si se aseaza mai bine la minge.

 • Doctor Z

  3-2 Nini in decisiv, corect? Haideti sa tinem scorul..

  • Octavian

   Cred ca e egal ca avea brazilianul break in fata…

   • Doctor Z

    pai facusera pauza..

    ai dreptate, nu era pauza. e 3-3

 • Doctor Z

  reverul lui ferreira e la ani lumina de al lui Nini.

 • Doctor Z

  Nelu, casca ochii ce face ala cu mina stinga la rever…

 • Doctor Z

  Da, mi-a placut Nini la punctul asta. a muscat letal, ca ala pusharea..

 • Doctor Z

  Bravo nini, incepe sa joace ofensiv. E 4-3 cred.

  Acum e 4-4

 • Doctor Z

  Nini dubla cu o mecanica jenanta la servciu.

  • Octavian

   Da-l iarta ala nu gluma…

   • Doctor Z

    ala nu-i obisnuit sa-i vina mingi cu spin atit de scurt…

 • Doctor Z

  Nini nu cunoaste notiunea de inside-in, si nici n-o s-o cunoasca fiindca la cum trage de corp sa dea inside out si, cit de eficient pare, nici n-o sa-si dea seama de de deficienta.

 • Doctor Z

  5-4 Nini.

  • Lawrence

   Am ajuns si eu acasa, Hai NINI!

 • Doctor Z

  Mama ce punct a jucat ala cu BH DTL winner

  • Octavian

   Asta vroiam sa zic si eu! Letal! 🙂

 • Doctor Z

  Nini face stop gresit de pe baseline, nenecesar. e a adoua oara. Big mistake in economia meciului. E 5-5.

  • Lawrence

   Ce a facut, i-a cazut mingea din buzunar? Daca s-a intamplat asta cred ca-i da punctul adversarului.

 • Doctor Z

  acum ce s-a mai intimplat, Octavian?

  • Octavian

   Nu imi dau seama…
   Oricum brazilianul a facut numa tampenii game-ul asta.
   A facut si Nini un BH DTL frumusel.

  • Lawrence

   Cred ca i-a cazut mingea din buzunar in timpul jocului si asta se penalizeaza.

 • Doctor Z

  6-5 Nini. Ala are morcov, stie ca e tennis vs tenish si are sanse minime, totul e in racheta lui, la UE l-a batut mar pe Nini…

 • Octavian

  Unde-au disparut amandoi? 🙂

 • Lawrence

  Bravo Nini!!!

 • Doctor Z

  Nini a cistigat. Felicitari. Acum asteptati articolul, ca va fi bestial…

 • Lawrence

  Yes, merita sa castige!

  • Doctor Z

   tu nici n-ai vazut meciul…

   • Lawrence

    Am vazut primul set si ceva din ultimul, de ce, crezi ca nu merita?

    • Doctor Z

     Nu. De ce crezi tu ca merita? A pierdut ala, nu a cistigat el nimic, e eterna diferenta.

     • Lawrence

      Stii cumva care a fost scorul la game-uri?
      Eu din ce am vazut mi-a placut si mi s-a parut ca Nini ar fi putut sa joace mai bine, dar au fost multe momente in care a avut emotii. Am simtit la el presiunea competitiei.
      Si celalalt a avut un psihic cu probleme, dar la el au fost mai mult nervi.

     • Doctor Z

      Sa fim bine intelesi, Nini are o gramada de calitati, din pacate neajunsurile ii vor fi insurmontabile.

     • Octavian

      Din ce am vazut eu cu tristete spun ca deja sunt…

     • Doctor Z

      Surpriza mea cea mare e ca el a devenit bun in acelasi joc problematic, sau au devenit ceilalti incapabili de a-i dejuca planul. E meritul lui, daca cineva caurta asa ceva, dar din pacate, asa ceva nu exista in ATP.

