ilovetennis & peRFect

Avea doar 6 ani. Tatăl l-a trezit din somn pentru a-i da teribila veste. Rămăseseră singuri pe lume. El şi-a luat tatăl în braţe şi i-a transmis convingător, cu acel iz de inocenţă specifică vârstei: “Cât timp vom fi împreuna, totul va fi bine!”.

Şi a evoluat frumos, dezvoltându-şi o personalitate polivalentă ce i-a permis să lupte cu succes pe două fronturi: terenul de tenis şi activismul civic. A fost primul jucător de culoare selectat în echipa de Cupa Davis a SUA şi câştigător al USO şi Wimbledonului. A militat neîncetat împotriva discriminării rasiale, sud-africanii supranumindu-l Sypho (“dar”).

Ashe a fost infectat cu virusul HIV în timpul unei operaţii de bypass cardiac. In 1992, fostul mare jucător de tenis recunoaşte, într-o conferinţă de presă, că este bolnav. Un an mai târziu, pe 6 februarie 1993, la nici 50 de ani, Arthur Ashe părăseşte această lume pentru a se “întoarce”, în 1997, când organizatorii de la US Open decid să dea numele său arenei centrale de la Flushing Meadows. Un simbolic arc peste timp ce onorează amintirea unuia dintre cei mai bravi şi inimoşi campioni ai sportului alb.

Cifre, inovaţii, oameni

 • În 1975, a devenit primul turneu de GS care a permis desfăşurarea meciurilor de tenis în nocturnă (nu degeaba este supranumit NY-ul “oraşul care nu doarme niciodată”).
 • Deţine cel mai mare stadion din lume destinat tenisului: Arthur Ashe Stadium, cu o capacitate de 23,771 de spectatori.
 • Anul acesta, inaugurează acoperişul cu o suprafaţă de 20.000 m2, promovat intens pe reţelele de socializare şi transformat astfel într-un personaj per se, asemenea deja celebrului său văr britanic, Wimby roof.
 • Este cel dintâi GS care a implementat şi folosit tehnologia Hawk-eye.
 • Este singurul GS cu TB in setul decisiv. Sincer acum, cine şi-ar dori să revadă maratonul de 3 zile dintre Isner şi Mahut? Jucătorii sigur nu; e ca şi cum ai împărţi o celulă de închisoare cu cineva; e posibil să legi o prietenie, dar asta nu înseamnă că ţi-ai dori să repeţi experienţa.
 • Premii fabuloase. Considerat de unii cel mai dur test pentru jucătorii de tenis, din cauza dificultăţilor de gestionare a resurselor fizice şi mentale (amplasamentul în calendarul competiţional, aglomerat anul acesta şi de JO, la care se adaugă aerul cald şi umed al NY-ului), US Open rămâne totuşi cel mai generos GS. Pe lângă elegantele trofee placate cu argint, semnate Tiffany&Co., campionii probelor de simplu vor primi şi câte un cec în valoare de 3,5 milioane de dolari (tradiţia oferirii premiilor egale datează încă din 1973). Totalul e ameţitor: 46,3 milioane de dolari, în creştere cu 10 procente faţă de 2015.
 • Organizează în fiecare an, înaintea startului oficial al turneului, Arthur Ashe Kids Day, mix de tenis şi entertainment ce include, printre altele: meciuri demonstrative, jocuri interactive pentru copii şi părinţi, concerte, concursuri; anul acesta, câştigurile provenite din organizarea acestui eveniment de anvergură vor merge către USTA Foundation, cea care sprijină finanţarea National Junior Tennis and Learning Network, înfiinţată de Ashe în urmă cu 47 de ani.

 

Remember the time

De-a lungul timpului, arena centrală a reprezentant un acompaniator ideal partidelor memorabile. Stați linistiți, n-o să-mi aleg exemplele din 5-ul imprimat pe adidașii lui Roger. Mi-a ramas întipărit, de parcă s-ar fi întâmplat ieri, ultimul mare triumf din cariera lui Pete, în 2002. Remarcabil faptul că fusese cotat drept al 17-lea favorit la câștigarea trofeului și absolut nimeni nu-i mai acorda vreo șansă la încă un Slam. Triumful Turnului din Tandil din 2009 rămâne o alta bornă impresionantă. Delpo trecuse în semifinale de Rafa cu un triplu 6-2, reușind să spargă trendul impus de RF-Rafa-Djoker asupra celor mai râvnite trofee din tenis. Și, nu în ultimul rând, finala din 2013 m-a obligat să-l aplaud în picioare pe Rafa. Un joc ofensiv pe care nu cred să-l mai fi vazut până atunci din partea ibericului, ce a avut un an de excepție. Dar să revenim în prezent…

Scena 1

Camera îşi fixează obiectivul pe întinderea verde a parcului Flushing Meadows. Peisajul sugerează vară târzie şi început de toamnă new-yorkeză. Cadrul se strânge, fundalul sonor anunţă scena următoare.

Scena 2

Furnicar uman. In aer pluteşte de un sentiment de aşteptare chinuitor de plăcută, ca înaintea premierei cu uşile închise a unui spectacol de gală. Mai sunt câteva zile până la lansarea episodului cu nr. 136 al serialului de acţiune cunoscut sub numele de US Open.

Ca întotdeauna, fanii anticipează scenariul, îşi dau cu părerea despre ce se va întâmpla cu protagoniştii, speră ca favoriţii lor să aibă o soartă fericită şi îşi imaginează toate posibilele obstacole pe care le vor avea de înfruntat până la momentul marelui final.

 Scena 3

Camera se mută în spatele scenei principale. Actorii fac ultimele pregătiri înainte de reprezentaţia cu public. In mijlocul unui grup pestriţ şi zgomotos, cu un zâmbet încrezător pe chip (unii ar spune chiar puţin arogant), the leading actor. Până la mijlocul anului, a avut un sezon extraordinar, premiile au curs în neştire. De ceva vreme, însă, au apărut câteva semne de întrebare în privinţa lui. Oboseală, probleme de ordin fizic? Cu toate acestea, nimeni nu îndrăzneşte să-l scoată din discuţia pentru o nouă performanţă. Până la urmă, este unul dintre puţinii care a mai jucat cu succes în acest film, de două ori chiar. Are de partea lui experienţa la acest nivel, capacitatea de a se lua la trânta cu adversitatea şi ambiţia nestăvilită de a arăta lumii ca e cel mai bun. Oare vor avea replicile lui aceeaşi incisivitate?

Totuşi, fanii serialului nu îl exclud din cărţi nici pe celălalt protagonist. Fără alură de star, cu mersul său leneş şi vocea monotonă, nu pare să aibă datele necesare pentru a străluci pe firmament. Criticii de specialitate îi acordă însă şanse importante; ultimele luni au fost extreme de reuşite pentru el, propulsându-l la rang de erou naţional (independent de voinţa lui!). Nu ar fi chiar o surpriză dacă i-ar fura prim-planul colegului său de generaţie. Pe această scenă a cunoscut consacrarea la cel mai înalt nivel; settingul îi convine, e într-o formă foarte bună, cu încrederea la cote maxime. In plus, contracandidatul care i-a furat anul trecut lumina reflectoarelor (în general o face, dar să nu intrăm în detalii) e absent, din cauza unei accidentări.…cum se vor aşeza toate aceste piese de puzzle la numărătoarea finală? Nick pare convins asupra deznodamantului.

Hahaha @andymurray 👀📽

A video posted by Nicholas Kyrgios (@k1ngkyrg1os) on

Discuţiile nu-i pot ocoli nici pe nominalizaţii la categoria “best supporting actor”. Greu de ales.

Pe de o parte, îi avem pe “uriaşii tăcuţi” ai distribuţiei, cei care au luat prin surprindere pe toata lumea în 2009, respectiv 2014. Scenariştii de atunci au decis să răstoarne toate predicţiile; nu tu starul consacrat, nici măcar liderul de facto, ci doi actori cu arme similare şi capabili să dea replici pe măsură tuturor favoriţilor tradiţionali.

De cealaltă parte, găsim alţi patru actori, fiecare cu necunoscutele sale în portofoliu:

– vedeta apreciată pentru stilul său de interpretare, masculin şi convingător în zilele bune, dar răsfăţată şi cu toane, în stare să întrerupă filmarea pentru a sorbi cu nonşalanţă dintr-un cappuccino sau să dispară subit de la repetiţii;

– introvertitul japonez, adulat în ţara sa natală şi cu mulţi admiratori ai jocului său ce aminteşte pe alocuri de execuţiile ameţitor de rapide şi exacte ale lui Bruce Lee;

– starul din Mallorca, căzut într-un con de umbră, însă în uşor reviriment şi încă mânat de dorinţa unei performanţe notabile;

– muncitorul şi (prea) seriosul canadian, cu progrese vizibile în ultima vreme şi câteva reprezentaţii personale demne de luat în seamă.

Apoi, în ciuda unei distribuţii care nu prea lasă loc de afirmare nou-veniţilor, într-o astfel de desfăşurare de forţe e imposibil de ignorat elementul de imprevizibil, care poate da oricând peste cap linia prestabilită de acţiune. Cine va fi intrigantul? Cui îi va reveni rolul de party crusher/ Ce fel de (happy?)-ending vor scrie scenariştii? Să fie oare un francez (inner laughter)? Sau puştiul rebel şi controversat?

Hei, sper că nu vă aşteptaţi să vă răspundem noi la aceste întrebări. It’s all part of the game!

Un lucru e sigur…

Scena finală

Blitzuri, o mulţime de fotografi care se îmbulzesc să imortalizeze momentul.

Snapshot. Poză cu trofeul în braţe pe puntea de observaţie de la etajul 86 al Empire State Building, sub cerul senin al unei dimineţi tipice din Manhattan.

 

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentSă înceapă:
Articolul următorO surpriză totală!
 • Doctor Z

  Multumim peRFect & ilovetennis pentru acest superb articol.

 • Andrej

  Mutat aici pentru a fi on-topic.

  Dupa multa vreme avem un slam in care Djok nu este favorit covarsitor. Asupra lui planeaza ceva semne de intrebare. S-a vorbit despre accidentare la umar la Wimbledon, de accidentare la incheietura dupa Rio.
  Iar zilele trecute a aparut asa ceva:
  https://i.snag.gy/zyx32e.jpg

  O mare parte din succesul sarbului din ultimul timp s-a datorat modului super profesionist in care a avut grija de el in afara terenului, pare genul de om care isi controleaza la maximum orice aspect din viata pentru a putea sa fie in cea mai buna conditie cand paseste pe teren.

  Asa ca e de vazut daca aceste lucruri il vor afecta.

  Andy a avut o bucata de sezon excelenta, imbarcandu-se intr-o serie de victorii consistenta dupa Roland Garros, castigand Queens, Wimbledon, Olimpiada si ajungand pana in finala al Cincinnati. Poate infrangerea cu Cilic sa ii faca un bine, mai scade din presiune inainte de slam. Trebuie spus ca in aceasta serie nu s-a intalnit niciodata cu Djok, asadar carcotasii pot spune ca nu demonstreaza mare lucru, insa in opinia mea e importanta, arata ca are constanta sa profite de perioadele slabe ale acestuia.
  Daca sarbul nu aduce jocul cel mai bun aici, Andy e intr-o pozitie excelenta sa profite iar.

  Cilic a demonstrat dupa doi ani de ratacire ca atunci cand joaca la potential maxim este o forta de luat in seama pe suprafete rapide. Iar USO este cel mai bun slam al sau. Daca ne uitam pe participarile lui acolo, observam ca practic nu are infrangeri ‘rele:

  2008 – Djokovic
  2009 – Del Potro
  2010 – Nishikori
  2011 – Federer
  2012 – Murray
  2013 – did not play
  2014 – campion
  2015- Djokovic

  Cu victoria de la Cincinnati ar trebui sa creada si mai mult in fortele sale.

  Sfert 1
  Djok are un prim meci lejer. Janowicz este departe de vremurile in care se putea numi jucator relevant, a absentat o buna perioada din circuit. In turul doi ar trebui sa joace cu Vesely, un jucator cu care a mai pierdut anul acesta, dar pe zgura, o suprafata mai buna pentru ceh. In turul 3 ar trebui sa dea peste Klizan, dar sunt dubii mari in ceea ce il priveste pe slovac, in afara de cele doua turnee de 500 castigate a fost invizibil anul asta, ar putea foarte lejer sa piarda inainte de turul 3. Dar daca aduce cel mai bun joc al lui poate pune probleme. Turul 4 ar trebui sa fie destul de lejer, pretendentii sunt doi jucatori in forma slaba, Isner, care de ceva timp nu prea mai reuseste sa castige tiebreakuri si Gasquet, care are probleme cu spatele. Chiar daca nu e la potential maxim, nu ar trebui sa se impiedice de vreunul dintre ei.
  Adversarul sau in sfert ar trebui sa fie Cilic. Croatul are doua prime tururi usoare, dar apoi ar avea cu Sock, cu care a pierdut de la 2-0 la seturi recent in Cupa Davis. Iar daca trece de el va juca fie cu Tsonga fie cu Anderson, amandoi periculosi (primul ceva mai mult decat al doilea), dar amandoi destul de departe de cea mai buna forma.
  Asadar cred ca vom avea duelul sarbo-croat, iar desi H2Hul e un zdrobitor 14-0 pentru Djok, aceasta va fi cea mai mare sansa a lui Cilic sa obtina o victorie.

  Meci din turul 1 de vazut: Sock vs Fritz

  QF: Djokovic vs Cilic

  Sfert 2
  Il avem aici pe Rafa, care nu a mai atins semifinala in ultimele 7 slamuri jucate. Sunt convins ca cei din sfertul lui vad oportunitate. Dar chiar si asa, drawul lui Rafa este bun, este o sansa mare pentru el sa prinda saptamana a doua. In primele 4 tururi nu are niciun big server si niciun big hitter. Primele doua tururi nu ar trebui sa puna probleme, sunt jucatori total iesiti din forma. In turul 3 ar putea fi interesant impotriva lui Kuznetosv, care are lovituri foarte plate si poate sa il grabeasca si sa ii expuna defensiva deficitara pe forehand sau cu Ramos-Vinolas, care e suficient de artagaos incat sa profite de tot mai numeroasele lui nefortate.
  In turul 4 ar avea de jucat fie cu Bautista fie cu Pouille. In special daca va juca cu primul, are nevoie sa faca meci bun acolo pentru a trece.
  Din punctul meu de vedere e inca suspecta si conditia lui fizica, asa ca va fi imperios necesar pentru el sa fie eficient in primele doua tururi cel putin. Fara meciuri de peste doua ore jumate.
  In cealalta sectiune a acestui sfert troneaza Raonic si Monfils. Monfils chiar cu un meci dificil in primul tur impotriva lui Muller. Daca francezul este fit, as paria pe el impotriva lui Milos, in special dupa ultimele doua mastersuri in care canadianul nu a reusit sa profite de oportunitatile ivite cu aprticiparea celorlalti la Olimpiada.

  Meci din turul 1 de vazut: Bellucci vs Kuznetsov

  QF: Bautista Agut vs Monfils

  Sfert 3
  Cel mai deschis sfert. Cei mai inalti capi de serie au meciuri grele inca din primul tur. Thiem impotriva lui Millman, Wawrinka impotriva lui Nando. Nu ii vad trecand pe amandoi. Este o sansa buna pentru rebelii Australiei sa faca ceva notabil, atat Kyrgios cat si Tomic se afla in sectiunea asta. La fel si Zverev, dar de la el e destul de greu sa te astepti la mare lucru dupa ultimele reprezentatii. Este o sansa mare si pentru Del Potro.

  Meciuri din turul 1 de vazut: Wawrinka vs Verdasco , Tomic vs Dzhumhur

  QF: Del Potro vs Tomic

  Sfert 4
  Andy are un prim meci cu potential de pericol, Wawrinka si Rafa au simtit pe pielea lor ce inseamna un Rosol in zi buna in primele tururi ale slamurilor. Turul doi ar trebui sa fie usor. In turul 3 e greu de spus cine va ajunge, Simon e iesit din forma si poate pierde rapid. Cred ca sunt sanse sa joace cu Stepanek in turul 3, un alt meci ce poate deveni periculos. In turul 4 pare inevitabil sa ajunga Dimitrov, in revenire de forma, cu sectiune accesibila. Acesta e un alt adversar periculos pentru Andy, are talentul sa scoata ce e mai rau din scotian. Mi se pare mai periculos un meci cu bulgarul decat un eventual sfert de finala cu Nishikori. Japonezul are un singur adversar mai periculos pana acolo, Goffin, dar pentru mine ar fi o mare surpriza sa piarda cu el.

  Meci din turul 1 de vazut: Murray vs Rosol

  QF: Murray vs Nishikori

 • Andrej

  Misto scris. Un preview diferit, deci refreshing. Era nevoie de cineva nou pentru a schimba rutina.

  Mi-a placut introducerea cu Ashe, USO facts sunt utile (desi s-a strecurat o mica eroare acolo, e singurul slam care ARE tiebreak in decisiv) plus modul inedit de a prezenta actorii.

  Si ceva ce voiam sa te intreb de ceva timp. Cum suporti fanboyismul lui Nicky pentru Andy? 😛

 • raulmad

  Bun articol. Mi-a placut! 🙂

  PS. Mi-e lene acum si sunt obosita (mai ales dupa meciul Realului :P) asa ca te iau la „scarmanat” 😀 maine! Chiar era necesar sa pui vanatorul de pokemoni acolo??!! 🙂 🙂 🙂

  • Doctor Z

   Mi s-a parut mie sau l-am vazut pe casillas in poarta Realului? Asta mi-a adus aminte de episodul ala din Seinfeld, cind George se supara intr-o zi si-si da demisia de la job, apoi are mustrari de constiinte, isi da seama ca a afacut o timpenie si apoi se strecoara in sedinta urmatoare la birou ca si cum nimic nu s-ar fi intimplat, cica glumise 🙂

 • Andrej
  • Doctor Z

   Ce gluma pe canadian, altul chiar n-a gasit? Serios, McEnroe e catastrofa, poate l-au confundat cu frate-su.

 • Novak

  Eu cred ca pana dupa turul 3 orice previziune are un grad foarte mare de incertitudine data fiind incertitudinea care pluteste peste marii jucatori. Cea mai probabila finala este totusi Nole – Andy. Restul posibilitatilor sunt doar un cu un mm mai putin certe dar si foarte variate. Eu ma voi incumeta abia dupa turul 3 sa ma arunc in valtoarea pronosticurilor. Mai curand as putea spune de pe acum cine nu va performa conform asteptarilor, iar pe primul loc este rasfatatul media si al publicului. De urmarit cred ca va fi Dimitrov. SI gata ..tac 🙂

  PS draga peRFect am doar un cuvant pentru tine: PERFECT! 🙂

 • Doctor Z

  Sa-l felicitam pe David Nicholas Ionel pentru o perfortmanta uluitoare. In virsta de nici 14 ani, la prima participare in ITF, el cistiga turneul! Invingindu-l pe mult mai titratul si experimentatul sau adversar, capul de serie #1,Filip Jianu! El l-a invins in semifinale si pe capul de serie numarul 2!!

  http://www.itftennis.com/juniors/tournaments/tournament/info.aspx?tournamentid=1100037322

  U-LU-I-TOR!

  • Cipri

   Cum arata jocul lui David ?

   • Doctor Z

    nu stiu, ca nu l-am vazut 🙂

 • Doctor Z

  USO este anul acesta unul foarte special. Fara Federer, un gol imens, practic imposibil de umplut.

  De asemenea un Djokovic cistigator l-ar pune pe sirb pe locul unu in cursa tehnica pentru GOAT, el avind astfel cele mai multe trofee de GS+MS+TC cistigate, un criteriu greu de contestat.

  Insa asupra lui Djokovic planeaza semne de intrebare. Probleme alea…personale pot fi doua. Fie e certat cu parintii, sau cu familia pe chestiuni financiare, ceea ce daca e adevarat e ok, dar nu cred sa-l poata influenta atit de mult, fie Jelena are ochi jucausi 🙂 La ei, la sirbi e ca la…noi, la romani. Cearta e la ordinea zilei, sunt ‘n’ motive zilnice pentru care pot fi suparati. In plus, Djokovic nu pare genul care sa arunce hirtii in gunoi ca Maestrul, sa fie lasat afara 🙂 La balcanici pina si tacerea sotului poate fi agresiva 🙂 Anyways, oricare ar fi problemele dintre ei, asta e un mare test pentru Djokovic. Daca nu-l trece isi pierde momentumul si cine stie daca va mai fi capabil sa se reseteze si sa urce Golgota celor 17 titluri…

  De partea cealalata avem trei variante:

  1. Delpo – un vis frumos, il dorim toti cit mai sus si cine stie, o revansa cu Andy ar fi extraordinar
  2. Nadal – The Last Frontier Sa pariezi impotriva lui e sinucidere curata, deci poate face o figura frumoasa, inclusiv sa cistige aici.
  3. PuShirul – asta mi se pare cel mai safe bet, il vad cistigator ( incerc pasienta asta turneu de turneu, de la RG, pina imi iese 🙂

  De ce? Fiindca asta e Anul Castorului!