     • Octavian

      N-o sa mearga cu baloane nici macar la U18 ca nu e ca in WTA…

     • Doctor Z

      nu sunt baloane ci nadalisme, numai ca Nadal le da putin altfel 🙂

 • Octavian

  Mda frumos meci da’ sincer o spun si poate sa se supere cine vrea ca nu ma intereseaza.
  Nini nu are nici o sansa pe viitor cu tenisul asta. Pentru ca nu e tenis…
  Tehnica e deficitara la multe lovituri si se vede cu ochiul liber ca pana acum accentul a fost pus pe rezultate si nu pe dezvoltare si progres.
  Multe mingi scurte si multe, foarte multe cadouri din partea brazilianului pe acele mingi.
  Brazilianul a pierdut pentru ca n-a avut rabdare.
  Daca statea la push-areala si avea rabdare cred ca avea sanse sa invinga.
  Sincer ii urez succes lui Nini dar are foare multe lucruri care trebuiesc corectate si imi e teama ca e cam tarziu pentru asa ceva…

  • Doctor Z

   bravo, ai un bilet la sw19 2020 🙂

  • Lawrence

   Asta cu tehnica deficitara este relativa, sunt multi jucatori si jucatoare in top 100, care si-au format propria tehnica de lovire si de joc in general, care de multe ori nu are nici o legatura cu ce scrie la manual.
   Chestia cu e prea tarziu sa se mai schimbe este total exagerata. Sunt multe contraexemple in acest sens. Chiar Simona Halep si-a schimbat radical tehnica dupa 16-17 ani. si inca mai invata.

   L-am vazut pe Nini jucand si fara presiune cu mingi lungi si taioase, dar ma mir ca Doctorul uita ce inseamna psihicul in unele momente, mai ales ca are exemplul langa el tot timpul.

   • Octavian

    Da am vazut si-a schimbat Simona tehnica de le indoaie cu bataia acum pe Masha si pe Serena. Hai sa fim seriosi…

    • Lawrence

     A scimbat-o indeajuns pentru a fi numarul 2 mondial.

     Dar ce ma mira pe mine este ca voi vorbiti de parca Nini ar trebui sa fie musai noul DJOKOVIC in viitor si numai intr-un singur fel poate ajunge acolo.

     Relaxati-va,… nici un junior, oricat de bun sau prost ar fi nu are usa deschisa sau inchisa pentru tenisul mare. Dupa 17 – 18 ani, foarte multe se schimba, si din punct de vedere psihic si mai ales fizic, orice este posibil si in sus si in jos.

     Dupa parerea mea junior tennis este in proportie de peste 75% doar pentru junior tennis, nu pentru ATP sau alte povesti, prea devreme inventate.

     • Octavian

      Problema e ca tu scapi din vedere un lucru si anume ca ATP nu e WTA…

     • Lawrence

      Da, iarna nu-i ca vara!
      Nu are nici o treba comparatia intre ATP si WTA.

     • Octavian

      Pai eu stiu asta nu trebuie sa-mi spui da’ tu ai inceput cu Simona… LOL

     • Lawrence

      Era vorba de schimbarea tehnicii, iar incurci planurile de discutie.
      Sa nu-mi spui ca baietii au ceva adanc implementat in ADN si nu-si mai pot schimba tehnica mai tarziu.

     • Octavian

      Ma amuzi, eu vorbeam despre efectele schimbarii.
      Poate in WTA merge cu d-astea, in ATP sincer nu tine treaba.
      Eu oricum cred ca intai trebuie sa fii ireprosabil tehnic pentru a intra in prima suta mondiala si abia dupa aia mai discutam despre schimbari care oricum la acel nivel sunt minore.

     • Lawrence

      Exista statistica oficiala ca in prima suta ATP dar si WTA intra doar in jur de 25% dintre cei care au fost campioni la juniori.
      Ireprosabil din punct de vedere tehnic la copii, mai greu. Nu-i ajuta nici fizicul nici psihicul.
      Mai tarziu, dupa cum spuneam, lucrurile se pot schimba radical.
      Varsta in sine este principalul motor al schimbarii.
      Dar asta spune logica elementara, nu este nevoie de experti.

     • Nelu

      Da-mi te rog link cu statistica asta.

     • Lawrence

      L-am auzit pe Mats Wilander la televizor vorbind despre statistica asta, dar am vazut la un moment dat si pe net un pdf pe un site oficial cred ca itftennis, sau tenniseurope, nu mai stiu sigur, trebuie sa-l caut.

     • Nelu

      Cauta-l te rog. Eu zic ca este eronat daca numim juniori U18

     • Lawrence

      O sa caut, tin minte ca era vorba de un studiu pe foarte multi ani, adica aceste procente au fost cam dintotdeauna aceleasi. Parca totusi era vorba de 25% la fete si in jur de 30% la baieti, dar nu mai stiu sigur.