  • Andrej

   Nu ii dai sanse lui Cilic?

   • Doctor Z

    Pai nu poa sa treaca si de Djokovic, si de Nadal si de Murray, omul e clean 🙂

  • Novak

   o chestie cred eu e sigura…Delpo nu prea are cum si cu ce. Nici Nadal, as spune. In rest cam orice varianta din cele plauzibile e posibila.

 • Lawrence

  Antrenant articol. Felicitari!

 • Doctor Z

  Absolut departe de mine de a posta constant pe Lead.ro si e prima oara cind am citit un articol acolo, al Cameliei despre Olimpiada. Am incercat sa postez ceva util zic eu, absolut neutru si fara nicio legatura cu absolut nimic din istoria zbuciumata…insa am intrat in moderare si la citeva minute comentariul mi-a disparut. Low, un absolut new low, de tinut minte. Adica oamenii au luat-o personal. Wow!

  • Andrej

   E ceva din setarile lor. Si cand am facut eu primul comentariu acolo (acum mult timp) mi-a intrat in moderare. Si mai erau destui care se plangeau de asta.
   Dupa ce ti se aproba primul comentariu nu cred ca mai intra in moderare urmatoarele.

   • Doctor Z

    OK, deci si mai jenant, comentariul a intrat la moderare dar n-a trecut, nu m-am calificat, probabil ca nu m-a tiut utr-ul…

    • Andrej

     Verifica peste o zi sau doua sa vezi daca apare. Stiu ca si eu am fost revoltat, am crezut ca mi-a disparut, dar a aparut peste juma de zi.
     Poate sunt eu naiv, dar cred ca e bine sa eliminam astfel de posibilitati inainte sa suspectam pe cineva de rea-vointa.

     • Doctor Z

      Ce simte Doctoru nu simte nimenea…

     • Doctor Z

      M-ai facut curios, m-am dus pe lead.ro ca in dimineata de Craciun la pom. Spre surpriza (ta) generala comentariul meu nu era acolo.
      Asa ca as recomanda sa nu fim naivi, oamenii sulfa si in iaurt… Si-au schimbat yalele, sunt blindati, intangibili adica…

     • Andrej

      Inseamna ca ai avut dreptate. Urat din partea lor.

 • Doctor Z

  Era un general american care spunea ca prefera sa aiba un neamt in fatza decit un francez in spate…

  • Novak

   cine e francezul si cine e neamtul? Oricum conceptul „al lor” a fost total gresit interpretat… Iar tipa chiar a scris foarte bine.

   • Doctor Z

    Tipa o fi scris bine dar noi nu ne amestecam cu fazanii ca ne cresc pene si tenisul mai inseamna si altceva decit impresii artistice…

    • Novak

     Nici nu intra in comparație. Nu as compara cele 2 produse. Eu mă refeream la peisajul presei sportive, la alte corespondente de la fata locului de pe gsp sau ps. Ce face placebo este net peste ei.

     • Doctor Z

      Pai atunci da-le disclaimer, ca Mamutus Gelminachiu te ia rapid in balon.

     • Novak

      Mă ia oricum. Dacă am ajuns să mă explic calea e greșită. Inclusiv pentru mine. Ideile nu mai contează. Măcar sunt un bun stimulent pentru cel mai intens spirit liric al forumului. Eu apreciez talentul chiar dacă e îndreptat, greșit, si împotriva mea.

     • Doctor Z

      Daca si ala o fi talent…

      Acolo 99% sunt talente, 1% tenis.

      La noi e invers.

     • Novak

      Auzi, uite treabă serioasă, vorbeam noi de Tiafoe si nu prea îi dădeai credit…te uiți la el ? Îl joacă pe Isner la mare artă. Si are si un footwork peste ce știam. Sper să-l țină si sa câștige că e interesant de urmărit.

     • Doctor Z

      O fi interesant de urmarit. La Fazani, din punctul meu de vedere ala e zero barat, si Harrison a avut o sclipire si a ajuns in Top50, insa tensul invatat pe vapor l-a dat de gol. Ramii la literatura din Fazanarie, sunt destui de putin care merita atentie in ATP, hai sa nu venim cu noutati doar ca e taraba goala…

     • Novak

      Pai in ritmul asta te apuci de golf dacă nu apreciezi ce ai …

     • Doctor Z

      Foarte probabil.

 • Doctor Z

  Stiti care e culmea incompetentei? Sa te ineci in propriul spam..

 • Andrej

  La cum a curs meciul pana la 6-1 4-1 (am ratat totusi primele 4-5 gameuri) incepusem sa cred ca poate l-am subestimat pe Rafa. Parea in control total, lungime buna, cateva puncte de real spectacol, putine erori. Trebuie spus ca a si intalnit un adversar pe o panta puternic descendeta, care a reusit sa piarda inainte de turneul asta 6-2 6-1 cu versiunea asta foarte slaba a lui Ferrer.
  Dar lucrurile aratau bine pentru Rafa.
  Dupa ce a ratat mingea de 5-1 in setul doi si-au facut aparitia toate slabiciunile lui. Forehand total dereglat, cred ca a fost o serie de 10 puncte din care 7 s-au incheiat cu eroare de forehand. Practic nu putea sa il loveasca decat la mana adversarului, care a si facut cateva lovituri castigatoare frumoase din forehandurile lui scurte. A parut sa resimta iar si caldura, oboseala, lent in deplasare. S-a ajuns la egalitate pe serviciul lui la 4-4. Daca avea in fata un jucator in forma macar putin mai buna putea foarte usor sa piarda setul ala, dupa ce a parut in control total.
  Si inceputul setului trei a fost echilibrat pana in momentul in care a donat Istomin primul break.

  Pana la urma e bine ca a terminat in minimum de seturi, dar scorul poate induce ideea ca a jucat la un nivel excelent, ori asta nu s-a intamplat.

  Mi-a fost dor si de maestrul Radu, care la un moment dat vorbea atat de elogiativ despre Istomin, daca nu ai fi vazut niciodata tenis si ai fi luat de bun ce zicea el, ai fi crezut ca Denis e vreun titan al sportului.

 • Andrej

  Cateva puncte foarte spectaculoase facute de Janowicz. Djok usor apatic, dar tot e prea bun so far.

 • Andrej

  Djok arata si el semne de vulnerabilitate la primul meci.
  Pe langa limbajul corpului apatic, am auzit ca a avut MTO la 3-2 in primul set pentru a-i fi masat bratul drept (plus pe finalul setului doi isi scutura incheietura la un moment dat).
  Am inceput sa ma uit de la 3-2 in setul 1. Janowicz a facut un joc bun in primele doua seturi, mult peste ce te astepti sa vezi de la un jucator care a stat atat de mult timp departe de main tour. L-a dominat pe Djokovic din teren, atat prin forta cat si prin finete. Au fost cateva puncte cat & mouse la fileu dupa niste scurte ale polonezului in care a iesit invingator. Plus cateva loburi. Capatase la un moment dat atata incredere incat incepuse sa execute BHuri din saritura.
  A convertit foarte greu mingi de break, a avut nevoie de 8 sau 9 incercari pentru a o transforma pe prima si a conduce cu 4-2 in setul 2. A facut insa apoi un game execrabil la serviciu, incheiat cu doua duble. Dublele au fost o mare problema pentru el tot meciul. Pentru un jucator de 3 metri ca el e socant cat de putine puncte usoare face din serviciu, si cat de multe duble. Avea la un moment dat 5 asi si 13 duble, in timp ce Djokovic, care nu a servit full speed avea mai mult de dublu la asi.
  Finalul setului doi a fost interesant, odata ajuns la 4-4 parea a urma capitulare totala din partea polonezului. Dar de la 15-40 a salvat nesperat. la 5-5 a fost si mai impresionant, salvand de la 0-40, fearless tennis, si pana la urma ocaziile s-au razbunat, Djok a facut un game slab servind pentru a ramane in set.
  S-a bucurat Janowicz de parca ar fi castigat un trofeu.
  Din pacate, nu a reusit sa mentina ritmul dupa primele doua seturi. A inceput cu un game foarte slab, sarbul si-a ridicat nivelul si a fugit cu setul. Nici nu a mai fortat sa reintre in set, dand senzatia ca se conserva pentru urmatorul. Si parea sa-l inceapa bine, a ajuns rapid la 40-0 pe propriul serviciu in primul game, dar a reusit sa isi piarda serviciul pana la urma. De acolo meciul a curs lin spre deznodamantul previzibil.

  Overall, o evolutie curajoasa, ce merita aplaudata din partea polonezului.

  In ceea ce il priveste pe Djokovic, cred ca sunt motive de ingrijorare. A defilat in ultimele doua seturi, dar asta si pe fondul caderii adversarului, care probabil nu era pregatit pentru meciuri 3/5. Cred ca un big hitter cu un serviciu bun, rezonabil de constant si care sa fie match fit, sa poata sa duca 5 seturi, il poate scoate. Partea buna pentru Djok e ca in tururile urmatoare nu va da de asa ceva. Vesely desi are serviciu bun, nu are groundstrokuri suficient de puternice (si a si jucat 5 seturi cu un jucator de care n-am auzit), iar apoi ar avea cu Youzhny/Paella, jucatori prea lightweight pentru a pune probleme. Astfel ca poate creste in turneu. Dar daca ajunge jucand ca azi impotriva lui Cilic, croatul ar avea sanse bune sa il scoata.

  Stats:

  http://i67.tinypic.com/2mpwoc3.jpg

  • Novak

   Observatiile sunt bune, eu am vazut cat de cat din reluarea meciului, inregistrarea mi-a mers prost, dar cred ca pt primul meci dupa JO Nole a fost ok. Se vede ca nu mai are acea siguranta cu care a dominat pana acum.Eu ma bucur ca nu a lasat-o mai moale cand adversarul a scazut nivelul, dincontra, s-a suit pe el si a terminat ca in vremurile bune. Nu e sigur pe BH ceea ce nu-mi place, pt ca BH cross ii trebuie foarte mult in variatia lui de joc. Tabloul il lasa sa creasca si sper sa o faca.

  • Cristi Jow

   Strict la meciul sarbului, nu prea mi-au placut unele chestii :
   – a inceput meciul cu o dubla
   – MTO-ul din primul set
   – s-a vazut ca e rusty la retur, polonezul serveste bine, dar nu e in primii 10, ori sarbul pune in general mai mult de 63% in teren cand joaca cu ei
   – a stat pe teren peste 2h30 si a pierdut set … nu e deloc un inceput bun de GS

   Rafa a jucat binisor. Impresia mea a fost ca incearca sa joace ca in 2013, mai agresiv, mai in teren, doar ca diferenta dintre 27 si 30 de ani se simte, iar pe final parca a cam ramas fara benzina.

   Am mai vazut secvente cu Tsonga, Cilic, Monfils si Milos. Nu a rupt nici unul gura targului, dar au jucat decent pentru un prim tur. Se vede la croat plusul de incredere, iar Milos continua sa isi imbunatateasca jocul, cred ca va lua un GS in 2017 sau 2018.

  • Lawrence

   Un lucru important. La 4-2 când a luat break-ul, Janowicz s-a bucurat in mod puțin cam exagerat. Djoker l-a privit si a luat următoarele 8 puncte, egaland la 4. De asemenea, ultimele 2 seturi au avut o motivație asemănătoare pentru scorul de la final și asta fără să forțeze prea mult.

 • Lawrence

  S-au văzut cât se poate de clar slăbiciunile mentale ale Simonei în momentul în care avea 11-0 si a pierdut 2 game-uri la rând. A lovit cu teamă, mâna încordată, etc.
  Si cel mai celebru articol pe treizeci-zero, susținea cu o convingere aproape mistică altceva.
  În rest, mi-a plăcut jocul Simonei. Păcat că într-o asemenea dispoziție de joc adversara ei a fost mult sub așteptări.

  • neo

   Teama ca s-ar putea intampla ce? Am avut o discutie dincolo cu mery si cred ca am ajuns impreuna la esenta. Care nu e din registrul clasic, cel cu mentalul slab al Simonei per se…

   E oricum complet nepotrivit sa pui problema asa la acest scor si dupa o asa evolutie, altfel decat daca nu cumva vrei sa prinzi postaci nevinovati ca mine in plasa trollingului fin. Sau e in fisa postului de forumist pe drzs .ro sa pui raul inainte, si nu oricum, ci cu o „pasa virtuala” catre 30-0?

   L.E.:
   Sa ma si explic putin, ca sa nu par revolutionarul de carton ratacit pe ulita gresita. Parerea mea e ca duelul asta stupid, la distanta, dintre cele doua comunitati, modifica nu doar analize si discursuri, ci insasi perceptii. De pilda, in acest caz, chestiunea de la final de meci e totusi una marginala in ecuatia de ansamblu a partidei, dar, cu toate acestea, specificul si cadrul discutiilor de aici te-a facut sa o mentionezi la inceput de comentariu. Cred ca celor doua comunitati nu le-ar strica un pic de dialog, lucru pentru care eu militez si dincolo…

   • Lawrence

    Teama ca s-ar putea întâmpla să piardă chiar și în condițiile astea, cum a mai facut-o. De aceea este total potrivit să pun problema astfel din moment ce a pierdut atâtea partide în primul rând din cauza mentalului, cum sublinia și Mats în seara asta.
    În ceea ce privește 30-0, în celebrul articol, autorul era în stare să se ia la trântă cu întreg universul pentru a-și susține punctul de vedere. Noroc că universul a rămas insensibil.
    În ceea ce te privește, ai grija, din prea mult entuziasm militant să nu rămâi coarda dezacordată, prin simpla citire greșită a partiturilor din cele 2 genuri muzicale totuși diferite într-o anumită măsură..
    Osanalele si lauda obiectivă sună mereu diferit pentru o ureche muzicală fina. Critica justă, de asemenea.

    • neo

     A-l folosi pe Wilander într-un apel firav la autoritate e o chestie hilara. Omul se înșală atat de des ca nici macar el nu mai crede de multa vreme in propriile idei. Dar nu asta e problema. Sunt unul din ”avocatii” de dincolo ai problemelor de mental ale Simonei, si lupt acerb pe acest front, cu toate riscurile de rigoare. Doar ca acum chiar nu se justifica o asemenea interventie. Atata tot. Era atat de clar deznodamantul ca pana nici cei mai prapastiosi fani haleptarzi nu au simtit vreun potential pericol. In plus, aici a fost teama de double bagel a Simonei. Si-a propus prea mult si a esuat. De frica perfecțiunii 🙂

   • Doctor Z

    Nu e niciun duel. Daca era voi n-ati mai scrie aici. E vorba despre doua curente de opinie mari si clare. Ala care promoveaza discutiile in jurul tenisului si altul care le promoveaza primprejur.

   • Andrej

    Sunt de acord cu tine in ceea ce priveste chestiunea cu Simona. A fost o scapare prea mica pentru a merita prea multa analiza.

    Sunt de acord si ca mistourile astea incrucisate de la distanta nu aduc nimic bun.
    Insa nu cred ca e nevoie de niciun dialog intre comunitati. Cei care suntem aici suntem fie banati acolo, fie consideram ca locul nostru nu mai e acolo.
    Desi in chestiunea de fata referitoare la Simona iti dau dreptate, am vazut prea multe articole in care s-a refuzat sa se faca o analiza obiectiva, s-au trecut cu vederea total anumite scapari, s-a scris pe un ton caraghios de optimist dupa niste infrangeri. Nu mi se pare presa obiectiva asta. Au trecut in extrema cealalta, opusa fata de celelalte publicatii sportive. Aia sunt rapizi sa puna pe toata lumea la zid, pe treizeci se scrie de parca totul e mereu lapte si miere si curcubee si unicorni. Din punctul meu de vedere ambele abordari sunt flawed.
    Iar acest lucru s-a impamantenit si la comunitate, astfel ca nu se mai poate purta o discutie, se pot doar aduce osanale. Nu am nimic cu Simona, dar pentru osanale exista deja Simona Halep Band, treizeci obisnuia sa fie un spatiu in care se discuta despre tenis, se discutau idei. Acum nu prea mai ai ce sa discuti.
    Practic Adrian are comunitatea pe care si-o doreste, numeroasa, loiala, care nu pune niciodata sub semnul intrebari nimic din articole. Cand comunitatea nu critica niciodata nimic din ce scrii, parca iti devin asa dragi, ii lasi sa vorbeasca despre orice poftesc, chiar daca nu are nicio legatura cu sportul.

    In plus, cei de aici suntem pasionati de ATP. Iar ATPul e tratat superficial de o buna perioada. Era o vreme in care Adrian incerca sa ne amageasca pe noi astia pasionati de ATP ca nu e asa. As fi curios daca ar mai spune asta acum. Au fost mastersuri anul acesta in care nu s-a scris nimic dupa finala. Dupa finala de la ultimul (!) BRD Open a aparut articolul la doua zile. Putea la fel de bine sa nu mai apara, e ca si cum mi-ai vinde inghetata iarna.

    Deci ce sa cautam noi acolo? Nu cred ca mai au mare lucru in comun comunitatile. Pentru mine treizeciul e o mare dezamagire. They sold out. Au ales stegarii in loc de fanii tenisului pentru ca au fost mai multi. La fel ca publicatiile mult hulite, monetizeaza romanismul. Ori eu aveam asteptari mult mai ridicate de la ei.

    Uite cat de mult se scrie despre ATP:

    • Doctor Z

     Masterpiece.

    • neo

     Iti dau inca o replica si promit sa inchid aici, pentru ca deturnez demersul Doctorului Z (btw, tin de mult sa intreb asta, de ce Dr. Z? E vreun personaj celebru de care totusi nu am auzit sau e o gaselnita personala 100%?)

     1. Tu esti o exceptie. Si posibil si peRFectul. Dar restul celor de aici sunt convins ca ar posta cu bucurie dincolo, ba poate ca ard de nerabdare uneori sa dea replici. Draga de mery chiar o face! Ce sa mai zic de comunitatea de dincolo! Sunt destui carora le ard buricele degetelor sa tasteze cate ceva pe aici from time to time, dar se abtin dintr-o mandrie de mucava, de parca am fi in viata reala 🙂

     2. Am scris de multe ori despre problemele Simonei. Care sunt nu doar reale, dar si insurmontabile, daca e sa ma iau dupa ultimele mele teorii 🙂 Ideea mea de mai sus era punctuala si se referea strict la meciul de ieri.

     3. Sunt de acord ca nu se pune suficient punctul pe i la infrangerile grele ale Simonei. Uneori se incearca, cu cuvinte poate prea blande. Dupa semifinala de la Cincy a vazut lumina tiparului virtual un articol care s-a apropiat foarte mult de esenta lucrurilor. Ideea e ca tiparele mentale ale Simonei sunt deja atat de evidente, ca, daca inca 2-3 slamuri fata o tine tot asa, subiectul va fi unul fierbinte si la ordinea zilei si pe 30-0. Probabil ca intepaturile incrucisate de acum vor parea puerile atunci. Dar poate o sa vina slamul mult dorit!

     4. A devenit deja un loc comun refrenul cu si despre osanale. Doar ca nu prea mai poate tine loc de adevar. Se intampla ca suntem cativa contra asa-zisului curent, cu voci destul de insistente si care suntem sustinuti si de o masa pseudo-tacuta. Faptul ca exista si destui tarzi autentici nu face decat dialogul mai savuros. Dar, subliniez, eu nu ma simt ca pe front. Ba dimpotriva, ma relaxeaza teribil discutiile in contradictoriu…

     5. Diferenta cantitativa intre articolele ATP si cele despre WTA e evidenta. Desi nu trebuie trecute la ”si altele” materialele de exceptie generate pe parcursul ultimului turneu masculin de la Bucuresti, de negasit in alta parte. Au fost uitate destul de repede.
     Totusi, pentru ca nu stiu daca pot fi de acord pana la capat cu tine strict pe ideea cu finalele de Masters 1000 din ATP, imi poti da exemplu de cateva neluate in seama pe 30-0?

     6. Discutia cu adevarat serioasa e cea despre tehnicalitati. Aici nu prea pot contesta evidenta. In afara lui Radu Marina, analistii de tenis lipsesc dincolo sau se manifesta firav, in limita competentelor fiecaruia. Problema, atunci cand dam verdicte cu emfaza in discursurile noastre tehnice (ceea ce, de pilda, doctorul face cu o pofta pantagruelica) e ca, in opinia mea, tenisul e precum economia. Pare in ochii unora ca ar putea fi tratat drept o stiinta exacta, dar, de fapt, e complet impredictibil.
     Voua va valideaza cineva opiniile tehnice emise? Bineinteles ca nu! Faptul ca detectezi tipare de joc, puncte slabe si tari, tendinte de constructie a punctelor, atat urmarind jocuri dar si privind tabelele cu statistici post-meci e un lucru, dar e asta totuna cu competenta tehnico-tactica? Cine sau ce poate valida valoarea autentica intr-un domeniu atat de supus incertitudinii, altceva decat rezultatele in sine?

     Imi place sa aduc intotdeauna in discutie cand se trece in registrul de tehnicalitati pretioase exemplul celebru al lui Rafa, caruia nimeni nu ii dadea sanse cand a rasarit pe scena mare. Dupa Rafa cartile de tenis au fost insa rescrise din scoarta in scoarta. A veni acum cu verdicte e la fel de riscant, iar unele din vocile de aici isi aroga, daca e sa ma intrebi pe mine, o superioritate nelalocul ei.

     In incheiere, da, sunt de acord cu ideea doctorului despre cele doua curente, tehnicist si fanboyist. Aici separatia e clara. Sau a fost. Pana s-a trecut in registrul ornitologic. Lucru care a dovedit ca totusi celor doua comunitati le sta mult mai bine impreuna, ca nu pot trai una fara cealalta… 🙂

     • Andrej

      1. Cred ca si Doc ar mai posta, dar e spre binele lui ca nu mai poate , nu rezista si devine agresiv, cazand victima political-correctness-botilor si white knights-ilor. Pe mery o consider inca ‘de acolo’. In rest, da, sunt cativa care posteaza si aici si acolo, dar pentru majoritate, point still stands, sunt fie blocati, fie nu posteaza si acolo.

      2. Remarca asa am si luat-o, ca pe una punctuala, la meciul de ieri. In ceea ce priveste asa zisle problemele mentale ale Simonei, nu am o opinie cristalizata, nici nu cred ca o urmaresc la fel de mult ca tine si ca restul. E drept ca incapatanarea o costa uneori meciuri, dar impresia mea e ca o si scoate din unele situatii. Mi se pare o jucatoare care trece foarte rapid de la ON la OFF si invers. Daca as fi adversar as privi acest lucru si cu speranta si cu circumspectie.

      3. Nu am mai citit atat de des in ultimul timp, dar convingerea mea s-a format in timp, urmarind trendul. Cu o floare nu se face primavara.

      4. Again, nu prea am mai citit comentariile. Dar daca apare un comentator nou si critica ceva la jocul Simonei, ma indoiesc ca nu o sa ii sara ceata in cap, combatand nu ideile, ci persoana, si motivele ascunse din spatele postarii lui de hater. Pe scurt, orice aplaudac e primit cu bratele deschise, orice non-aplaudac trebuie sa ‘prove himself’, asta e o comunitate disfunctionala, care nu are cum sa se echilibreze, ci doar sa se dezechilibreze si mai mult. Ca sunteti 1-2 care mai fluierati in biserica, iar, exceptii.

      5. Da, materialele din timpul turneului BRD au fost foarte bune. Ca sa fiu sincer, eu imi blocasem siteul pe PC-uri, dar l-am deblocat pentru ca am auzit numai de bine despre materiale. Le-am parcurs aproape pe toate. Daca nu apareau materialele alea probabil inca aveam siteul blocat. Pacat ca au stricat impresia buna scriind despre finala cand nu mai interesa pe nimeni. Fiind si fan Nando chestia aia m-a suparat teribil.

      Finale de masters despre care nu s-a scris, daca imi aduc aminte bine sunt acestea:
      Toronto
      Roma
      Madrid

      Dar e posibil sa ma insel, memoria mea nu e infailibila. Poti verifica aici.

      http://www.treizecizero.ro/categorii/toate-articolele/page/1

      6. Stilul lui Doc poate enerva, pot intelege asta. Iar analizele pot fi bune sau proaste. Dar si o analiza proasta iti aduce niste informatii, te face sa urmaresti acele lucruri mai departe, sa combati. Te stimuleaza sa privesti mai in profunzime. Nu mai exista mai nimic stimulant acolo. Chat, poze, twituri, political-correctness, incurajari si felicitari sterile, off-topic. No, thanks.

     • Doctor Z

      Chestia jenanta e fetisisizarea Simonei. Toti ratatii Romanicii gasesc alinare in Simona. Ei traiesc prin ea, si neaparat doar prin succesele ei, nici nu conteaza ca ei nu inteleg nimic din ce joaca ea.Succesele ei le simt personal, sunt ca ale lor, masturbare psihologica pe steroizi, esecurile ei, aaa, nu, astea sunt ale ei, nu le comentam dar nici nu ne legam de ele, ca e atingere personala la romansh…

      Patetic.

     • CG

      Nu stiu cum sa dau like 50%, am rotunjit la 1:)! Sunt de acord cu masturbarea psihologica, rezerva mea e urmatoarea: si infrangerile sunt resimtite tot personal, doar ca acolo se separa un pic fanii de rezultat (care o critica imediat si pasional!) de guduracii si prosternacii dreptmaritori, care plang in pumni si sufera in tacere dar se imbarbateaza cu voce tare la gandul viitoarelor victorii. Unii dau acatiste sa se imbolnaveasca sau sa-si suceasca gleznele adversarele, daca s-ar putea sa castige pana in finala doar cu WO, nici nu sunt in stare sa se uite la meciuri in direct, iti dai seama ce empatie sado-mazochista cu motzata dragalasa au:)))…

     • gelmin

      …dom´ doctor dar ce-ţi căşună pe nevinovata masturbare, că deşi am sesizat că porţi ochelari în unele instantanee pari destul de sănătos?

     • Doctor Z

      Pai acolo rezida tot esecul romanescu, lasa ca te prinzi tu, ai potential.

     • Doctor Z

      Ma scuzi, nu ma cunosti, departe de mine dorinta de a mai scrie acolo, cel putin in formatul de acolo. Eu ce vreau pe un site de tenis este EXCLUSIV discutie tehnica. La Fazanarie se arde gazul non-stop, e uluitoare preponderenta INUTILULUI acolo. Chestia funny e ca ca exact asta se cauta, ca altfel n-ar fi jde mii de comentarii pe articol. Deci sa nu ne ascundem, acolo aveti arzatori de gaz si mincatori de spam profesionisti.
      1% din postari sunt utile, trust me.

     • neo

      Cum ai ajuns la filozofia asta? Te intreb pentru ca am si eu ceva vechime prin diversele comunitati online si stiu ca acum ceva vreme nu va deranja aproape deloc pe cei de aici, you included, discutia libera. Asta cu ”EXCLUSIV discutie tehnica” a ajuns sa imi sune a gest de fronda…

      Nu ca as avea ceva impotriva, fiindca imi place realmente sa va citesc, tie si altor cativa de aici, opiniile de aceasta natura, doar ca inainte era mult mai mult de atat pe buzele voastre…

     • CG

      Misto mesaj, ia sa vedem ce ne raspunde Crist…i:)))!

     • Doctor Z

      Iar nu m-ai inteles, bineinteles ca n-o sa scriem numai despre aspectele tehnice, ca ar deveni boring, dar nici n-o sa bagam o mie de comentarii about nothing… Si inca ceva, e hilar sa vorbesti pe un site de tenis mai mult despre WTA decit ATP. Daca o faci, e deja cancan, la fete tenisul le cam joaca feste deci ce-ar mai fi de discutat.

     • Doctor Z

      6. Hai, esti invitatul meu special sa-mi arati, stai sa ma duc sa plagiez: ‘ca detectezi tipare de joc, tendinte de constructie a punctului…’

      Let’s cut the crap. Vino aici si arata ce stii, de barbologie suntem satui in Panteon.

     • neo

      Nu asta era ideea mea. Nu imi arog vreo calificare in domeniu. Eu doar contestam ideea ca ar fi posibil sa faci o stiinta din asa ceva…

     • Doctor Z

      Din pacate e cam (cuno)stiinta. Nu e rocket science dar e observatie atenta a fenomenului la cald, zeci de ani…

   • CG

    Nu reusesc sa dezgrop din mormanul de spam discutia ta cu Mery.Cam pe unde e?

    • neo

     Nici eu nu am rabdare sa caut. Ideea noastra, dar mai ales a corporatistei, era ca aici a aparut mini-blocajul nicidecum din frica de infrangere (era 6-0, 5-0, 40-30), ci doar pentru ca si-a dorit prea mult dublul covrig. Chestii budiste, bla-bla…

 • Andrej

  Flawless evolutia lui Andy, presarata cu sclipiri de geniu. Ceea ce se anunta un meci periculos s-a dovedit a fi o lectie de tenis din partea scotianului. Poate si antipatia pentru adversar l-a facut sa incerce sa il bata cat mai clar.
  Rareori l-am vazut atat de concentrat pe durata a trei seturi. Niciun semn de cadere, a defilat efectiv la serviciu, nu a avut de salvat nicio minge de break, a returnat excelent, dand senzatia ca poate face break de cate ori doreste. Selectia loviturilor a fost la inaltime, a parut a avea de fiecare data timp sa fumeze o tigara inainte de a pasa. A fost foarte viu pe picioare si a absorbit cu o usurinta dezarmanta forta loviturilor adversarului. Cred ca Rosol ar fi trebuit sa incerce mai mult sa deschida unghiurile, asemenea lui Berdych, el pare a incerca sa loveasca majoritatea loviturilor castigatoare in profunzime, prin adversar. Ori asta nu merge cu Andy, care este excelent la redirectionat mingea.
  Excelent start. Sper sa continue in aceeasi nota. L-as fi preferat pe Pico next, dar nici Granola nu ar trebui sa puna probleme.

  Socat sa aflu ca Focnini a scapat iar, ca anul trecut. Gabashvili a avut 2-0 si a servit pentru meci in fiecare din urmatoarele doua si ca Fanboy a pierdut cu copilul ala choker.
  Trist ca Bernie si-a batut joc de un sfert super deschis si s-a comportat ca un magar.

  • Doctor Z

   Rosol juca cu Roberts la Cincy, am rezistat doar un ghem, zero barat.

 • Lawrence

  Sa lamurim cateva aspecte. Cand este vorba de echilibrul mental intr-o competitie, niciodata lucrurile nu trebuie tratate cu superficialitate. Toti jucatorii profesionisti incepand cu Djokovic, Murray, etc., ce au fost intervievati, au spus ca in jocul de tenis mentalul are un aport de peste 80%. Pare un procent impresionat si crud in acelasi timp.

  Ieri in emisiunea lor, Mats Wilander si Barbara, au vorbit despre meciul Simonei. 2-3 cuvinte despre jocul ei frumos, dupa care au insistat pe instabilitatea ei emotionala. Mats spunea, ca la nivelul Simonei, in stilul acesta de joc in care se misca foarte bine si tine mult mingea in joc, cu atat mai mult este important sa fie echilibrata din punct de vedere mental. Acest lucru il facea Wozniacki cu ceva ani in urma. Tot ei spuneau ca Daren se pare ca nu a gasit inca o solutie definitiva in acest sens. Dar ce vorbesc eu despre acesti comentatori mediocri de la Eurosport!? Au fost altii mult mai de seama care au avut o discutie dincolo … si ei cred ca au ajuns impreuna la esenta.

  Eu am facut postarea de mai jos cu mult timp inainte de comentariile celor de la Eurosport.
  Mai tarziu am vazut si un scurt interviu al Simonei din afara arenei, in care Simona a fost intrebata *in mod special* despre finalul meciului, si in care a recunoscut ca s-a enervat la punct de meci dupa ce a facut dubla greseala, si ca n-ar fi trebui sa isi permita astfel de slabiciuni mentale. In comparatie Carla a incheiat fara probleme meciul la 11-0 pentru ea.

  Lucrurile acestea nu scad in importanta sub influenta scorului, ba din contra as putea spune.
  Nu intamplator a pierdut cu Gavrilova de la 5-2, sau cu Konta, parca de la 5-1. Au fost multe alte combinatii de scoruri defavorbaile pentru ea in cariera din cauza slabiciunilor mentale.
  Jocul ei de aseara ar putea fi de asemenea supraestimat in combinatie cu prestatia adversarei. Asa ca sa nu mergem cu gandul la simple scapari fara importanta.

  In ceea ce priveste legatura pe care am facut-o cu 30-0, nici aceasta nu este fortata.
  Articolul despre care vorbeam a atins un varf de neimaginat in ceea ce priveste osanalele comentatorilor pentru autorul lui. Si asta pe o tema total gresit abordata inca din start.

  Doar o mostra din primul comentariu al articolului, dar au fost nenumarete altele in aceeasi nota:

  „ErgoSum • 6 months ago
  Multumesc Adrian.
  Mai mult imi este si greu sa spun dupa nodul in gat ramas in urma citirii articolului. Si nici nu prea mai e nimic de spus…
  Aaaa…ba da:
  Multumesc Adrian!”

  • neo

   I-am dat o replica lui Andrej mai jos acum 2-3 minute. Atinge si cateva din ideile din discutia noastra anterioara.

   Incerc pe cat posibil sa nu fiu ironic, ca abordare generala in online. As vrea sa elimin cu totul chestiunea asta, desi astfel se pierde din savoarea dialogului, asa ca te-as ruga sa incerci si tu acelasi lucru, macar in relatia cu mine…

  • Doctor Z

   Tu tii minte ce a scris Fazanachiu acum 6 luni? Sureal!

   • Lawrence

    Nu țin minte, știam doar că este primul comentariu de la articol si m-am dus direct la sursa. 🙂 Puteam să mai dau copy / paste la multe altele în aceeași notă exuberantă.

    • CG

     Recunosc, omu’ e bestial, zilele trecute se bagase intr-o zavera cu colegu’ Khum, pe nu-stiu-ce subiect. Are o energie inepuizabila, pe bune ca o sa-i zic de-acu’ incolo Danion Vasile. Sau Torquemada:)))!

     • Doctor Z

      Nu energie inepuizabila, ci timp inepuizabil, ca un manajer ce se da 🙂
      (manager peste nemti, the best ever from Fazanachiu…)

     • CG

      N-ai cum sa-l contrazici, ca nu i-ai vazut organigrama si nici fisa postului de la firma. Poate e omu’ supercompetent, in ziua de azi nu mai e mare lucru sa fii sef peste nemti…mai ales cand aia sunt 40% turci, 20% sarbi, 30% dederisti si restu’ sirieni si kurzi:)))…

     • Doctor Z

      Du-te bai de-aici, pe profesionisti ii citesti din cum scriu. Asta e vai de capul lui, c’mon, aveai potential.

 • CG

  Neo, mestere, se pare ca ai marea dibacie – certamente mai mare ca a lui Cristache, care s-a folosit de o maniera cam copilaroasa si stravezie de preferata mea Potapova! – sa ma scoti din silenzio stampa. Nu stiu cat este premeditare si cat intamplare dar…ai izbutit:)))!

  As vrea sa clarific cateva treburi:

  1) Te rog sa ma pui si pe mine pe lista alaturi de Andrej si peRFect. Daca eu chiar voiam sa scriu in continuare pe 30-0, puteam sa exploatez lejer macar una din cele cateva oportunitati care mi s-au oferit. Dar compromisul nu-mi sta in fire, I stick dearly to my agenda antisectara si antihipnotica, motiv pentru care e foarte posibil sa fiu ‘alungat’ si de aici;)…

  2) Deasemenea, te rog sa-l pui pe lista celor dornici (candva dar poate si acum!) sa posteze pe 30-0 pe Cristache, zis si Doctor Z. Andrej are perfecta dreptate la punctul 1 din raspunsul catre tine de mai jos. El chiar a suferit intr-o vreme ca i s-a sabotat si uzurpat acea pozitie. De aia si este atat de iremediabil pornit impotriva lui ErgoSum, pe care il considera „arhitectul dezastrului”, prin dezastru intelegand ca populimea de pe 30-0 nu mai poate beneficia, in direct si la o ora de varf, de prognosticurile si expertiza sa. Daca iti aduci aminte, primul lui ‘dusman’ am fost eu, cei cu memorie ceva mai buna inca isi amintesc cu ce insistenta si cu ce ultimatumuri incerca sa obtina de la Adrian punerea botnitei sau excluderea mea de pe 30-0. Dar este EXCLUSIV meritul lui ca ulterior m-a primit in casa lui, aici, supunandu-se la toate riscurile pe care le presupune aceasta initiativa temerara!

  3) Eu, pe de alta parte, imi asum si rolul de FAZAN (dar, retine, NU haleptard!!!), pentru ca nu imi displace off-topicul. Eu scriu ca sa ma relaxez, nu mi-am facut din acest JOC o chestie de JOB sau de DEMERS DONQUIJOTESC! De aia imi permit sa fiu relaxat si chiar sa fac misto la greu de toate aberatiile comportamentale care sunt prilejuite de aceasta digestie a fenomenului tenis in burdihanul netului.

  4) Situatia de pe 30-0 mi se pare foarte clara, Andrej a pus un diagnostic cat se poate de succint si de explicit asa ca n-o sa-l ‘parazitez’ cu prea multe argumente colaterale. Pentru mine este un caz simptomatic care proiecteaza intr-un sport de nisa comportamentul sectar din MISA, cei cu autolegitimarea elitista si vestita replica „frumusetea sta in ochii privitorului”, in dosul carora se pitesc o groaza de reflexe maladiv-autoritariste, o dubioasa canalizare a afectiunii neconsumate, precum si traume ale insingurarii si ne-vorbirii, nu e de mirare ca unii useri de acolo imprumuta nick-uri cu rezonanta orientala, „moksha”, „shakti” etc. Pana si cavalerul teuton ErgoSum are un echivalent in MISA, numele lui este Danion Vasile, care a trecut de la fundamentalismul pseudo-yoghin la fundamentalismul crestin-ortodox (scriind Jurnalul Convertirii), s-a schimbat doar caroseria, softul computerului de bord, motorul si carburantul sunt insa aceleasi…

  5) Daca tu pledezi pentru dialog in conditiile in care avem de-a face cu exponentii unui grup centripet sectar pe de o parte si de liber-cugetatori cu apucaturi centrifuge de cealalta, nu as vrea sa fiu tocmai eu ala care sa-ti risipeasca iluziile:)))! Dialogul, dragul meu, nu poate fi purtat (parerea mea!) decat in registru ludic, altminteri cred ca iti dai seama ca va trebui sa-mi extirpez vreo 80% din creier ca sa pot ‘discuta’ serios pe seama informatiilor vanturate de travailleurii de la SC „Jeorjel & Ciprinel” SRL.

  Ok, cam asta ar fi, pe putine puncte, raspunsul meu catre tine. Desigur, departe de mine vreo intentie de a te face sa optezi pentru una din cele doua tabere, mai ales ca cea de aici nu prea e o tabara, de ex. eu sunt supus tot timpul riscului defenestrarii:)))! Daca e sa-mi exprim o parere, eu as zice ca e chiar bine sa-ti pastrezi ‘autonomia de zbor, ca si Novak, cu riscul de a fi catalogati fie pauni, fie fazani, fie papagali, in functie de cine croncane la voi;)…

  • Doctor Z

   You exclude from now on apelativul Cristache, fiindca asta e nume de zeu, mi-a fost dat in liceu, in anii mei de glorie. Orice citire a a acestui apelativ in context nepotrivit (deci tot timpul, ca habar n-ai tu ce a trait Cristache in anii aceia) va duce la stergerea comentariilor. O data, desigur, cu tine am foarte multa rabdare dar nu nemarginita. Sa nu uit, data viitoare punem pariu cit dureaza auto-exilul tau, nu cred ca rezisti mai mult de o saptamina.
   In rest, n-am citit, dar presupun ca suntem pe aceeasi lungime de unda… De aia zic, don’t push it, si Zebra cu Aligatorul pot convietui lejer, ochii pe minge.

   • CG

    Eu nu folosesc cuvinte mari si grave, gen „auto-exil”. Am zis doar ca obosisem putin de la cenzura ta cam ilogica (mi-ai sters inclusiv un mesaj catre Woody in care il intrebam ceva, deci omu’ nici nu stie ca ar trebui sa raspunda) si ca-mi iau concediu pe „termen nelimitat”. Dar uite ca m-a trezit Neo cu invitatia lui la „podul de flori” si mi s-a parut firesc sa-i impartasesc cateva pareri de-ale mele pe tema asta. De-aia nici nu am fixat un termen, am program flexibil;)…

    Ok, o sa scot apelativul tau de zeu, inteleg ca preferi ceva mai pamantean. Doctor Z mi se pare totusi prea formal si pretios (vezi si tu ca l-ai contrariat pe Neo) si noi ne cunoastem de atata vreme incat as prefera ceva mai intim. Ia zi, Cristi e ok? Sper ca nu te deranjeaza ca asa ma cheama si pe mine si ca astfel se pot produce confuzii. Uite, ca sa nu smintim nici paunii si nici fazanii eu sunt dispus sa semnez Marius de-acum incolo, ca asta e celalalt prenume al meu, pe care insa il folosesc foarte rar. Doar sa-mi zici;)!

    • Doctor Z

     Neo sa caute in arhiva sa vada ca mi-am dat Doctoratul la Halle, pe bune.
     Deci lasa Doc, ca suna bine, n-am plagiat pe nimeni 🙂

     • CG

      Da, mai Cristi, inteleg, doctoratul ala ti-l recunosc si eu! Doar ca mie imi place sa comunic cu oameni, nu cu nick-uri. Eu creez mereu o conexiune vizuala, cand iti dau replica te si imaginez cum te incrunti sau ridici din sprancene, cum te foiesti in scaun, cum iti impingi sau iti tragi ochelarii pe nas, cum razi sau ma injuri cu obida, asta inseamna relatie umana intre fiinte aflate la departari de mii de kilometri. In plus, cand o sa mor, pe cruce (stai, ca inca nu m-am hotarat 100% in ce modalitate fac Trecerea!) n-as vrea sa ramana scris CG, ing. sau oengist. Asa ca voi folosi prenumele cu care ai fost botezat.