     • Doctor Z

      ia sa-l intrebam pe nelu, cam ce viseaza el, dar cu mina pe Biblie 🙂

     • Nelu

      Nelu nu viseaza doar incearca sa repare anii pierduti intre 8 si 12 ani. Multi ce-i drept. Fotbalul jucat pana 12 ani il ajuta insa a fost si o piatra de moara de care usor usor sunt convins ca vom scapa. Iar daca copilul va vrea sunt sigur ca va putea sa corecteze. Are totusi 14 ani iar el este abia la jumatatea drumului spre performanta. Daca va reusi e meritul lui daca nu va reusi in tenisul de performanta sigur va trai toata viata de pe urma tenisului. Asa ca unde e problema. Asa cum zici si tu, un colegiu bun ar trebui sa il prinda fara probleme 🙂

     • Gabi

      Nelu – care e partea negativa ca a jucat fotbal pana la 12 ani? Sunt in hora si eu cu juniorul de 8 ani care iubeste si tenisul si fotbalul. Daca poti sa impartasesti din experienta voastra mi-ar prinde tare bine, sa stiu de ce sa ne ferim.

      Bafta lui Nini cu Han!

     • Nelu

      Nini a jucat fotbal la nivel de performanta internationala iar la nivel national echipa lui a castigat Hagi Danone. Partea negativa a fost ca datorita celor 3 sau 4 antrenamente de fotbal ne-a ramas un singur antrenament pe saptamana pentru tenis. Iar asta a fost pana la 10 ani. Apoi am mai furat un antrenament de la fotbal si dupa nationalele de 10 s-au facut 2 antrenamente pana la inceputul anului de 12. Sunt multi care nu cred ca a facut asa putine antrenamente dar pentru noi asta a reprezentat un minus care sper sa se anuleze in timp
      Ai aici o faza de la fotbal
      https://youtu.be/4V83yz0Cl8Y

     • Gabi

      Frumos slalom printre adversari. Mai joaca fotbal acum?
      Noi suntem 4:3 primavara-toamna, si 4:1 vara- iarna in favoarea tenisului. Sa vedem ce va alege mai incolo

 • Doctor Z

  Mi se pare mie sau iar am ghicit si meciul asta cum se va desfasura. Poate nu stiti, dar eu suint 99% sigur ca daca il enerveaza cu ciupeli si pe Han o sa ajunga in sferturi. Ca la tehnica nu putea sa-l bata nici pe asta. Eu visez la o finala Nini-Filip, am pus deja 2000 deoparte…

  • Octavian

   Filip ce-a facut? Sper ca a invins azi nu?
   Vreau sa-l vad si pe el jucand ca sa-mi formez o parere macar.

   • Doctor Z

    lejer

    • Octavian

     Ma bucur si pentru el! 🙂
     Maine o sa incerc sa vad meciul lui cap coada.

    • CG

     De unde le scoti, dom’le!? Ai vazut si meciul ala!?!?

     • Doctor Z

      6-2, 6-3, ce mai e de spus..

     • CG

      Pai, cu Filip nu prea te joci, ca te-a ars fara drept de apel! La el nu se pune problema ca are in fatza tenis sau tenish, copilu’ nu face discriminari, e deja pui de Terminator;)…

     • Lawrence

      De fapt a fost 6-2, 6-1 🙂

 • CG

  Octavian • 39 minutes ago
  Dar la site report?

  Reiau aici, ca deja ma ratacesc printre comentarii:

  Asta apare la „site report”:

  https://www.imgacademy.com/eddie-herr-live

  This link is safe. We tested it and didn’t find any significant security issues.

  Website Category:Recreation/Hobbies

  Want us to take another look at the rating for this link?Request a Review

  Site Safety Information for imgacademy.com

  Downloads

  No downloads found.

  Links

  No results found.

  Get fully protected with McAfee Internet Security Suite.

  • Octavian

   Deci la „options” ai asta da?
   McAfee/Site Advisor
   General
   Trusted Sites
   Preview Program
   Live subscription

   • CG

    Yes, Sir!

    • Octavian

     Da click pe Trusted Sites te rog si zi-mi ce spune.

     • CG

      Am dat, imi apar in dreapta doua campuri, primul cu https//:advisor (despre img), cu optiunea activa „Add” in dreapta iar dedesubt o groaza de alte site-uri cu optiunea inactiva „remove”

     • Octavian

      Not helpful singura sansa e sa intru remote dar incearca sa dai „add” poate merge asa. Bine daca n-ai fi avut prostia aia de antivirus s-ar fi rezolvat relativ usor.

     • CG

      Nu merge;(!