  • Doctor Z

   Acum citesc, glumesti nene, in Fazanarie te-ai exclus la faza cu Dasaev, nu ti-a iesit jocul de glezne.

   • CG

    Memoria iti joaca feste si tu esti totusi destul de tanar. Dasaev n-a avut niciun rol in incendiul de la Colectiv si nu el m-a convins sa-l invit pe Adi Toca sa ma baneze, daca chiar simte ca e imperios necesar;)…

    • Doctor Z

     Aia a fost recidiva. Vrei sa aducem Tigrul aici sa confirme, ca el a fost la butoane.
     Aia cu Colectivul a fost dupa vreun an, nici nu stiu cum de ai reaparut pe firmament, si da, a fost ca ti-ai sters-o de perdea virtos.

     • CG

      Iarasi ma obligi sa revin, ca vad ca persisti intr-o perceptie eronata:

      Omu’ daduse diktatul ca nu se mai scrie decat on-topic (cam ca tine aici, acum), tu te-ai tinut batos si postai mesaje ontopic asezonate la greu cu off-topic, inclusiv cu referiri la expertiza ta in materie de fotbal sovietic, la care eu ti-am replicat cu un link la un gol meserias luat de Dasaev de la Eder, in ’82. Omu’, distrus psihiceste (sau psihicalmente, ca nu mai stiu sa scriu!!!), ne-a amenintat din nou si mi-a sters mesajul. Motiv pentru care am intrat in concediu (stii refrenul, „pe termen nelimitat”) si nu am mai scris NIMIC luni de zile. oricat ti-ar fi placut atunci, bietul de Adi nu m-a banat, a fost un act de free will din partea mea. Dupa care tu ti-ai continuat munca de persuasiune cu excluderea mea in liniste. Interpretarea pe care ai facut-o atunci este doar rodul suspiciunii tale, nici prin gand nu mi-a trecut sa asociez footworkul lui Dasaev din acea faza cu footworkul lui Andrei. Dar am obosit sa te tot conving de asta, ca e clar ca daca ti-a intrat o idee in cap nu eu ti-o pot scoate de acolo!

     • Doctor Z

      hai hai

  • Lawrence

   Potapova este și preferata mea. 🙂

   • Doctor Z

    Danilovic for GOAT!

    • CG

     Lasa ca ne reparam noi:)))!

     http://www.frt.ro/ro/info_detalii/8932

     • Doctor Z

      Bravo, felicitari, la anul vreau s-o vad la turnee fara gaini, mersi anticipat!

     • CG

      Acuma, sper ca n-ai si tu pretentii exagerate, ca sa participi la ITF-uri trebuie totusi sa indeplinesti conditia de varsta de 13 ani, abia de o luna am trecut pragul asta;)! Sper sa fii multumit si cu o participare la Petit As, o sa aiba oricum o varsta mult mai mica decat Leustian. Ok?

     • Doctor Z

      Ok, e bine si la Micu…

      Da macar sferturi ca altfel zau ca nu se pune.

  • Doctor Z

   Eu iti spun ca Fazanachiu o sa regrete ziua in care neinspirat a accelerat un conflict creat de el, un incompetent patent. Putintica rabdare, cit o sa-l mai suporte lumea acolo, e cvasipermanent pina la plictiseala, ca mesajele lui nimic de-a face cu obiectul muncii, tenisul.

 • Lawrence

  Azi joca Nole cu tipul ăla cu gura căscată, ca să nu zic gura cască. Ok, a fost o glumă, dar parcă tot as vrea sa-l lase Nole cu gura căscată si mai larg, așa cam cat gaura unui covrig mare.
  Din păcate nu cred că va fi un meci foarte ușor.

  • CG

   Nu prea inteleg ce-i cu Nole, am stat zilele astea mai departe de fenomen, vad insa ca in Fazanarie Camelia raspandeste zvonuri despre viata adulterina a omului nostru, a cam innebunit lupu’…

   • Doctor Z

    Djoko e om normal…

    • Lawrence

     Și Murray cum e? 🙂

     • CG

      Hai sa fim seriosi, Jelena e fata calina, daca Andy ii face vreo chestie de genul asta lui Kim nu doar ca se trezeste cu niste injuraturi ca la usa cortului dar pun pariu ca-si incaseaza si niste mawashi-geri in ficati si niste tsuki in mandibula de nu-l salveaza nici regimentu’ de garda al reginei. Ia uita-te putin aici, ai face fatza la privirea asta?

      https://www.theguardian.com/sport/2015/jan/29/kim-sears-andy-murray-outburst-australian-open#img-1

     • Doctor Z

      Ala e inca sub fusta lui ma-sa.

  • Andrej

   S-a retras Vesely. Probabil a vrut sa protejeze head to headul. 😛

 • neo

  Andrej, the floor is all yours! Tell us about the sexy dane 🙂

  • CG

   Pana isi recupereaza graiul Andrej da-mi voie sa-ti spun ca inca ma straduiesc sa-mi revin dupa repriza prelungita de zvarcoliri si hohote de ras in care m-au aruncat amicu’ Jeorjel, prietenu’ Novak si colegu’ Liviu (plus alaiul colateral al catorva haleptarzi de bine) care au polemizat vreme de 70 (SAPTEZECI !!!) de mesaje pe tema sex-appealului nasului Simonei. Asta e un nou high in materie, chiar si pentru 30-0. Livache l-a invocat pana si pe Cyrano de Bergerac, uitand totusi personajul istoric care ar putea sa legitimeze oricand un nas borcanat ca fiind seducator:

   http://www.gettyimages.com/detail/news-photo/undated-picture-of-dutch-dancer-and-spy-margaretha-news-photo/467167901#undated-picture-of-dutch-dancer-and-spy-margaretha-geertruida-zelle-picture-id467167901

   • Novak

    nu-ti scapa nimic :))

    • CG

     Pai nu ti se pare normal!? La ce veselie e acolo nu pot sa lipsesc tocmai eu…e adevarat, doar din postura de avid cititor:)))!

     • Novak

      veselie, poezie, dragalasa armonie 🙂

  • Andrej

   Damn, l-am pierdut. Socant rezultat, juca execrabil, ma asteptam sa piarda clar. Si are culoar bunicel mai departe. Cu Monislice si apoi probabil Madison, care poate oricand sa prinda o zi slaba.
   Banuiesc ca o sa tina si CG cu ea in meciul urmator.

 • Doctor Z

  Am vazut-o pe gagica lui Nole. Doctorul aproba pozitiv 🙂

  • CG

   Maestre, ia hai, gata cu vizionarile peste gard, fiecare cu ograda lui! Asa ar fi deontologic;)…

 • Andrej

  Raonic e in mare incurcatura. Condus cu 2-1 la seturi dupa 3h15min. Si-a pierdut din eficienta serviciului in ultimul timp. Acum doi ani era de neconceput sa ii faca Harrison 5 breakuri in 3 seturi.
  Pare si obosit si nervos, cred ca e prima oara cand il vad parlamentand cu arbitrul.

  • Doctor Z

   Harrison for Goat!

   • Andrej

    Nu imi dau seama daca e accidentat sau doar foarte obosit Raonic. pe langa ca se misca in reluare, nu pare nici capabil sa impinga in picioare la serviciu.

    • CG

     E de rasul lumii, Johnson Number One amerloc, Ryan Harrison bricolat pe vapor il scoate pe Elefant, o sa ne distram serios ceva ani pana ce generatia aia de extraterestri zamisliti in maruntaiele USTA-ului ajunge pe Pamant

     • Doctor Z

      Meciul asta nu se pune, era clar accidentat. Cunosc abandonuri care nu se cereau, dar ‘necesare’, mult mai penibile decit asta (care nu s-a intimplat). Si-a stricat UTR-ul, tot trespectul ca nu a abandonat.

     • CG

      Adica totusi Elefantul ar fi un bun exemplu de urmat pentru Filip, nu? Ai vazut ca a recidivat si cu Nicholas, la 3-4 in decisiv…

     • Doctor Z

      Cam da…

 • CG

  Pe unde umbla Ilovetennis? Joaca flamboaiantul Pablito cu chokerul Nico, chokerul are 2-0 la seturi si 4-4, asa ca uruguaiezul are sanse colosale sa reintre in meci si sa-l castige, ia sa-l vedem daca e in stare:)))!

  Azi am vazut un meci de WTA, Kvitova cu o turcoaica, nu gaseam prin jur nicio lama de ras sa-mi tai venele, noroc ca a venit ghidusul Gael si mi-a facut o terapie cum doar el stie;)…

  • Andrej

   Ai ratat o ocazie buna si in turul 1 sa faci misto de flamboiant. Pierduse la un moment dat 8 gameuri la rand cu un alt preferat de-al tau, Salajan.

   • CG

    Bine, acolo n-ar fi fost o surpriza, tu stii bine ca Dudi are mai mereu ac de cojocul flamboiantilor, inca n-am uitat uriasa victorie de la AO2016 cu febletea ta, Nando Fiasco, intr-un meci care la mine e confortabil in Top 3 ATP Ever din seria de mega-succes The Impotency Games..

    LE: am uitat sa semnalez ca totusi flamboiantul n-a reusit sa-l intoarca pe choker, o bataie la fundu’ gol cu 3-0, Ilovetennis nu se poate consola decat cu faptul ca Pablito si-a vandut scump pielea in fiecare set, mai ales tiebreakul de final. Sa fie deci primit in Ceata Dreptilor, amin!

 • CG

  Nu ma invat minte deloc, fac numai tampenii in ultima vreme, iar m-am uitat la o bucatica de meci (!?!?) din WTA, Muguruza-Sevastova. Absolut oribila Garbina, nici macar Nadal accidentat, nedopat si cu o alcoolemie de 3 la mie n-ar fi facut atatea nefortate. Mi-e o rusine nesfarsita pentru cate osanale i-am inchinat fetii asteia. Acum, ca s-o spal (rusinea!), o sa intru in rolul de fazan haleptard si o sa zic asa: pai daca felinuta a batut-o 12-0 pe Sevastova si Sevastova a batut-o 2-0 pe Muguruza care a batut-o 2-0 pe Serena, inseamna ca motzata dragalasha e deja GOAT, nici nu mai trebuie sa joace ever! HAI SIMONAAA:)))!!!

  • Andrej

   Pe Garbina nu am vazut-o jucand bine anul asta in afara RGului, asa ca nicio infrangere nu ma mira la ea. Juca mai bine anul trecut, dar a reusit cumva sa flukeareasca slam anul asta, cu un traseu foarte lejer si o Serena mult sub potential in finala.
   Dar e ceva si asta, sa speculezi oportunitatea.

   • CG

    Ok, dar nu poti sa spui ca a avut bafta lui Bartoli cand a castigat Wimby, asa culoar cu noroc chior n-am vazut ever, cred ca taica-su a dat acatiste la toti zeii din Univers, chokereala lui Lisicki in finala a pus capac, ceva de voodoo, nu alta!

    Felinutza a avut si ea fereastra ei de oportunitate prin 2014 si a ratat-o cu greatza, mai are una acuma cu Vika deschizandu-i partia la productia de bebei si cu Masha in pauza de buline. Hai s-o vedem cand o da piept cu outfit-ul Xenei din Mordor:)))!

    • Doctor Z

     Din punctul meu de vedere ea are un Grand Slam.

  • Doctor Z

   Nu rezisti fara dragalasa, it’s in your head!

   • CG

    Eu si Jeorjel suntem fara leac:)))!

 • Andrej

  Un set doi bun la Rafa vs Seppi. Nu stiu cum si-a luat bagel in primul set italianul, dar in al doilea a jucat bine. Practic cum scapa Rafa o minge scurta, facea punctul. Forehandul IO si DTL au facut daune in egala masura.
  Chiar si asa, Rafa trebuia sa inchida la trei. Jucase considerabil peste ce a jucat in primul tur. Forehandul ceva mai incisiv si mult mai constant. Defensiva mai buna, a extras niste erori de la italian schimband foarte bine cu sliceul pe reverul lui. A ajuns la 5-3 30-15, iar acolo a facut o eroare rara cu forehandul si pana la urma si-a pierdut serviciul, facand apoi si un game foarte prost la retur.
  Dar a reusit sa se reconcentreze la timp, reusind sa obtina mingi de set dupa un voleu excelent pe contrepied la care era sa isi suceasca glezna italianul si inchizand apoi.

  LE:

  In setul 3 a jucat chiar mai bine, a reusit breakul rapid pasandu-l pe Seppi urcat destul de hazardat la fileu. De acolo meciul a curs fara evenimente majore, a lovit mingea constant bine pana la final, iar italianul nu a mai pastrat nivelul din setul precedent.
  Overall, o evolutie considerbail mai buna decat in meciul precedent. Va juca cu talentatul Andrey next, care a reusit sa treaca in minimum de seturi de Ramos, adica mult mai usor decat credeam. Meciul lor de la Doha a fost foarte echilibrat, dar daca Rafa joaca la fel ca azi ar trebui sa treaca de el.

  https://scontent.fotp3-1.fna.fbcdn.net/v/t35.0-12/14191504_1221524551211856_423951920_o.png?oh=3bea0b6772ce3de67948d2462504124c&oe=57CAADBF

  • CG

   Andrej, hai ca nu ne aude nimeni, tu te-ai axat pe setul 2, cand dincolo de fileu a existat ceva adversar, in rest Seppi ar trebui cautat prin bojdeuca lui din Tirolu’ broscaresc unde trage aghioase, ca sa le dea banii inapoi la amaratii aia de spectatori care au facut de straja in crucea noptii pentru meciul asta. Noroc cu Rafa, ca e baiat fain si i-a dezmortit dupa shushaneaua asta blegoasa incercand sa atinga cu vreo 2-3 mingi tavanul arenei, tras pentru prima data in istorie. Vamos!

 • Andrej
  • CG

   Astea sunt momente cand un luptator nu-ti poate ramane indiferent. M-a impresionat ca dupa reinceperea meciului nu a scurtat lungimea mingilor dar a si castigat in luciditate, de exemplu contrascurta ei de la ultimul punct al game-ului 1 din decisiv a fost absolut magistrala.

 • Andrej

  Milos da vina pe crampe pentru infrangere:

  Q. When did it first start?
  MILOS RAONIC: Halfway through the second set.

  Q. Any particular reason? Nerves?
  MILOS RAONIC: A little bit of stress. I don’t think hydration was an issue. I think I always take that precaution. Probably just nerves and stress, a mental sort of overexuberance rather than — probably more than it should.

  Q. Coming in as a Wimbledon finalist, expectations of your own, other people, how did that factor in?
  MILOS RAONIC: I don’t think that really factored in other than the fact it’s sort of happened to me before. I didn’t serve well to start this tournament. That’s normally my go-to. That can keep me out of situations.

  I think that sort of added a little bit more than I normally have to deal with.

  I think that just sort of caught up to me throughout that match.

  Q. Was it just your left thigh or was it other things?
  MILOS RAONIC: Numerous things, yes.

  Q. Was it the wrist also?
  MILOS RAONIC: Yeah, the left arm; right forearm there towards the end of the third; both quads; a little bit hip flexor on the left.

  It was just catching me all over.

  Q. Did you max out on what you could try to do?
  MILOS RAONIC: Sort of the really painful cramps started to pass at some point in the third set, but then I started getting small ones where I couldn’t hold the racquet.

  I couldn’t switch grips from one point to the next. There were a few points where I would hold the racquet with my left and trying to stretch out my right hand in between shots, and that’s not going to work.

  Q. John McEnroe announced he wasn’t going to be with you during this tournament. Did that have anything mentally to do with it?
  MILOS RAONIC: No, I don’t think so. I think today I put a little bit too much on me. I think I was able to put that aside pretty efficiently.

  Q. (Question regarding history of cramping.)
  MILOS RAONIC: I can’t remember a single time where I’ve lost a match because of cramping.

  Q. I know the match ended roughly an hour ago or so. Could you go out and play now?
  MILOS RAONIC: No. I still can’t carry my bags on my shoulder. Even after the match I stayed there for maybe 30 minutes. I started — just from carrying the bag started cramping a little bit on my back.

  Q. You said it was just cramping. You’re used to high expectations; cope pretty well with pressure. Any reason why today it came back to you like this?
  MILOS RAONIC: I think I didn’t start off well in the match. I started off feeling a little bit heavy, which has happened to me before. You sort of get through the first set. You pull that one out and you sort of start to relax a little bit. I didn’t do that today. I just sort of compounded the stress. I kept trying to force the shots. I was hesitating mentally on the shots. I just felt a little bit a step slow.

  The sort of expectation of pressure on myself to get out of that situation like I normally would in a situation like that, like happened to me in the beginning of Wimbledon, I didn’t do that.

  Then all that kind of forceful play caught up to me there in the end.

  Q. In hindsight, if you could go back 12 hours, what would you do differently?
  MILOS RAONIC: I don’t know actually, to be honest with you. Maybe try to be a bit more active at the beginning of the match.

  But every single thing I do, I do with a very careful sort of, as much of possible, calculation. I count how many glasses of water I drink. I pay specific attention to what I eat, what I consume, what’s going to be the best for me. How much before I consume it. All these kind of things. I try to be on top of it as much as I can.

  Q. You wrote about John McEnroe’s conversation in the locker room, you wrote in the Tribune. Do you think that could have helped?
  MILOS RAONIC: Well, I don’t believe so. I was my own worst enemy today. I tried the best I could to find my way out of it. My body didn’t let me.

  Q. When you went off the court at the end of the set, was there anything there you did? Hydrating?
  MILOS RAONIC: No, I was hydrating well before. I just tried to sort of take deeper breaths, take more oxygen in, if that was the lack of the issue. Maybe I was having short breaths because of the stress I was putting on myself.

  I just tried to incorporate all those little things I know how to do in that kind of scenario.

  Q. Seems like your focus for this summer was to try to win this tournament, even at the expense of the Olympics. You’re capable of winning it. Do you think maybe you put too much on yourself to try to do that? That’s a different level of pressure for you.
  MILOS RAONIC: No, because I think I put it on myself the same way in London. I think I put it on myself the same way the beginning of the year in Australia. I believe a lot in myself. I try to get the most out of every single time, out of all the important tournaments.

  Now I have a bunch of tournaments left to play with specific goals in mind of what I would like to do for the rest of the year. I’m going to try to get every inch out of maximizing that as well.

  Q. You had a lot of unforced errors today. Was that mental or physical?
  MILOS RAONIC: Well, depends at which point and which unforced errors.

  I think I hesitated at the beginning. I forced a little bit. I wasn’t moving that well. Then later on, a bunch of those were sort of out of my hand. There were points there that I could barely hold the racquet.

  I was just sort of trying to get through, either hope it subsides after a certain amount of time or gets better. It just didn’t happen.

  • Doctor Z

   I mean era clar ca omul se tira pe teren.

 • CG

  Ok, incerc sa-i fac pe plac prietenului Neo care a ridicat problema Podului de Flori si Infratirii intre Popoarele celor doua site-uri de tenis (!?), adica „Paunii” si „Fazanii”. O sa incerc o replica aplicata si constructiva, profitand si de faptul ca prietenul nostru Torquemada Danion Vasile (ex ErgoSum) s-a trezit iarasi cu fatza la bideu si a inceput sa vitupereze din nou.

  In esentza el zice cam asa (o sa-i cer permisiunea patronului Cristi sa il citez pe autor partial dar exact – dezburuienand off-topicul despre „barba cu potential”, „bursucii cu parul rar”, „bondarul”, „aerodinamica” si „terasa Nicosia din D” etc – ca sa avem o imagine cat mai concreta, lipsita de echivoc si nedistorsionata):

  „Pe mine ma atrage [Monica] nespus tocmai pentru incapatanarea cu care isi rade de specialistii tehnicii. Si nu ma refer la cei inchipuiti. Care se cred mari specialisti dar certificarea vine exclusiv din interior. Adica isi spun unii altora „specialisti”. (…) Monica isi rade cu pofta si foarte multa ironie de adevaratii experti. Care demonstreaza cu subiect si predicat ca stilul Monicai este gresit si ca nimeni nu poate castiga lovind astfel. Monica e prea ocupata (…) pentru a avea timp de astfel de opinii. Necitind nici specialistii si nici „specialistii” nu stie ca nu poate castiga. Asa ca se incapataneaza sa fie „acolo”. Si sa invinga jucatoare care lovesc „curat”. Corect si estetic.”

  O sa demonstrez mai jos de ce prietenul Torquemada Danion Vasile este intr-o profunda eroare, atat de perceptie cat si de logica, concluziile si asteptarile sale („Hai sa mai radem un pic!”) fiind pe cale de consecinta gresite si iluzorii.

  1) Incapatanarea nu este un atribut al intelepciunii ci mai degraba o modalitate de a gestiona un buget de optiuni mai sarac, al fricii de a iesi din sabloane sau un indiciu al unei atitudini fixiste sau al unei inteligente mai precare;

  2) Daca ne referim strict la tenis, scopul unui jucator performant dpdv fizic, tehnico-tactic si psiho-mental este sa CASTIGE meciul in TIMPUL CEL MAI SCURT cu putina. Ca sa-si conserve energia pentru meciurile viitoare.

  3) Meciurile istovitoare care se repeta cu o frecventa suspecta si care scot in evidenta latura sado-mazochista a jucatorului, nu arata altceva decat ca jucatorul sta bine la capitolele fizic si (eventual!) mental, dar energia consumata in exces va secatui curand si acele resurse, deci perspectiva pe termen mediu si/sau lung in turnee este ZERO! Problemele sunt identificate preponderent in registrul tehnico-tactic al jucatorului. Acesta este si cazul slatinencei noastre.

  4) Fiecare jucator cu ceva pretentii de performanta dispune de un buget de lovituri cat mai divers si cat mai echilibrat. Loviturile de baza (serviciul, dreapta, reverul) trebuie sa fie cat mai solide, intrucat ele reprezinta cam 95-98% din inventarul de lovituri pe care il folosesti intr-un meci. Scurta, voleul, smash-ul, lobul si trick-shoturile fistichii (gen tweener sau BBB) nu depasesc in mod normal 5% din totalul loviturilor folosite (sigur, asta daca nu te numesti Federer sau saritii-de-pe-fix Kyrgios, Monfils sau Brown)

  5) Lovitura cel mai frecvent folosita este FOREHANDUL, denumita impropriu „dreapta”. Alonja, dispunerea si biomecanica segmentelor osoase si a grupelor musculare principale ale bratului si antebratului in pozitia de acoperire/maturare a sectorului lateral la semiinaltime este CONTEXTUL OPTIM pentru a dezvolta FORTA MAXIMA in REGIM DE CONSTANTA (spre deosebire de serviciu, unde degajarea de forta e net superioara dar de scurta durata!). FH-ul este prin urmare LOVITURA DE BAZA a oricarui jucator care nazuieste la performanta. Ea trebuie rafinata corespunzator, concentrandu-ne pe forta si accelerare, elemente absolut necesare pentru a crea daune adversarului. Indicatorul unei lovituri de FH eficiente este numarul de winnere. Fiind lovitura folosita preponderent in joc, numarul de winnere trebuie sa fie, pe cale de consecinta, cel mai mare (serviciul reprezinta aici exceptia, in cazul big hitterilor!)

  6) Monica Niculescu are meciuri intregi in care nu reuseste sa faca MACAR UN SINGUR WINNER CU FH-UL! Asta arata ca jocul ei este dezechilibrat dpdv al optiunilor tehnice, ramanandu-i la dispozitie pentru a-si castiga punctele doar serviciul (care e mediocru), reverul (care e relativ bun, fara a fi constant agresiv, cu plasament diversificat si adanc), chitibusariile mai spectaculoase dar speculative, de frecventa scazuta si de profit minim (scurtele, loburile, bambiliciul etc), si – cel mai important si de baza element al ei! – GRESELILE ADVERSARELOR. Monica Niculescu este o jucatoare din registrul „Posada” si „Rovine”, unde, din cauza precaritatii dotarilor tehnice („eu imi apar saracia si nevoile si neamul!”), inamicul trebuie atras in capcane, obosit, sleit, enervat, torturat pana isi da ultima suflare. Aceasta partitura strategica si tactica, desi poate aduce succese de etapa, este epuizanta si perdanta pentru practicantii ei. Monica Niculescu n-are nicio sansa sa ajunga in fazele relativ avansate la turneele care conteaza. Pentru ca se handicapeaza singura. Un stil de joc care poate parea inedit cand il vezi pentru intaia oara dar care e fara orizont, te plictiseste, te enerveaza si te demotiveaza, ca spectator, pe termen mediu si lung.

  O sa continui un pic mai incolo, cu buba pe FH-ul slice.

  • Novak

   Eu cred ca Monica a dobandit forta mult mai tarziu, fiind indarjita sa se pregateasca si sa joace tenis a lucrat mai intai un stil care sa o ajute sa se mentina acolo. Cariera ei in juniorat nu este printre cele mai spectaculoase, cred ca a fost top 40 si asta spre finalul junioratului pe la 17 ani. Eu am vazut-o antrenandu-se deseori si pot spune ca loveste FH liftat chiar foarte bine, loveste si cross si, e drept mai rar, DTL. In meciuri insa abia vezi aceste procedee. E vorba de increderea pe care i-o dau acele lovituri, incredere scazuta. Monica isi propune sa atenueze forta adversarei. Face asta si Vinci doar ca ea foloseste si procedee in plus. Pana la urma Monica e un brand prin jocul ei.

   • CG

    Stai asa, ca nu pricep, care-i treaba cu Vinci? Da slice pe FH!? A, ca da pe rever, asta-i altceva! Uita-te la slice-urile lor comparate, vei vedea o neta diferenta. In plus, cu slice-ul de rever poti sa cauti un cross incredibil de scurt, fix acolo unde-i mai greu grinderei bubuitoare dreptace, pe BH, sub fileu. Vinci accelereaza uneori extraordinar si are o dibacie net superioara Monicii, care uneori se blocheaza stupid in niste mingi pe care si junioarele le-ar gestiona mai bine. Oltenia e o zona interesanta, mie de-acolo insa imi place doar mamaliga la tzest.

    PS: iar daca e vorba de frica si siguranta, hai sa uitam de tenisul la varf.

    • Novak

     Pai Vinci a facut finala de Slam, cam asta e diferenta, eu vroiam sa spun ca si ea se bazeaza pe temporizare, pe absorbtia fortei adversarei.

     • CG

      E cu totul alta mancare de peste acolo. Nu mai tin minte unde naiba s-a jucat destul de recent un meci intre Vinci si Aga, absolut magnific, ala este un meci de predat la copii, generatii de-a randul. Cu meciurile Monicii n-as avea curajul asta decat daca as da pe gat vreo 3 sticle de palinca in prealabil…si doar la adulti:)))!

     • Novak

      Sunt tehnice amandoua ies meciuri bune intre ele.

     • Miki

      Doha. Super meci, unul din preferatele mele. A facut Aga niste meciuri in ultimul timp.. mama, mama

     • CG

      Corect, thanks de remember!

  • Lawrence

   Ieri ma uitam la Wozniacki si Kuznetsova. Îți poți imagina diferența calitativă din toate punctele de vedere față de jocul Monicăi. La meciul româncelor spectatori puțini, dar au început să vină că la circ să vadă ciudățenia, bizareria din taiatul lemnelor cu dreapta.
   Niculescu nu va conta niciodată acolo la vârf și dacă va fi ținută minte, în nici un caz nu se va datora tenisului ei frumos și nici măcar rezultatelor.
   In urma rămâne doar o senzație profundă de plictiseală, urâțenie, frustrare și … altele ce nu vreau să le mai amintesc.
   Ca om, probabil că Monica este o persoană minunată. Sunt mulți oameni minunați pe lumea asta, dar bine ca nu joacă tenis profesionist.

   • CG

    Corect, Monica e o prezenta vie, nu i-as spune chiar inteleapta dar cu siguranta e isteata. As incropi chiar doua versuri, ca sa fiu si pe placul bunului prieten Gelmin, care ne vegheaza de pe circumferinta:

    „Monicutza e de viatza
    doar tenisu’ ei e de greatza”

  • Alex

   De acord cu tot ce ai scris, dar am o precizare de facut: Moni va ramane in istorie. 😀

   • CG

    Corect, in istoria WTA-ului ramane sigur! Pentru ea o fi misto, nu stiu insa pentru celelalte matracuce (scuzati expresia!) cum le-o fi, in mod normal ar trebui sa le crape obrazul de rusine ca au permis ca exponenta unui astfel de stil sa le bage atatea sule in coaste si atatea cartoafe in tzeava de esapament.

   • Novak

    asta e indubitabil! Si Piturca a marcat cu ceafa si e in istorie 🙂

  • Doctor Z

   Eu am sa fiu obiectiv. Bravo Monicai ca le articuleaza pe fete cu palosul. Am urmarit-o atent la Cincy. Fiindca la nivelul ala, ne spune maestrul Allen Fox: ‘Sa nu faci nimic din ce nu te ajuta sa cistigi’ deci am dedus, sfios, ca daca faci ce crezi ca te ajuta, e bine. Fata wins ugly, e clar, insa tot ce conteaza la nivelul ala sunt banii in pusculita. Insa sa-i ia de pe puncte, fiindca pe mine, ca spectator, m-a pierdut, eu ma uit numai la winning/losing beautiful.

   LE. Despre infratirea poparelor, da, planul e simplu. merge el, Fazanachiu cu jalba in protap la Stapinire, le spune exact asa: ‘Am fost un dobitoc’, dupa care ni se ridica banarea, noi mergem in pelerinaj (blindati ca in Pulp Fiction though 🙂 Insa mergem atunci cind nu ne inecam in spam, ceea ce cere o auto-cenzura a Fazanilor, sa se inteleaga om cu fazan… Iar el, Fazanachiu, se transforma in martir si dispare din peisaj, teleportindu-se la rubrica creata special pentru el, Cititori.

   Deal?

   • CG

    Nu, e vale:)!

    In afara de faptul ca scenariul tau e de un sublim SF, trebuie sa-ti spun ca eu mi-am castigat cu mari sacrificii Libertatea fata de Stapanire si nu-s dispus sa renunt la ea doar ca sa ma-nfrupt din maglavaisul Matricii, e suficient ca gust de pe margine;)…

    In plus, mie-mi place cum arata 30-0 acum, e mai funny si mai diliu decat pe vremea noastra, si la articole dar si la comentarii. Atunci era de neconceput ca Camelia sa scrie ditamai articolul despre un meci non-factor in tenis, cum a fost ‘tetrapareza’ de cartier intre Monica Niculescu si Ana Bogdan. Dar eu totusi apreciez, viata e mult mai misto asa, cu portile balamucului larg deschise si dilimandreala la liber.

    In plus, eu am sentimente stranii si exotice, mi-e totusi drag Torquemada/ErgoSum, n-as putea sa cer excluderea lui de nicaieri.

    • Doctor Z

     Tu nu-ntelegi. E romanescu, se vinde. Nu e ATP? No problem, e WTA. pentru ei nu e nicio diferenta, fericiti cei saraci cu tenisul…

    • Doctor Z

     Life is about choices…

 • CG

  Ok! Postez continuarea de sine statator, ca sa aiba tot dreptmaritoru’ monicofil loc sa combata focusat, in caz ca isi face curaj si falfaie incoace:

  7) Sa ne intoarcem deci la lovitura cu buba, FH-ul slice. Problema incepe de la disciplina numita Fizica, a carei studiere debuteaza in scoala generala si uneori nu se incheie pana ce nu inchidem ochii si ne supunem legii perene a Gravitatiei. Probabil ca Monica n-a avut acolo un profesor prea stralucit. Si care nu i-a pomenit, intre altele, de Efectul Magnus. Chestia e pe Google deci n-o sa detaliez aici. Ideea principala cu aplicatie in tenis e ca in functie de cum dai spinul (top-, under- sau side-), mingea fie poate face niste chestii misto pentru tine si nasoale pentru adversar, fie invers. In functie de context!

  8) Dar sa-i lasam si Maestrului Ciorbagiu o paine de mancat la constructie, noi sa privim critic pe geamul bojdeucii, in flacara de sub ceaun, si sa ne zicem parerea de “mari specialisti inchipuiti” (cum bine graia din putzul weltanschauungului sau prietenului nostru Torquemada Danion Vasile, ex ErgoSum). Si vedem, inainte de toate, ca slaisurile de FH ale Monicutzii, jucand rolul ingrat de groundstroke-uri, trebuie sa strabata o distanta agonizant de lunga! Luand in considerare Efectul Magnus pomenit mai sus, asta inseamna ca mingea, prin frecarea cu aerul produsa de underspin, induce nu doar o intarziere pe drum ci si o flotantza, care odata ce se combina cu contactul si frecarea cu solul produce o decelerare semnificativa.

  9) Pentru a scurta timpul deplasarii prin aer, a reduce aceasta decelerare si a micsora rebound-ul (saritura mingii dupa contactul cu solul), slice-ul trebuie sa fie EXTREM DE AGRESIV. Adica traiectoria sa fie cat mai scurta, deci razanta cu fileul, micsorandu-se semnificativ net clearance-ul. Si aici apar problemele. “De ce?” vor intreba carcotasii. Pai, pentru ca ce e permis Stapanului nu-i e permis Slugii. Monica este o jucatoare relativ scunda care-si foloseste preponderent lovitura de pe baseline. Slice-ul agresiv este o arma pentru jucatorii INALTI si cu brat PUTERNIC, care accelereaza mai ales pe TRANZITIA SPRE FILEU! Asta este slice-ul de atac, care intruneste doua conditii esentiale: a) distanta intre racheta ta si terenul advers e cat mai scurta; b) unghiul format de traiectoria mingii cu suprafata terenului e cat mai mare (evitand astfel fileul).

  10) Monica jucand de pe fund, e condamnata sa loveasca un slice ‘lingurit’ diferit de despicarea agresiva a slice-ului de atac. Pentru ca ea trebuie sa tina mingea in aer pe o distanta mult mai mare, sacrificand astfel timpul si viteza pentru siguranta (relativa!) de a ocoli fileul. Pentru a ‘fura’ timp de la adversar, ea trebuie sa creasca mult viteza (adica sa aiba un brat asemanator cu al lui Nadal) dar, spre deosebire de Nadal care foloseste monster topspin, nu mai poate cobori mingea suficient de repede dupa ce ai trecut-o in siguranta peste fileu. De aceea slice-ul de FH, mai ales cel jucat de grinderi scunzi, este o lovitura “fara dinti”, care nu-ti ofera nicio perspectiva dpdv PROACTIV, adica in sensul ca TU esti cel care decizi in majoritatea situatiilor soarta unui punct!

  11) Si astfel ajungem la punctul nodal al excursului nostru tehnicisto-filozofic. Soarta Monicii depinde in covarsitoare majoritate a cazurilor NU de ea ci de adversar. Si aici e cumva salvarea ei, pentru ca adversarele ei au indeobste un IQ tenisistic modest, o consecinta a tipului de antrenament pe care majoritatea antrenorilor il folosesc cu fetele. Ele sunt dotate cu un bagaj sumar tehnico-tactic, net inferior baietilor, foarte putine iesind din sablonul pleznitoarelor. Mingea e lovita cu putere, fara prea multa inteligenta inglobata, fara spin semnificativ, fara o diversitate de unghiuri si/sau lungimi ca sa puna probleme adversarului. Tenisul feminin este extrem de precar, capacitatea de adaptare a jucatoarelor la stiluri care ies fie si doar putin din rutina pleznitoarelor plate le creaza dificultati deseori insurmontabile. Deci nu se pune problema ca Monica – dupa concluzia emfatica si superficiala a prietenului Torquemada Danion Vasile ex ErgoSum! – nu poate castiga meciuri ci ca poate castiga doar intr-un context competitional de slaba calitate, asa cum e acum in WTA! Atunci cand intalneste insa o adversara cu ceva spirit de observatie si suficient de inteligenta pentru a intelege ca trebuie un pic sa schimbi la priza, coborare sub minge si swing, Monicuta noastra moare instantaneu, chiar daca incepe meciul inimos, pravalind bolovanii ca la Posada…

  Sper sa fie de folos ce am scris azi. Doamne ajuta!

  • Novak

   una peste alta eu ma uit cu placere la meciurile Monicai pentru ca e un personaj in primul rand. Eu cred ca e nevoie de ea in peisajul tenisului.

   • CG

    Crede-ma, si eu am nevoie de ea in peisajul tenisului. Doar ca nu pe teren. Daca as avea o pila la Eurosport as trage sforile sa-i ia locul Barbarei Schett. Si pe Wilander l-as inlocui cu Alex Dulgheru. Dar cum asta nu se poate, sunt condamnat sa tin cu daneza sexy a lui Andrej, doar ea ma mai poate drege de raul la stomac care nu-mi da pace!

   • Doctor Z

    Te intelegem, asa e la Fazani.

    • Novak

     Ce înțelegător ești :).

  • Doctor Z

   Vezi, cu asta ti-ai mai cistigat o viata la Doctor 🙂
   Felicitari, sincer, tot timpul am stiut ca ai potential. Chiar urma sa scriu si eu despre vraja Monicai, mi-ai luat vorbele din gura. Cind vrei, esti un maestru, slava Tie!.

   LE. Te rog incepe detoxifierea, incearca sa pronunti mai putin numele lui torchemada asta, omul primeste mult prea multa atentie, in timp ce el e zero barat in tenis.

   • CG

    Chiar imi pare rau ca esti atat de neinduplecat in privinta lui, i-as ceda viata aia suplimentara pe care mi-ai oferit-o mie, doar sa-l debanezi;)…

    • Doctor Z

     Vai de capul meu, ma cunosc prea bine. Imi vedeam de treaba acolo.
     El e esenta incompetentei romanesti, aia care a ingropat Romania si aia din care am scapat, cu multa, multa sansa.
     Asadar e o chestie de principiu.
     El a cistigat acolo, si zau ca a fost muuult prea usor, cind ai Stapinire fara cojones.
     Sa vedem ce a cistigat insa, chiar sunt curios, poti sa fentezi orice in viata mai putin timpul.

    • Doctor Z

     Pastreaz-o tu ca sigur o sa fie nevoie…

  • gelmin

   …î-ţi mulţumesc frumos pentru toate aceste nepieritoare lămuriri.
   Ştiu că în multe din momentele ce au dus la producerea acestor minunate analize teai gândit şi la mine. Spuneai odat că unul din scopurile tale e să reuşeşti o reconciliere a mea cu distinsa prietenă a tuturor, mery.
   Ai reuşit.
   De azinainte v-a exista înţelegere pentru orice evoluţie a ei. Iar pe moni o voi privii de acumîncolo cu alţi ochii. Voi începe cât de curând şi un tratament de dezitoxicare. Emetiralul nu v-a lipsii nicicând din meniul meu. Nu voi mai scria poezi.
   Mă voi depărta de colectivul drăgălaş şi voi considera că orice persoană trecută de o anumită vârstă e nu doar bătrână ci şi iremediabil proastă. Dar nu şi curvă, pentru că aşa ceva am înţeles că nu există.
   Mă voi înscrie la cursuri intensive de curling şi voi renunţa la masturbare pe timp nedeterminat. Şi te voi citii mereu cu aceaşi plăcere, ba chiar voi salva multe din comentariile tale aflate, poate, în pericol. No sămi mai cresc potenţialul, desi mia-ş fi dorit să pot ca so fac.

   • Doctor Z

    La masturbare sa nu renunti niciodata daca nu ai alta alternativa. It’s better than nothing. Dar mai iesiti si voi dreacului de pe bloguri, ca va suge pamintul, life is short.

    • CG

     Nu le mai da idei, tu stii ce naluci pot iesi din imperecherile astea!?

   • CG

    Trebuie sa fiu sincer cu tine si sper sa nu te superi pe mine: cand am scris astea doua mesaje nu m-am gandit deloc la tine ci doar la ErgoSum. El a scris mesajul ala de pe 30-0, nu tu. Dar daca doresti sa raspunzi in solidar, no problem, el oricum e banat aici si nu-si poate exprima punctul de vedere, desi eu depun eforturi serioase sa-l induplec pe Tartore;)!

    Daca ajungi prin tara te rog sa nu ma ocolesti, inchinam cate-o bere pentru fiecare dintre prietenii si dusmanii nostri care nu vor vrea sau nu vor putea sa fie prezenti. Il invitam si pe Woody, o sa ne asigure traducerea, ca si el are o aplecare spre exprimari fistichii uneori.

    Auf Wiedersehen+horen+lesen:)))!

    • Doctor Z

     Spune-mi si mie la ce ar fi util daca Fazanachiu ar scrie aici. Daca as avea si cea mai mica banuiala ca ar putea asterne un rind despre tenis m-as mai gindi. Dar n-am.

     • CG

      Ma straduiesc sa nu fac proiectii. Dar ma gandesc ca poate macar uneori se plictiseste de exhibitionism enciclopedist si bai de multime si poate chiar doreste sa vorbeasca despre tenis, despre junior-tenis, sa mai impartaseasca experiente, sa mai schimbam o parere, sa punem o intrebare despre dieta, despre pregatirea fizica, chestii d-astea mai putin spectaculoase si mai greu digerabile printre fazanii ahtiati de wta, atp, tuitar, nas borcanat, shopping, moda etc. Omu’ poate nu devenea asa antagonizat daca nu-l interogai ca la Gestapo cu tenisul baiatului lui. Putina blandete macar la inceput, ce naiba!

     • Doctor Z

      Tenisul lui ala micu al lui n-are nimic de-a face cu conflictul dintre noi. Vrea impartaseala de asta? Pe privat. Nu prezinta deloc incredere ca poate scrie ceva util aici. Sa demonstreze pe ciorna (adica la Fazanarie) si apoi sa faca cerere de intrare in Panteon.