     • Octavian

      Nu stiu trebuie sa intru remote altfel nu o scoatem la capat…

     • Octavian

      Adica as intra la tine remote da’ tre’ sa ai incredere si nu vreau sa fiu acuzat de chestii dubioase dupa. LOL

 • CriCri

  Scor final: 6-1; 1-6; 7-5

  • CG

   Uau, 6-1 i-a dat brazilianul in setul 2!?!? Nu stiu care a fost mai crispat acolo…

   • Doctor Z

    Un pic de tenis, cit l-a lasat Nini..

 • CG

  Primesc si eu feedback de la ‘vazatori’, cica pe terenul 14 tocmai joaca Roxana Manu, una din febletzele lui Cristache;)!

  • Doctor Z

   la fete te las pe tine, poti sa preiei microfonul…

   • CG

    Profita de ocazie si uita-te acolo, ca eu sunt handicapat gradu’ IV…sa-mi zici daca-ti place ce ‘trasoare’ baga fata, acolo nebunie:)!

    • Doctor Z

     fereasca D-zeu, toata energia mea se duce in articol 🙂

 • CG

  Wow, nu stiu pe ce naiba am apasat, am imagineee:))))))!!!!

  Multumesc Octavian, multumesc Lawrence, cumva m-ati ajutat si voi;)…

  • Octavian

   Cu placere! Ma bucur pentru tine. Maine vizionam impreuna…

   • CG

    Be my guest, sunt racit cobza asa ca-s consemnat in bunker, mi s-a prescris activitate fizica si intelectuala minime, asa ca vizionatul de la Eddie Herr o sa fie cam singura preocupare…plus asteptarea articolului nebunului de Cristache, ca abia astept sa intre in gura lui Nelu:)))!

  • Doctor Z

   acuma ai grija ce scrii la articol, ca meciul cu Nini nu l-ai vazut :)))

   • CG

    A momentary lapse of reason? Ce articol? TU scrii, eu doar citesc. Si Nelu:)))…

  • Lawrence

   Cred ca era ceva de la antivirus, mai ales dupa ce mi-ai spus ca aveai scutul antivirusului sus in browser, asta inseamna ca era instalat plugin-ul in chrome.
   Eu nu mi-am lasat antivirusul sa-si instaleze plugin-ul pe chrome, dar a ramas un sistem de securitate default al browser-ului, dupa cum ai vazut scutul gri.
   Este bine ca ai reusit pana la urma.! 🙂

 • CG

  Roxana nu prea-mi place ce joaca, o groaza de unforced! Pe terenul 6 e o fata in alb care-mi place, joaca curat si inteligent.

  • Lawrence

   Fata aia in alb este „all in” pe atac, inca de la serviciu respira numai agresivitate.

 • CG

  Intrebare pentru Nelu: cum a ajuns Dawid Taczala sa reprezinte USA!? Incercam sa-mi dau seama cati americani au ajuns in 16-imi si ma cam apuca tristetea. In prima jumatate a ramas doar polonezul. In jumatatea inferioara a tabloului stam ceva mai bine: Jachuck, Grant si Han. Grant insa joaca maine cu Skatov, asa ca ne va spune „adio si n-am cuvinte”! Nici pe Han nu-l vad bine, cred ca Nini o sa-l traga metodic pe roata. Jachuck are perspective ceva mai bune dar doar un meci, pentru ca daca trece de Kalender da tot de Skatov, deci sa-i punem si lui cruce cu rosu. In atari conditii e foarte posibil ca finala prognosticata oarecum la misto de Doctor chiar sa se intample. Sanse sunt totusi doar vreo 20%, Filip poate trece de Draper si Tirante dar Nini de Skatov…greu…

  Finala romaneasca la Eddie Herr, asta da subiect de insomnii si ganduri negre pentru Doctor. Noroc cu alinturile de pe youtube:)))!

  • Doctor Z

   tradator ordinar 🙂

 • Doctor Z

  Amigos, sunteti gata de disectia Granzilor de Romania la U14?

  • Lawrence

   Hai, da-i drumul, ca mă pregăteam de somn!

  • CG

   Citim, citim, Nostradamuse:)))!

 • Doctor Z

  Intr-o paranteza, sa-i updatam pe Gica Contra Nelu si CG. Anika, 14 ani si o luna, merge la Nationale L2 weekendul asta si bate in finala un blue chip de clasa a 12 cu 6-1; 6-2

  Pai vreau si eu nene o fata ca asta…