   • Novak

    Am dubii ca gelmin pe care-l stiu a scris acest mesaj.

    • CG

     Tu nu-i sesizezi diacriticile? El e, stai linistit, si eu ma prosteam cu unii la fel, cand aveam chef eram campion la agramatisme. Astea-s cele mai misto bezele, pe care le trimiti boborului din turnul tau de fildes;)…

     • Novak

      Ma rog, sunt si lucruri pe care nu le inteleg, nu ma duce capul suficient.

     • CG

      Te antrenezi si o sa te duca! Ce crezi, ca noi ne-am nascut cu nau-hau:)))!? Conu’ Gelmin e uns cu multe alifii, da’ si unii de p-acilea avem rashpelu’ abraziv…la nevoie;)!

     • Novak

      Ma duc cu gandul la o scena dintre Socrate si Antistene. Cel din urma, afiliat si el pentru scurta vreme la scoala lui Socrate, incepuse sa-si faca un titlu de glorie din adoptarea unei tinute saracacioase crezand ca astfel se apropie de oamenii de rand. Socrate, vazandu-l intr-o zi in Agora, il abordeaza si ii spune: „Dragul meu Antistene, iti vad vanitatea prin gaurile mantalei”.

     • CG

      Socrate avea o circumferinta misto. Pacat ca avea pasiuni cam…dosnice. Hai sa nu-l starnim totusi pe Maestrul Gelmin, ca ne trezim ca vine cu butoiul lui Diogene incoace.

     • Novak

      Ar fi binevenit cu butoi cu tot in orice loc unde nu jucam la perete.

     • CG

      Bai, sa-i multumim totusi lui herr Gelmin, azi ne-a facut o vizita si ne-a lasat o pericopa evanghelica despre locul si rolul Emetiralului in ontologie si epistemologie, uite si tu ce sarbatoare a iesit:)! Mi-e frica doar sa nu vina Doctoru’ pe-nserate cu excavatoru’ si sa ne mute la recycle bin cu tot cu posologia:))))))))))))))))))…

     • Doctor Z

      Nu mai ezita din nimic 🙂

     • Lawrence

      Eu cred că mai degrabă a vrut să scrie totul dintr-o suflare. Avea de spus ceva și dorea să o spună cât mai repede si apăsat.

     • CG

      E maaaaare meserias, noroc ca nici noi nu ne-am nascut acu’ 5 minute;)!

 • CG

  Rugati-va pentru sanatatea mea, tocmai ma uit la meciul (!?) felinutzii cu farashova, este absolut horrendous ce vad. Nu inteleg cum rezista aia in tribune, cred ca se injecteaza in vena si trag pe nas. Sper sa rezist pana la sfarsit. Vorbim dupa. Allah, Allah…

  • Ella

   ne faci o analiza asa profi ca postarile de azi dimineata?

   • CG

    Te pup! Stai sa-mi revin, imi fac o citronada cu ghimbir, ca pisca la limba si poate ma revigorez. Uau, mamaaaa:(((…

    • Ella

     eu pun si menta pentru mai mult efect revigorant 🙂

   • Doctor Z

    Mi-e ca o arde in sf si isi pierde viata de dimineata 🙂

 • Lawrence

  Simona este mai muncitoare față de multe alte jucătoare. A câstigat cu inima meciul asta, dacă pot spune așa.
  S-a prezentat bine si la interviul cu Mats și Barbara.
  Rămâne totusi uneori prea lineară in gândirea jocului. În ceea ce privește psihicul, mai are de lucru. Va trebui să înțeleagă că nu este de ajuns să nu se manifeste pe teren, pentru că în interior rămâne de cele mai multe ori un vulcan. Nu trebuie să lucreze la a se stăpâni mai bine, pentru că nu va reuși în momentele foarte importante. În schimb trebuie să lucreze la a transforma emoțiile și furia în ceva care să o încarce cu mai multă energie si răutate pozitivă pe teren.
  Acum, dezechilibrul acesta la nivel mentali îi toarnă plumb in picioare si brațe.

  • CG

   Hai sa-mi spun parerea in subsolul tau, ca semn de smerenie:)! Am deschis televizorul cand era 3-2 la felinutza. Dupa ghemul 7, castigat de ea dupa lupte seculare care au durat mai bine de 8 minute ma decisesem sa mut pe alt canal, mi s-a parut ca am vazut totul, inclusiv rezultatul final, si ca n-are rost sa pierd vremea. Am zis totusi ca macar atata ii datorez lui Mery si altor haleptarzi de bine, sa vad si eu un meci cu felinutza pana la capat. Concluziile ar fi cam astea:

   1) meci frustrant pentru Simona. Joc fragmentat, Lucie a jucat la totul sau nimic, iesindu-i in 90% din situatii fix NIMIC. Practic a rezolvat ea meciul, nu i-a lasat Simonei mai nimic sa decida. Eu asa incompetenta tehnica si oligofrenism tactic n-am vazut demult! Peste 45 UE in 19 ghemuri, respectiv mai bine de 22-23 UE/set, asta e intolerabil, practic peste 4 ghemuri donate doar pe greseli! Niciun pic de adaptare in lovitura, de reglaje minore, totul out si fileu. Plus miscare deficitara, desi destule mingi ale Simonei au fost neutre, relativ scurte si pe centru.

   2) Simona a avut succes inclusiv cu mingi flescaite, Safarova e incapabila sa mai atace pe tranzitie, cu spin. Lucru incredibil, mai ales pentru o stangace care poate sa atace cu FH-ul pe BH-ul tau. Serviciul Safarovei – o catastrofa! Toss-ul groaznic, imprastiat, cred ca a avut peste 5-6 duble, habar n-am ce procent a avut la serva 1 in teren, probabil f. scazut.

   3) In conditiile in care Safarova a gresit ca la balamuc, Simonei nu i-au mai ramas de gestionat decat putine mingi. A avut cateva tentative de plimbat stanga-dreapta dar jocul Safarovei nu i-a lasat loc de coerenta si consistenta in joc. S-a retras in spatele liniei de fund, de unde nu e prea eficienta. Cu strategia asta in fata Serenei e dead meat. Serviciul, slab. Cred ca s-au break-uit pe cel putin 60% din ghemurile de serviciu, asta e fatal cu jucatoare peste nivelul Safarovei, care nu exceleaza nici la retur (greoaie probabil si din cauza bolii), ea e la nici jumatate din valoarea ei de anul trecut.

   4) Stand pe baseline, tendinta ei este sa recupereze in disperare, Safarova a prins-o de cateva ori pe contre-pied. Deplasarea inca o ajuta dar cu o adversara care are o lungime si precizie decente, filmul s-a cam rupt.

   5) Ca o concluzie, meciul este neconcludent pentru valoarea ei de acum. Safarova este actualmente un non-factor in tenisul de varf, sa pastram decentza, laudele pentru un astfel de meci sunt grotesti si contraproductive.

   • Novak

    Am invitat alaltaieri la precautie in exaltare dupa victoria cu Flipkens. Nu putea acel meci sa aduca altul la aceeasi intensitate. Cand vezi ca ai o adversara slaba in fata o lasi mai moale pana la urma, stii ca o invingi. Cred ca azi a pus in aplicare. Intr-adevar forta Luciei nu a existat decat in putine momente. In rest mi s-a parut previzibila rau cehoaica. Meciul insa o va ajuta pe Simona pe mai departe. Cu Babos va transa mult mai cinic.

   • Lawrence

    Bun rezumat.
    Totuși, în momentul în care cineva câștigă, în afara argumentelor obiective ce descriu realitatea mai puțin roza, este imposibil să nu găsești și puncte de laudă pentru cel/cea ce intr-un fel sau altul a găsit resurse și soluții să învingă.

    • CG

     Eu presupuneam ca cu asta se ocupa deja dreptmaritorii si prosternacii din Fazanarie. Ma insel?

     Misto asta cu „solutiile” si „resursele”, o s-o retin, poate o sa o folosesc cu un prilej mai potrivit. Deocamdata te rog sa-mi aduci si mie aminte cum s-a incheiat meciul. Nu cumva cu o dubla a Farashovei? Ce predare mai faina doresti:)?

     • Lawrence

      Nu stiu de ce toate lumea crede că dubla este vina exclusivă a celui ce o face. Stiu ca serviciul este singurul procedeu ce teoretic nu depinde si de adversar, dar aceasta teorie este departe de adevăr.
      Simona a avut genul ăsta de efect asupra multor adversare, unele de calibru mult mai mare.

     • CG

      La cat de dusa cu capul era biata Lucica azi eu cred ca nici nu vedea cine-i dincolo de fileu. Hai s-o lasam deci pe Safarova, ca ea e varza de ceva vreme. Da-mi vreo alte doua nume de infricosate de Simona, sa ma prind si eu daca e valabila teoria ta.

     • Lawrence

      Nu trebuie sa-ti dau nume. Simona a surclasat destule nume mari pana acum, prea bine cunoscutte de toata lumea. Cele mai multe dintre adversarele ei au pierdut facand deseori asa zise „greseli nefortate”.

      Poate ca am parut prea fixat sau fixist – pe echilibrul mental, dar unii dintre voi chiar acest lucru il minimizati. Mentalul face peste 80% din jocul de tenis, o mai repet o data, poate acum sare mai bine in ochi.
      Poate cineva procesa in mod real ce inseamna asta? 80% !!!
      E OK sa vorbiti despre tehnica, despre GOAT, subtilitati ale talentului, pregatire fizica etc., dar toate astea sunt la vedere dar „oarecum” in afara celor 80% si puternic influentate de acest numar.

      Asa ca expresia „Safarova e varza” nu are nici o semnificatie pentru mine. In primul rand ca nu este varza, a avut mari probleme de sanatate, ceea ce este cu totul altceva. Ultimele 3 meciuri le-a pierdut, pentru ca revenirea este dificila, dar au fost meciuri foarte frumoase comentate pozitiv, a cate 3 seturi si cu tiebreak.

      Da, frumusetea tenisului si a comentariilor pe marginea lui constau in ceea ce se vede. Pentru mine insa este foarte important si ce nu se vede, mai ales cand am norocul sa sesizez acest lucru, pentru ca nu-i la indemana. Nu-i la indemana oricui.

     • Doctor Z

      Safarova E varza. Greseala Aligatorului e alta, ca vorbea la singular 🙂

     • Lawrence

      Greseala ta este si mai mare ca insinuezi pluralul.

     • Doctor Z

      WTA=Zero Barat, nu te mai opune 🙂

     • CG

      Expresia ta „nume mari” in contextul WTA actual e ok, plasata insa in contextul tenisului de calitate devine usor rizibila. Nu m-as hazarda ca Doctorul sa le numesc pe actualele jucatoare „petarde” dar mi se pare de domeniul evidentei ca nivelul tenisului feminin este unul precar, si NU ma refer aici la diferenta de forta fizica intre jucatori si jucatoare.

      Iar ingredientul „mental” face parte din pachet, nu l-am omis nicio clipa.

      In privinta Safarovei chiar imi pare rau pentru suferintele si afectiunile ei, din pacate aici vorbim despre tenis iar ea la tenis e actualmente VARZA! Cum varza este orice jucator/jucatoare care face mai mult de 15 UE pe set! Iar cand e depasita cifra 20 atunci putem vorbi cu deplina indreptatire de VARZA MURATA!

   • Doctor Z

    Ai uitat sa ne spui scorul, uiti ca unii din noi nu suntem curiosi nici macar sa trecem prin Fazanarie sa-l aflam. Halal reporter..

    • CG

     Credeam ca macar asa iti stimulez interesul pentru cronica Cameliei:(…

     • Doctor Z

      Doar asa 🙂

    • Lawrence

     Pe bune!? Totusi a jucat Simona, fata aceea din Romania despre care tu spuneai ca merita respectata pentru modul in care a ajuns acolo sus si pentru munca si vointa deosebita.

     • Doctor Z

      Tot pe bune, ar trebui sa-i vad toate meciurile? Pacatele mele, nici macar pe ale lui Graf nu le-am vazut. Am vazut-o la Cincy, e ok, la munca si ma anuntati cind face vreo finala de GS, si am sa ma uit, orice altceva e banal.

     • Lawrence

      Stai linistit, nu as vrea sa ti se para in continuare banal. Nu te-a anuntat nimeni ca deja a facut o finala de GS?
      Si nu trebuia sa vezi meciul ca sa stii macar scorul!

     • Doctor Z

      Daca citeai cu atentie observai ca stiam de finala aia, pe care am si considerat-o cistigata.
      Dar tu acuma ce faci, ma iei ca la fazani? Ce-i de vazut la jocul ei sa merite timpul? Ca ea sunt sute in ATP, ma scuzi…

     • Lawrence

      Normal ca stiam ca ai vazut finala aceea, dar oarecum meritai replica asta.
      ATP-ul este special, bineinteles. Nu se compara cu WTA.
      Dar ca ea nu sunt multe in WTA, iar fara WTA tenisul nu ar mai fi fost ce este acum. Poate ti se pare paradoxal, dar WTA are farmecul lui aparte, pe care nu-l vei gasi niciodata in ATP.

     • Doctor Z

      Ma scuzi, dar in Panteon e pe bune. Simona, read my lips, e de Top20. Aaaa, ca restul din fatza ei sunt exact de acelasi calibru, da, asta e marea buba, si e trist, tenisul feminin a avut niste jucatoare adevarate, Navratilova, Evert, Graff, Henin, de astea, nu petarde ca Sharapova, Wozniaca, Kerber, Vinci, Mugu, Petko, sau altele, dar nu-mi vin in minte, oricum, horrendous toate.

     • CG

      Stai putin, alea erau afirmatii pe care Doctorul le facea ca sa ma combata pe mine, haterul. Insa parerea lui intima despre nivelul tenisului Simonei este cea expusa de el mai jos.

     • Doctor Z

      Top 20 solid.

 • Lawrence

  Sunt momente pe teren in care nu poți câștiga decât prin foarte multă muncă. Nu există alte soluții. Asta are de făcut Murray acum și asta a făcut si Simona mai devreme.

 • Lawrence

  Gata, Granoller este pur si simplu sleit.
  O lupta care i-a macinat încrederea.

  • CG

   Am dat de mancare la dulai, am intrat pentru o secunda in casa, fix cat sa vad un balon al lui Murray si un smash pe tranzitie al lui Granollers care ori a rupt prelata din spatele terenului, ori a spart camera aia din gaurica pe care se filmeaza din spate. Acum ma apuc si eu sa ma uit, sa vedem ce se mai joaca pe planeta asta…

   LE: N-am mai vazut nimic, am adormit ca valiza in gara.Si am visat numai bodegi de pe langa caile ferate nemtesti. Hai ca mai e oleaca pan’la Oktoberfest!

 • Andrej

  Cu Djok nu mai vrea nimeni sa joace, probabil in semn de solidaritate cu Jelena.
  Cum a jucat CaroGOAT? Banuiesc ca nu ma pot baza pe CG aici.

  • Lawrence

   Cine-i CaroGOAT? Wozniaki?

  • CG

   Da, imi ceri totusi prea mult, eu nu m-as mai uita la un meci al Monicii nici batut! Important e ca wishful thinkingu’ iar a functionat 100%, mizeria de tenish a simpaticei Monica a disparut de pe firmamentul USO2016, ceea ce este un act salutar de igiena pentru care trebuie sa o felicitam calduros pe Caroline.

  • CG

   Sper ca n-ai dormit la meciul lui Rafa cu Andrei, intregul meci dar indeosebi penultimul punct tin de ESENTA TENISULUI! E ceva de Evanghelie aici, iar s-a sculat Lazar din mormant;)!

   • Andrej

    Am ratat meciul, eram deja obosit si trebuia sa ma trezesc devreme, asa ca a trebuit sa ma multumesc cu rezumatul asta:

    https://www.youtube.com/watch?v=0LuDFV4xSt0

    Frumos punctul in cauza, sa mai zica lumea despre Rafito ca nu stie si el fineturi. Pacat totusi ca nu s-a incheiat cu winner, dar ar fi fost dezolant daca scapa smashul ala afara, cum l-am vazut de foarte multe ori in ultimii doi ani (as indrazni sa spun ca are smash mai prost decat Djok).

    In rest, a parut a lovi bine, poate chiar mai bine decat in meciul cu Seppi, am vazut destule FHuri DTL (niciun banana shot totusi), ceea ce e un indicator bun despre nivelul lui, si un element mandatory (dar nu si suficient) pentru a invinge jucatori ca Andy si in special Djok.

    Am vazut ca a fost sub presiune la serviciu pe toata durata setului doi, e drept, si pe fondul unor retururi bune ale talentatului Andrey. Dar verificand pe siteul turneului am vazut ca a avut cifre destul de neimpresionante la serviciu. Procentaj decent de prima minge in teren, dar doar un as, si 6 duble, plus sub 50% castigate cu serviciul 2.

    Dar nu vreau sa fac pe nemultumitul, joaca la un nivel superior fata de ce ma asteptam si a trecut nesperat de eficient de primele 3 tururi. Sper sa o tina tot asa, si sa il vad masurandu-se cu jucatori mai buni.

  • neo

   Eu nu-mi doresc decat un pushfest of the highest order, Caro-Angie, ceva in genul celui de anul trecut de pe la Toronto, parca, si cu o Caro aratandu-i lui Angie ca poate juca mai urat si mai eficient decat ea, nu ca anul trecut. Cand s-ar putea intalni?

   • Andrej

    In semifinale. Caro ar avea de trecut de Madison si Gioconta, iar Anji 2.0 are meci greu cu Kvitova, iar apoi ceva teoretic mai lejer, Vinci/Tsurenko.
    Sincer nu cred ca se vor intalni, dar nu credeam nici ca va trece Caro de turul 2, asa ca cine stie.

  • Lawrence

   Camelia a scris ultimul articol destul de bine pe marginea meciului dintre Monica si Caro.

   • Andrej

    Merci. Desi mi-ar placea sa spun despre Caro ca este singura jucatoare care face fata lejer geniului lui Monislice, nu e cazul.

    • Lawrence

     Corect, aici ai dreptate.

   • CG

    Articolul e horrendous, sorry, empatizez cu Djokerul:)! Dar o sa explic mot-a-mot si bouche-a-bouche cand imi vine randu’ la o tastatura normala. Intre timp vad ca s-a sclerozat si Prea Sfintia Sa, Parintele Radu Marina, aspiratorul de laicuri de la Manastirea Fazanaria de Sus. Revenim;)…

 • Doctor Z

  Penultimul punct, tweener lob-lob cu spatele-smash de pe baseline arata măretia tenisului in ATP si intangibilitatea lui Nadal.

  Nevăr evăr WTA nu va produce asa ceva!

  • CG

   Stai la coada, Maestre, am emis edictul cu 1 minut inaintea ta:)))!

   Acu’ sa vina Woody sa ne explice el de ce fetele nu-s experte la tweener, ca doar n-au nimic pe-acolo ca sa le incurce.

   • Doctor Z

    Da, am observat. Chestia misto e ca dupa ce am scris. Ceea ce e destul de impresionant. Avem potential amindoi 🙂

 • CG

  Fratilor, cel care comenteaza acu’ e Praporgescu sau Piscupescu ala? Bestial omu’, ma tavalesc de ras la ore mici:)))!

  • Doctor Z

   Da’ tu de ce nu dormi la ora asta? Latra dulaii?

   • CG

    Am avut un feeling bun, m-am trezit sa-l vad pe Rafa. Adevarul e ca si dulaii au latrat ca la balamuc, a trebuit sa ies de cateva ori sa-i linistesc, au simtit ca prin capul ulitei se cam vantura haite straine si ar rupe toate gardurile sa le teach the lesson pe aia. Le-as da un pic drumu’ sa se ‘distreze’ si ei da’ pe urma parca aud refrenu’ ala:)))…

    • raulmad

     Sincer nu stiu de ce sa ma mir mai intai: ca te-ai trezit sa-l vezi pe Rafa sau ca-l lauzi pe Rafa?! 😀 😀 😀

     • CG

      Sunt prea batran ca sa nu apreciez un om ajuns la senectutea performantei. Mi-as dori sa-l vad invingand aici. Stiu, s-a intors lumea cu fundu-n sus:)))!

 • CG

  Laurentiu, dupa Nadal-Kuznetsov intra in arena Cici cu Angelica. Hai cu VeTeAu’:)))!

 • Lawrence

  Hai sa va spun eu cum faceți voi cu WTA. 😂
  De exemplu, ce voi spune eu în continuare nu descrie realitatea tenisului lui Nadal, dar o poate vopsi.
  Doctorul este foarte precoce să vadă twennerele, dar pare ciudat că nu poate numără câte mingi arunca Nadal în apropierea liniei de serviciu, fără lungimea necesară. De asemenea, CG nu știe să numere greșelile nefortate ale adversarului, peste 40 parcă. As putea spune că Nadal nu face altceva decât să țină mingea în teren și să aștepte greșeală adversarului, oare ca un pusher? As mai putea spune, dacă vreau să fiu rau, ca adversarul lui Nadal este intr-adevar deranjat de efectul mingei, dar acest efect nu este altceva decât efectul invers al mingiilor trimise de Monica Niculescu. Un topspin mult exagerat care in cele mai multe cazuri încetinește viteza mingei și nu-i da lungimea necesară, dar care deranjează intr-o anumită măsură. Și slice-ul Monicăi deranjează, mult mai mult decât ar trebui.
  Bineînțeles că nu asta este Nadal si m-as putea combate singur cu argumente solide în tot ce am scris mai sus.
  Dar este un exemplu elocvent pentru ceea ce faceți voi uneori când vine vorba de WTA.
  E ușor să spui este varza si doar atât. Eu am vazut-o pe Shafarova în acest ultim meci, așa în pasa proastă în care este ea, făcând lovituri castigatoare excelente. Da, stiu ca voi aveți o scuză. Nu aveți timp și nici dispoziția necesară să vă uitați la meciurile fetelor, decât așa foarte puțin, pe sărite, cât să vedeți urâțenia, dar aveți dispozitia necesară să comentați.

  • Doctor Z

   Deja ma scuzi, mi se rupe inima, dar verdictul Doctorului vine implacabil, esti Fazan. Nu stii ce e ala pușer. Fa-ti lectiile si dupa asta discutam.

   • Lawrence

    Pe bune, iar tu te grabesti ca baba la măritat. Tu ai inteles ceva din ce am spus eu mai sus? Mai citeste o dată, cu atenție și calm si fără acel aer de superioritate ce a devenit de-a dreptul caraghios de la un timp.
    Eu nu am spus niciodata ca Rafa ar fi un pusher. Ti-am demonstrat doar cum vopsesti tu realitatea uneori.

    • Doctor Z

     Nu e vorba de superioritate ci de…realitate. Nu mi-l pui tu mie pe Nadal la tragatorii de timp. Eu chiar sunt pe treapta aia superioara de intelegere ca TOTI Terminatorii sunt egali.

   • CG

    Hai sa-ti traduc, ca sa nu fie nevoie sa iei Xanax:)! Lawrence e un tip fain, insa trebuie sa-l intelegi, are o mandretze de fata si – presupunand ca totul o sa mearga ok! – soarta lui e legata inexorabil de WTA, nu de ATP;). Si la mine ar trebui sa fie cam la fel, doar ca eu recunosc ca detest WTA-ul si n-o sa ma uit acolo decat daca stii-tu-cine o sa aduca plusvaloare ATP-ista in acel marasm brainwashed. Pentru tine am vesti bune, da’ trebuie sa ajung la computer ca sa-ti prezint un nou tablou la vernisaj:)))…

    • Lawrence

     Chiar nu are nici o treaba cu junior tenis. Însă voi amândoi deseori sunteți ușor desprinși de realitate.

     Bineînțeles că bărbatul prin definiție este superior femeii. Nu numai fizic, chiar și la șah nu va reuși niciodată o femeie campioana mondiala să câștige în fața unui bărbat campion mondial. Cu toate acestea femeile în șah au si ele mutari excepționale.

     O altă problemă la voi este următoarea: de o bună bucată de vreme v-ați obișnuit și încurajat reciproc cu statutul de fini cunoscători în ale tenisului. Din păcate, prin aceasta atitudine, vă validați si consolidați reciproc multe erori din punctul de vedere al viziunii, al perspectivei (hawk eye) că sa ma exprim mai bine si mai plastic.
     ATP este intr-adevar superior WTA prin însăși natura lui și nu printr-o calitate sau merit castigat cum credeți voi. WTA n-ar putea niciodată să-și câștige aceasta poziție in fața băieților.

     În ultimul timp am pierdut vremea pe-aici cu comentariile tocmai pentru că v-am văzut ìntr-o vrie accentuată. Chiar si acest ultim comentariu al tău cu iz de înțelepciune impăciuitoare nu-și avea rostul și sună artificial, mai ales că răzbate destul de clar mesajul cu efect invers.

     În ceea ce privește tenisul, asezati-va câțiva pași mai în spate, pentu a avea imaginea de ansamblu în analizele voastre tehnice valoroase.

     • CG

      Ok, hai ca simt ca am intrat aici intr-o zona interesanta, de sensibilitate. Nu vrei sa participi la (auto)investigatie:)?

      Eu nu am zis sau nu am cotit discutia catre junior-tenis. Am zis doar ce cred eu ca iti cautioneaza o anume ingaduinta fata de situatia destul de jalnica dpdv valoric a ce se intampla in WTA in prezent.

      Nu inteleg ce inseamna asta ca „prin definitie” barbatul este superior femeii. Eu am un respect deosebit pentru femei, au nenumarate calitati care ne lipsesc noua si in privinta flerului si inteligentei emotionale ne sunt de departe NET superioare.

      Noi aici ne refeream strict la aspectul valoric in tenis, si trebuie sa admit ca faptul ca femeile se afla in acest hau de valoare se datoreaza in buna masura si barbatilor, respectiv antrenorilor lor. Care din motiva de ‘eficienta’ (a se citi LENE, valabil aici ce a zis la modul general Carlos Rodriguez despre disparitia BH1 din optiunile de antrenorat) s-au restrans la un pachet promotional extrem de ieftin si precar. Nu cred ca femeile sunt mai putin abile tehnic decat barbatii, cineva insa trebuie sa le prezinte optiunile si sa le motiveze ca sa urmareasca calificarea la nivel exceptionalist in aceasta directie.

      Asta nu e insa o munca usoara, ea incepe- intr-adevar! – la nivel de juniorat si putine se mai pot face odata ce femeia a ajuns la varsta adulta, care coincide cu climaxul performantei in sport.

      Acuma, in legatura cu celelalte observatii ale tale, eu sunt rabdator si dispus sa ascult opinii diverse. Va trebui sa-mi explici concret care sunt acele „erori din punctul de vedere al viziunii, al perspectivei (hawk eye)” despre care vorbesti. Eu cu Cristi (Doctorul) am nenumarate puncte de vedere diferite, dar – cel putin din punctul meu de vedere – le privesc si ma raportez la ele cu suficienta relaxare. Te provoc sa-ti argumentezi alegatiile. Eu zic ca e un bun exercitiu intelectual, in urma caruia cu toti vom fi castigati. The floor is yours.

     • Lawrence

      Cand am zis junior tenis am vrut doar sa fiu intelegator, sa nu spun direct ca ai introdus-o gratuit pe fimea in discutie.

      Nu are nici o treaba respectul oricarui om civilizat fata de femeie cu superioritatea la nivel general. Si barbatii intre ei au anumite calitati ce le lipsesc altora, de ce n-ar fi asa si in ceea ce priveste femeile fata de oricare barbat luat separat? Respectul tau deosebit fata de o femeie sufera atunci cand vorbesti de WTA, chiar daca analizezi prea de aproape doar ceea ce ti se par tie a fi deficiente tehnice. Tocmai asta reprosez eu. Tenisul nu este numai ce poti sa vezi in spatiul cuprins intre 23.77m/8.23m. Sunt multe alte lucruri care nu se vad, sau pe care nu vrei sa le iei in calcul in mod deliberat.

      Parerea mea este ca nu au nici o treaba antrenorii cu tehnicitatea jucatoarelor de tenis in modul cum ai expus tu situatia.
      De parca s-au strans toti antrenorii cu deficiente in WTA, iar ceilalti printr-un noroc chior au ajuns in ATP.
      Exemplul cu BH1 este extrem de prost. Daca BH1 ar fi impus probabil ca ar fi dezastru pentru cel putin 75% din cazurile din circuit. Las la o parte procentul mult mai mic pentru care poate functiona, dar in acest sens nu ai nici o garantie in juniorat, asa ca decizia logica si corecta in majoritatea cazurilor este ca elevul/eleva sa inceapa cu reverul cu 2 maini.

      Eu stiu ca este destul de greu sa recunosti greseala mai ales atunci cand aceasta este invaluita in ambalaje duse la extreme.
      Cuvintele tale gen varza, varza murata, dezastru, horrendous, etc, etc. sunt atat de departe de realitate si mai ales de bunul simt. Este ok sa vezi si sa analizezi greseala in mod corect si relaxat, dar nu este ok sa nu vezi si lucrurile bune. In cazul asta este cel putin ciudata relaxarea de care vorbesti tu mai sus. Nu exista latura a existentei in care sa domine total doar negrul, fara nici o urma de alb sau gri.
      Numai daca te uiti pe youtube la Hot Shot in comparatie ATP si WTA o sa constanti surprins ca multe sunt mai spectaculoase la femei. Poate chiar si datorita unor slabiciuni ale lor, ca ajung mai greu la o minge si le reuseste o lovitura imposibila. Nu cred ca exista meci al fetelor in care sa nu vezi macar 2-3 situatii ce i-ar face de ras pe multi din ATP.

      Daca viziunea ta despre tenis cuprinde doar aspecte de genul – a face numai winnere si nici o greseala nefortata, a lovi mereu corect mingea si altele asemenea, nu cred ca putem ajunge la un punct comun, in primul rand ca nu exista transpusa in realitate o astfel de viziune.

      Eu mai sus am aratat ceva in legatura cu Nadal si o pot face pe pagini intregi si cu Federer si cu oricine altcineva din ATP, dar voi nu ati vrut sa recunosteti ca faceti acelasi lucru cu WTA cu deosebirea ca voi va luati in serios. Apropos, cele mai urate si dese lovituri cu rama rachetei le-am vazut la Federer, dar bineinteles ca nu asta este tenisul lui.
      Nu stiu ce fel de alte argumente mai vrei.

    • Doctor Z

     Da, e un tip fain, dar iarna nu-i ca vara si nici atepeu’ ca gluma ai de wta..

  • CG

   :)))…esti simpatic, in ATP pana si UE-urile sunt mai classy;)!

 • Lawrence

  Wozniacki despre meciul cu Monica:
  “It’s fun, but it’s also really frustrating, because you feel like you can’t play tennis,” Wozniacki said during on-court interview. “You just have to grind out there; it’s not pretty, but I got a good workout out there, so I don’t need to go for a run this afternoon.”

  • CG

   Mie mi se pare ca Wozniacki a surprins cat se poate de exact frustrarea unui jucator de tenis cand se intalneste cu un exponent al anti-tenisului. Sigur, atata vreme cat slice-ul de FH nu e interzis in regulamentele WTA/ATP, oricine e liber sa-l foloseasca. Exista insa o etica a competitiei (ca si in razboaiele in care se contabilizeaza pierderi de vieti umane!) care plaseaza stilurile de joc pe diverse niveluri ierarhice. Cine o critica acum pe Caroline pentru declaratiile facute e doar un mic troglodit cu erectii patriotarde. Fata a declarat ce era pe sufletul ei. Dar a fost si ingaduitoare cu Monica, a spus ca i-a fost de folos meciul pentru ca nu a mai fost nevoie sa-si faca jogging-ul de dupa-amiaza. Exact despre asta vorbim, in stilul Monicii pot fi depistate urme de competenta fizica si mentala, dar cand e vorba de tehnica si de estetica acestui sport, mai bine mergem la Zidul Plangerii;)!

 • raulmad

  Nu stiu ce e mai socant: ca Murray pierde set in fata lui Lorenzi sau ca Wawa pierde set in fata lui Evans?! 😛

  • Andrej

   Primul lucru.
   Pe Barbat nu te poti baza niciodata.

 • Andrej

  Incredibil cat de bine a putut sa joace Wawrinka sub presiune in finalul tiebreakului setului 4, minge de meci salvata cu BH winner, apoi as cu serviciul 2 la 7-7 daca nu ma insel. Probabil va castiga acum in decisiv, Evans a facut risipa mare de efort. Pacat de britanic, a fost atat de aproape, a jucat entuziasmant pe alocuri.

 • Andrej

  De mult nu a mai facut CaroGOAT un set asa bun. Rock solid, retur excelent, serviciu foarte bine plasat care i-a permis sa defileze in gameurile pe propriul serviciu. Nu cred ca a castigat Madison mai mult de 5 puncte in care a fost nevoie de mai mult de 3 lovituri.
  Diferenta in joc a fost mai mare decat o arata scorul.

  LE:
  O idee mai jos jocul in setul doi, dar tot a fost excelent. Nu a parut in niciun moment in pericol desi a existat o scurta perioada in care Keys a inceput sa aleaga ceva mai inspirat momentul declansarii atacului.

  Overall, o evolutie remarcabila. Keys nici macar nu a jucat rau. A terminat cu 30 de winners si 33 UE. Sansa uriasa la semifinala acum, si sa se indeplineasca visul lui neo. Caro vs Anji 2.0. Nu stiu de unde a mirosit el posibilitatea asta, glitch in the matrix probabil.

  De nicaieri a venit evolutia asta buna, a fost sub nivelul marii tot anul.

 • Cristi Jow

  Puiul asta ce dracu a mancat ?? Nu de alta, dar pana acum face instructie cu Rafa, cel putin pt setul asta Toni ar trebui sa arunce prosopul.

  • Alex

   Incredibil, fabulos meci!
   Pacat ca a trebuit sa piarda un jucator. Imi pare rau de Nadal, dar Pouille a jucat extraordinar. La final, le-a tremurat mana amandurora, dar Pouille a fost mai tare.
   Finalul a fost electrizant. Tenis spectacol!
   LE: ce-i drept, am vazut doar ultimul set

   • CG

    Nu trebuie sa ne entuziasmam inutil, meciul Felinutii cu Lucica a fost net superior dpdv tehnic, tactic, fizic si mai ales ca demonstratie de inteligenta si tarie mentala de ambele parti, WTA rulz:))))))))) !!!

  • CG

   Intr-un meci 3/5 cand il ai pe Rafa dincolo de fileu, chiar daca scorul primului set e autoritar in defavoarea lui, nu e absolut deloc relevant pentru soarta meciului. Dealtfel m-am si culcat dupa setul 1 si mi-am pus ceasul sa sune la 2 a.m. Si era 3-1 la Rafa in decisiv:)! Dar ce-am vazut la Pouille din acel moment mi-a placut foarte mult, inclusiv inconsistentele si slabiciunile tineresti, omul este VIU, aduce aer proaspat. Excelent joc pe tranzitie, nu s-a sfiit sa atace fileul cand a avut ocazia, altul (cu exceptia lui Brown, desigur!) ar fi stat la cutie, infricosat de reputatia de pasator al lui Nadal. Raportul de winnere spune ca s-a jucat agresiv de ambele parti, ceea ce inseamna inca un plus in contul lui Lucas, altuia i s-ar fi prajit sigurantele sa-l vada pe Rafa revenind de de doua ori si avand 4-2 in decisiv. Testul suprem l-a dat insa in tiebreak-ul decisivului, cand a ramas in picioare dupa o recuperare a lui Rafa de la 3 mingi de meci down (unde totusi, la 6-6, a beneficiat de o greseala rarrissima cu FH-ul a lui Nadal!). Are sanse bune sa urce si in SF, mai ales daca digereaza corespunzator aceasta mare victorie si daca si cei din loja lui il vor ajuta…Gael il are pe Tillstrom alaturi dar antrenorul lui Lucas arata precum Kunta Kinte ratacit prin Cronicile din Narnia iar de Noah ce sa mai zic, o imagine face cat 1000 de cuvinte:

   https://twitter.com/laurentgerra/status/603545902490484738

   Ne mai auzim/citim si mai incolo, ca prietenul Lawrence mi-a lansat o provocare interesanta;)…

 • Andrej

  Dureros.

 • pinguinul

  Noua academie a lui rafael nadal in mallorca sau de ce spania are cele mai bune scoli de tenis din lume.
  https://www.youtube.com/watch?v=hY6KdEY0EgM

  • CG

   Ti-am dus dorul, pe ce banchiza te-ai refugiat atata vreme?

   Interesant filmuletul de promovare, cred ca totusi doritorii au dreptul la un raspuns la intrebarea: „Da’ halatu’, Doctore, cat e halatu’!?”

   Pai, sa-i lamurim, ca poate nu stiu sa caute:

   The price of the annual program is as follows:

   PRICE
   Tennis Training Program €26.500
   Accommodation & Catering €19.000
   Academic Course at American International School €10.500

   Transfers to/from Palma International Airport Included
   Premium Medical Insurance Included
   Medical & Strength on entry and leaving the program Included
   Physiotherapy services (when necessary) Included
   Laundry Included
   Wi-Fi Access Included
   Access to library, media room and games room Included
   Leisure & Recreational activities (excursions, etc) Included
   Spanish Tennis Federation license to compete at tournaments Included
   Registration Fee Included
   Visa/Residence Card application assistance Included
   IVA (tax) Included

   TOTAL €56.000

   • pinguinul

    ms pt completari

   • Doctor Z

    Trebuie sa fii dus cu pluta sa bagi banii astia intr-un junior intr-un an, adica vreo 75k de dolari. Garantat cu un sfert din banii astia se pot obtine aceleasi rezultate daca intr-adevar discutam de un supertalent motivat si automotivat. Ca daca nu, what’s the point, it goes nowhere…

  • Doctor Z

   Jos sunt suruburile? 🙂

 • CG

  @Lawrence, iarasi s-a lungit carnatul cronologic, postez aici ce voiam sa-ti zic:

  Stai sa ne lamurim, nu am introdus-o pe fiica ta gratuit in discutie. Poate m-am hazardat in deductiile mele dar nu prea mi-ai dat posibilitatea sa gasesc o alta explicatie logica pentru care combati opinia mea despre valoarea scazuta a tenisului din WTA, si ma refer la valoarea scazuta IN CADRUL WTA actual, nu prin comparatie cu ATP! De regula incercam sa legitimam sau sa valorizam acel domeniu sau acea tema de dezbatere unde avem un interes personal, de orice natura ar fi el (afectiv, material etc). Un exemplu cat se poate de straveziu si la indemana este ce se intampla pe 30-0 (dar despre asta o sa revin separat, ca sunt cateva cazuri-scoala acolo care chiar ar fi instructiv sa le analizam un pic). M-am gandit – si te rog sa ma scuzi daca am gresit interpretarea! – ca tu cautionezi starea de lucruri din WTA pe considerentul ca acela este grupul-tinta si aspirational catre care te-ai orientat.

  Sunt de acord cu tine ca diferentele intre barbati si femei sunt categorice in multe privinte, ele sunt mai degraba sexe complementare decat OPUSE si nu trebuie sa avem de la femei aceleasi pretentii ca de la barbati…bine, cand vine vorba de premii egale discutia in contradictoriu poate continua, caci cuantumul lor nu ar trebui sa incapa in niste chiloti unisex! Dar porcaria comunistoida a political correctness-ului a prea mare si prea urat mirositoare ca s-o epuram integral pe un biet site de tenis…

  Uite care este treaba cu lucrurile care se vad si cu lucrurile care nu se vad pe un teren de tenis si pe care zici tu ca nu le iau in calcul “in mod deliberat”. Tenis feminin se juca si inainte sa apara Monica Seles cu urletele ei dizgratioase si cu batatorul de covoare tinut cu doua maini. Am prins multe jucatoare in activitate, pe Martina Navratilova, Chris Evert, Virginia Wade, Margaret Court, Billie Jean King, Evonne Goolagong, Gabriela Sabatini, Mary Pierce, Steffi Graf. In paranteza fie spus, daca nu ma insel, cu exceptia lui Evert toate celelalte jucau BH1. Erau elegante, frumoase (poate cu exceptia lui BJK si Navratilova, mai la batranete;)…), puternice, inteligente, talentate. Tenisul scoate in evidenta un mix de calitati umane din care ESTETICUL nu poate fi exclus. Fara el n-am avea de-a face decat cu o alta fatzeta a salahorelii plicticoase, jobul care iti aduce bani pe care sa-i cheltui oriunde vezi cu ochii in alte parte, eventual sa-i arunci pe diverse vicii.

  Dupa 2000 lucrurile s-au schimbat, batatoarele de covoare au inceput sa faca legea si lucrurile chiar s-au agravat odata cu intrarea in scena a surorilor Williams. Desi au mai aparut o Justine sau o Kim, tenisul feminin actual a sacrificat esteticul pentru eficienta CU ORICE PRET. Serena e ca un buldo-screper folosit la terasamente de drumuri prin mocirle iar Venus e ca draglina care sapa santuri de irigatie. E o situatie pe care o deplang dar imi dau seama ca nu ne putem intoarce la perioada frumusetii romantice. Prototipul la care mesteresc inginerii tenisului feminin actual este o basculanta cat mai mare, care sa pravaleasca tone de bolovani peste adversarul de dincolo de fileu, in urlete de sirena, pentru infricosare. Inaltimea dezirabila a crescut (sa ne uitam la Sharapova, Azarenka, Pliskova etc) dar corpul unei femei nu poate duce lupta pe toate fronturile, ceva ramane vulnerabil. Toate au avut accidentari, unele grave, altele au o fragilitate si o inconstanta care te cutremura (Kvitova, Keys, Muguruza). Din faptul ca Serena a ramas sefa haitei reiese clar ca tenisul feminin si-a atins – demult! – limitele. Schimbarea care sa asigure supravietuirea trebuie sa fie paradigmatica. Calea urmata pana acum este o fundatura iar la capatul ei nu se vede decat luminita de la candela in care sclipeste glazura bomboanei de pe coliva!

  Alternativa la baloanele care scorojesc creierul si la maciucile schimbate in ritm indracit, la tampire, fara orizont, care finalmente rup fileul si demoleaza gardurile este un joc cu un aport suplimentar de INTELIGENTA, un joc unde imaginatia si dexteritatea tehnica sa intre intr-un raport corect si eficient cu datele fizice. Asa ceva nu regasesc in tenisul feminin actual. Rare sclipiri dibuiesc la Kasatkina si, paradoxal (eu fiind un hater!) chiar la Simona, cea bricolata in prezent de Cahill. Dar “pachetul promotional” al unui tenis feminin frumos si eficient inca se lasa asteptat.

  Cat priveste parerea ta ca “exemplul cu BH1 este extrem de prost” si ca “daca BH1 ar fi impus probabil ca ar fi dezastru pentru cel putin 75% din cazurile din circuit” eu te-as sfatui sa meditezi mai mult la cuvintele unuia care chiar se pricepe. O sa pun aici un fragment edificator dintr-un articol in care este adusa in discutie parerea lui Carlos Rodriguez (creatorul lui Justine Henin, pe care a antrenat-o neintrerupt 14 ani!) despre acest aspect al pregatirii din junioratul feminin:

  “In Rodriguez’s view, the disappearance was actually the result of impatient coaches and parents who were no longer willing to sacrifice short-term results in order to allow young players to develop one-handers. Nowadays, he told me, people cared only about positioning children to win as early and often as possible. As he surveyed the women’s game, he was struck by the incredible athleticism of the players; it was obvious to him that many could have had outstanding one-handers and would have been better players for it. “It really ticks me off,” he said, shaking his head in disgust.”

  • neo

   Nu merita si Martina Hingis o mentine speciala pe undeva prin lista de old-school players?

   • CG

    Scuze, am uitat-o, e o omisiune umana, eu nu-mi compun mesajele cu un ochi pe goagal ca sa bifez liste si rezultate, scriu mult din memorie si, dupa cum stii, memoria mea e destul de precara;).

    Iar Martina nu e chiar old school ci doar…old:)))!

  • Lawrence

   Foarte interesant ce-ai spus, dar eu cred ca oricare dintre marile campioane ale trecutului nu ar mai fi atat de constante in victorii daca ar juca in ziua de azi. Jocul ineficient/inconstant din ziua de azi este o iluzie raportat la ce se juca in trecut.

   Inteleg ca modul in care a evoluat tenisul in WTA nu este pe placul tau, din pacate asta nu depinde de preferintele noastre si implicit nu cred ca ne da dreptul sa judecam atat de aspru. Este pana la urma si asta o selectie naturala.

   In ceea ce ma priveste imi place foarte mult cand vad agresivitate la jucatoare, savurez mingile lovite puternic si care nu au alta finalitate decat a se transforma in winnere spectaculoase. Fetele nu trimit constant mingile pe fundul terenului, ceea ce le da posibilitatea jucatoarelor agresive sa atace si sa faca legea mai des.

   Am inteles si parerea lui Rodriguez, din pacate sunt sigur ca multi altii, care sunt si ei antrenori buni, nu o accepta in totalitate. Te-ai invartit si tu printre antrenori. Stii ca ei nu dau doi bani pe genul de discutii pe care le purtam noi aici, nu sunt interesati de astfel de preocupari, in schimb cunosc foarte bine cu ce se mananca tenisul din ziua de azi si tocmai pentru ca se gandesc prea bine la viitorul copilului actioneaza in consecinta. Povestea cu BH1, dupa cum am mai spus poate fi de mare succes in unele cazuri, dar putine. In majoritatea cazurilor exista riscul sa iasa definitiv din tenis orice fata ce iese din varsta junioratului si foloseste BH1.

   Tenisul poate nu mai este atat de frumos pentru unii, pentru ca nu au fost invatati asa. Dar orice invat are si un dezvat.
   Oricum, problema principala la voi tine de o prea accentuata prvire unidirectionala. Exista si tenis frumos in aproape orice meci al fetelor, important este sa vrei sa-l vezi. 😉

   • CG

    Mai, nu ne aude nimeni, asa incat o sa-ti mai fac niste confidente. Eu nu ma uit la antrenori ca la Preafericitu’ si nici macar ca la popa de cartier! Nu ma intereseaza parerea lor decat dincolo de un ANUMIT punct, acela in care ACCEPTA ca ei trebuie sa faca echipa cu parintii. Daca antrenorul n-are abilitati de comunicare cu parintele – care practic este cel mai important element logistic si de stabilitate din ecuatia Copil+Parinte+Antrenor – atunci mai bine fara! Munca cu unul in „hais” si altul in „cea” nu se face! E o pierdere incredibila de energie si o sursa inimaginabila de frustrare.

    Ca sa nu mai spun ca antrenor nu devii doar daca ai strans ceva diplome sau atestate sau mii de ore pe teren. Ca antrenor ai nevoie de multe alte calitati, de calitati morale si de spirit pedagogic pe care „scoala romaneasca” (sanchi!) le cam ia in deradere. Si cine sunt antrenorii astia? Doar niste baieti mai juni sau mai tomnatici care uzeaza pingelele pe zgura 10 ore pe zi cu ‘jdemii de grupe de copiii!? Pai tu cand te mai documentezi!?!? Cand mai tii legatura cu ce se intampla in lumea asta mare si diversa a tenisului de performanta? Ii lasam deoparte pe smecherii materialisti care antreneaza doar cu ochii pe portofelu’ parintelui, la fel de deranjanti si contraproductivi sunt si aia care umfla gogoasa si vand iluzii, ca sa-si mentina sursa de profit si vaca (sau boul!) de muls. Si mai sunt cei care sunt prea preocupati de ratarea lor la nivel competitional ca sa mai scoata din copiii care le trec prin mana altceva decat copii fidele ale propriului lor esec…

    Asa ca atunci cand imi vorbesti de antrenori care „stiu cu ce se mananca tenisul actual” putem discuta doar pe cazuri concrete si exemple de bune practici, nu la modul general! Si asta tocmai pentru ca cunosc indeajuns de binisor breasla asta rromaneasca si ce a produs ea pana in prezent!

 • Cristi Jow

  Hai sa abordez si eu subiectul WTA, nu de alta dar poate in felul asta poate se mai reduc posturile kilometrice.

  Problema in WTA este ca spre deosebire de marea majoritate a celorlalte sporturi o buna parte din top 100, ceea ce inseamna la creme de la creme a acestui sport, NU este familiarizata cu ABC-ul, avand carente mari la anumite lovituri de baza. In majoritatea sporturilor nu ai cum sa ajungi la varf fara a cunoaste toate loviturile, toate procedeele … iar diferenta acolo sus se face la tehnica si la mental.

  In ATP lucrurile stau altfel. Chiar daca exista jucatori care folosesc aproape exclusiv o paleta redusa de lovituri, carentele acestui gen de joc sunt evidentiate extrem de clar in momentul in care joaca cu cei mai buni si doar in foarte rare ocazii (prind o zi exceptionala) pot sa le puna probleme. Eu cred ca Doctor Ivo ar face Marele Slem la fete la 40 de ani chiar daca ar fi limitat in a lovi doar de 2 ori intr-un punct.

  Carentele tehnice ale WTA-ului au evident si repercursiuni psihice. In momentul in care nu poti executa decat un singur plan de joc, in momentul in care nu mai merge te panichezi si nu mai joci nimic. Eu nu tin minte ca acum 15-20 de ani sa fi avut atat de multe rasturnari de situatie si de scor, in unele cazuri aproape inexplicabile.

  • neo

   Da. Perfect de acord. Discutam si dincolo, unde e greu sa sustii asemenea discutii fara sa fii in pericol de lapidare, despre ceva similar. M-ar interesa, daca or exista pe undeva prin online, niste statistici cu privire la procentele de puncte castigate pe primul serviciu, de break-uri per meci, chestiuni de genul asta, all-time in WTA.
   Acum cateva zile a aparut o statistica despre faptul ca pana prin 2005 in WTA se ajungea cu regularitate in fazele finale ale GS-urilor daca erai clasata in primele 8 sau 16, spre deosebire de ATP-ul acelor ani. Exact cum s-a intamplat in ATP in era Big4, doar ca discutand pe primele 8 sau 16. Era mult mai mult echilibru mental la nivel inalt, atat cat imi aduc si eu aminte, dar era si mult mai multa constanta in calitate pe perioada unui sezon…

  • ralu_dani

   Asa ne roade faptul ca fetele sunt platite la fel de bine ca baietii in sportul asta incat simtim nevoia sa le denigram chiar si nejustificat . Iti voi da exemplu de cateva sporturi pe care le-am urmarit eu la olimpiada. La gimnastica diferenta dintre sportiva care a luat medalie de aur si sportiva care a iesit pe locul 20 este enorma, ma indoiesc ca ar incerca cineva de pe locul 20+ sa faca sariturile pe care le face Bellis. La baieti e la fel. La canotaj, saritura cu prajina, inot…etc, diferenta dintre cel de pe locul 1 si cel de pe locul 20+ este foarte mare in ceea ce priveste timpii, lungimea sau inaltimea sariturii. Hai sa nu ne mai legam de fetele astea doar pentru ca sunt platite mai bine decat restul, sunt sigura ca muncesc si nu stau prin magazine cheltuind banii pe masini si posete. Si nici nu am adus vorba de diferenta dintre echipa Romaniei la fotbal si cea a Germaniei, si echipa Romaniei e in primele 50 din lume.

   • CG

    ??? Alo, stimata activista feminista, m-ai facut sa citesc de 2-3 ori mesajul lu’ tizu’ Jow ca sa pricep care-i legatura intre ce scrie el si ce-ai inteles tu. Imi pare rau, n-am gasit-o. Care-i treaba cu banii? El vorbeste doar de tehnica si de mental, de portofoliul de lovituri sarac al majoritatii fetelor care presteaza pe tur in prezent. Unde-i denigrarea!? Si, sorry, noi ne referim aici strict la tenis, nu vad de ce trebuie sa aducem ca argument ce se intampla in alte sporturi. Si sunt „mai bine platite decat restul” care!? Habar n-aveam ca Bellis face si gimnastica, hai ca m-ai lasat cu gura cascata!

    Ti-am dat insa un like pentru atitudinea combativa si razboinica. Avem nevoie de amazoane ca tine!

    • ralu_dani

     El a facut paralela cu alte sporturi si eu am vrut sa ii aduc argumente 🙂
     De ce am adus vorba de bani? Pentru ca in gimnastica, in handbal sau in …..scrima nu am auzit discutii de acest gen. Ai vazut tu pe cineva sa se intrebe de ce fetele nu executa saritura Dragulescu? Sau la atletism de ce nu fac timpi egali cu baietii?? La tenis mereu se face paralela cu ATP-ul. Daca se plangea Cristi doar de calitatea din WTA fara sa faca legatura ( cu apropo mi s-a parut mie) cu ATP-ul nu spuneam nimic. Dar nu, mereu trebuie sa comparam fetele cu baietii. S-a intrebat cineva de ce in tenis se fac asa de des astfel de comparatii si in alte sporturi nu? E simplu, pentru ca doar in tenis fetele sunt pe picior de egalitate din punct de vedere financiar cu baietii.

     • CG

      Draga, eu cred ca citesti mesajele lui dintr-o perspectiva prea partizana. La alte sporturi diferentierile se fac in centimetri si secunde (uneori fractiuni de secunda!), nu-s chiar asa de mari intre locul 1 si 20;)! Sunt si discipline sportive unde latura estetica este evaluata de un corp de arbitri. La patinaj e chiar cat se poate de separata treaba tehnica de cea artistica. In tenis poate sa-ti vina orice mutant pe teren, atata vreme cat poate sa tina o racheta in mana si sa expedieze mingea peste plasa aia de juma’ de metru, atunci e ok. Meciul poate sa dureze si 3 zile (vezi Isner cu Mahut) important e cine iese de pe teren invingator. Nu conteaza ca urla, injura (ma rog, cu penalitatile de rigoare!), serveste de sus sau de jos, alearga sau se da de-a rostogolul. La fete debandada e la ordinea zilei, toata lumea poate sa bata pe toata lumea, cumva cu exceptia Serenei. Acest haloimas valoric, care se trage de la partea tehnica si de la mental (cum CORECT a subliniat CristiJow!) este generalizat si nivelarea valorica este IN JOS, nu IN SUS.

      Iar cu banii deja e o chestie de decizie politica aici, nimeni nu ma poate convinge cu argumente pentru ca aceste argumente NU TIN decat intr-un anume context care mie imi repugna, cel al Political Correctness-ului!

     • Cristi Jow

      Confunzi poezia cu argumentele. In general cine comenteaza pe aici are ABC-ul sportului / tenisului. Eu am discutat despre carente TEHNICE. Cunosc cazuri de copii la 12-13 ani care aveau o tehnica mai buna decat jucatori „consacrati” la 25-30, doar ca evident intr-un meci direct nici nu s-ar fi pus problema invingatorului.

      Ce aberezi cu saritura Dragulescu are mai putina legatura cu tehnica ci cu viteza si forta necesara pentru a atinge amplitudinea necesara executarii acesteia.

      Revenind la tenis, nu cred ca cineva cu scaun la cap a pretins fetelor sa serveasca cum o face Karlovic. Doar ca la inalt nivel este rusinos sa nu poti executa un slice cum trebuie sau sa termini punctul cu un voleu banal. Nu uita ca Serena este departe de a fi cea mai inalta jucatoare, dar are totusi cel mai letal serviciu.

     • ralu_dani

      Tu esti ala care exagerezi si mai si folosesti un limbaj agresiv ( eu ti-am vorbit frumos ::(((). Daca Monica nu da niciodata FH cu topspin asta nu inseamna ca nu stie cum sa il dea. Antrenorul ei a spus de multe ori ca il executa foarte bine la antrenamente, dar pur si simplu nu are incredere / nu vrea sa loveasca asa. De asemenea, daca o jucatoare greseste un vole sau un slice asta nu inseamna ca nu stie sa il execute sau ca nu l-a executat perfect de mii de ori la antrenamente . Tin sa iti amintesc de expresia deja consacrata : Djoko smash…..vrei sa spui ca Novak nu stie sa execute smash-uri?

     • Cristi Jow

      Nu degeaba am zis de ABC-ul sportului … cred ca fiecare antrenor din lumea asta i-a spus unui sportiv o variatiune pe aceeasi tema : „Gogule, degeaba la antrenament tu bati recordul mondial / iti ies toate loviturile / reusesti un exercitiu de aur olimpic … daca nu o faci cand conteaza e EGAL CU ZERO”.

      Degeaba exersezi tot la antrenament, daca in meci nu o faci. Dupa cum am mai zis aici intervine factorul psihologic … daca tu in 100 de meciuri ai pus 3 scurte, chiar daca ti se ofera o ocazie de joc ideala tu tot nu o vei executa cum trebuie pentru ca nu ai suficienta incredere.

      Nimeni nu e perfect, deci si Nole si Rafa si Roger gresesc uneori din situatii extrem de favorabile. Doar ca la ei in general dupa astfel de ratare reusesc cam acelasi gen de lovitura dar dintr-o pozitie mai dificila.

     • ralu_dani

      Te contrazici sngur…….dupa spusele tale toti jucatorii stiu sa execute doar ca nu toti au mentalul necesar sa riste atunci cand trebuie …..

     • Doctor Z

      Vrei parerea Doctoirului? NU, nu stie…Daca Monica nu da niciodata FH cu topspin asta nu inseamna ca nu stie cum sa il dea’

      Vrei parerea Doctorului? NU, stie dar nu poate…

     • Andrej

      Ma abtin cu greu de la a ma angrena intr-o noua discutie despre ATP vs WTA, si premii egale.

      O sa te provoc totusi la ceva. Numeste-mi niste meciuri de fete memorabile (fara google de preferat), da-mi echivalentul la feminin unui Nadal vs Federer la Wimby 08 si AO 09, al unui Borg vs McEnroe la Wimby 80, al uni Nadal vs Djokovic la AO 12 si RG 13, meciuri care transcend sportul, si despre care lumea isi va aduce aminte peste zeci de ani. Da-mi niste astfel de exemple de la fete.

     • Cristi Jow

      Aici esti un pic nedreapta. Un meci epic are nevoie de un context in spate, de o rivalitate puternica, nu ai cum sa ai un meci epic intre X si Y la primul lor meci. Spun ca esti un pic nedreapta pentru ca aceasta perioada istorica este favorabila ATP-ului si mai vitrega cu WTA-ul.

      Daca ne uitam la rivalitatile active, cele 6 dintre membrii big 4 sunt toate in top 15 cu Nole-Rafa si Nole-Roger in top. La feminin insa abia pe 17 gasim „disputa” dintre surorile Williams. Situatia la fete a fost cauzata si de diverse probleme sau retrageri temporare. Hingis ar mai fi putut juca ani buni, Kim si Justine au avut niste pauze maricele, Serena si Masha au avut probleme cu sanatatea. Evident toate acestea au diminuat serios numarul de intalniri si astfel nu avem o rivalitate foarte importanta intre ele.

      Totusi nu trebuie uitata cea mai mare rivalitate din tenis (masculin si feminin) adica Evert-Navratilova. Cele doua si-au disputat 80 de meciuri, dintre care 61 de finale, 14 dintre acestea in finale de Slam.

     • raulmad

      Bine punctat ultimul paragraf.
      OK, sterg si eu 😀

     • ralu_dani

      Eu personal nu ma omor dupa Fedal-uri ::)) DAR ….fiecare meci e in functie de ochiul privitorului. Nu as putea spune ca am trait mai putin intens semi AO 2008 Tsonga /Nadal decat finala Simo/Masha RG 2014. Fiecare meci depinde de ochiul privitorului…….

     • Andrej

      Nu despre preferinte personale am intrebat.

     • ralu_dani

      Stii si tu foarte bine ca nu exista in WTA head to head-uri de genul Nadal /Federer. Daca vrei niste match-up-uri la fel de interesante si in WTA , atunci …( dupa ochiul privitorului) dupa cum spuneam , pot mentiona Serena/Vika, Angie / Masha sau Simo/ Angie ……

     • Doctor Z

      Ai uitat de Nadal-Verdasco AO 2009, the last frontier…

     • Doctor Z

      Eu nu intervin decit sa spun ca nu e vorba de comparat fete cu baieti ci tenishmene cu Graff, Navratilova, Evert, Henin, de-astea…

   • Cristi Jow

    Ce are sula cu prefectura ??!? Unde am pomenit eu de bani ? Ai citit si nu ai inteles nimic.

    Si ca sa raspund la ce ai scris, argumentele sunt foarte slabute. Ia spune mataluta cate jucatoare de tenis sunt la nivel global si cate gimnaste ? Vezi ca e vorba de cel putin un ordin de marime, deci e normal sa fie mult mai mari diferentele la varf intr-un sport cu multi mai putini participanti.

  • pinguinul

   In legatura cu wta un viitor nr 1 olga danilovic fiica lui sasha danilovic (nba basket player).
   Joaca foarte bine

   • CG

    Pinguinule, nu-i frumos ce faci, tragi cu ochiu’ pe ciornele Doctorului copiate de la Nelu si ne livrezi noua Teze din Aprilie!? Dar adevarul e ca Olga e ok, cu exceptia unor deraieri la mansarda care o cam fac de ne-antrenat. Potapova e deja la ordinea zilei la Rising Star dar ia zi-ne, de Swiatek ai auzit;)?

    • pinguinul

     Nu vine de la doctor si nu la a doua intrebare.

    • Doctor Z

     Lasa, lasa, ce vede Doctorul din prima nu vede nimenea…

  • CG

   Cristi, scuze, sper sa nu deranjez, nu intervin decat sa te rog sa reglementezi treaba cu „reperCURsiunile”, e posibil sa citeasca oricand Herr Gelmin pe-aici si sa-ti incropeasca o poezie de jale si dor in Fazanarie, tu ca ai bagat-o si eu ca nu te-am atentionat s-o scoti. Doar stii ca el si cu Meister ErgoSum sunt foarte atenti si scrupuletzi la aspecte d-astea cu manipularea irefutabila a cuvintelor…

   • Doctor Z

    Da, ce sa-ti spun, Fazanachiu ne invata gramatica, haidipa.

 • Andrej

  Si iata ca deja au trecut doi ani de cand Rafa a fost ultima oara un factor intr-un slam. Nu pot sa spun ca sunt tocmai surprins, nu l-am dat in sferturi la inceputul turneului. Ma cam asteptam sa clacheze la primul jucator capabil sa il intinda. Intuiam ca Bautista va fi acel jucator. Temerile mele erau legate in special de conditia lui fizica, dar meciul asta nu l-a pierdut din cauza asta.
  Nici macar nu cred ca a jucat asa rau, desigur, au fost destule erori urate, forehandul nu a fost in cea mai buna zi, dar a luptat cat de bine a putut, si a compensat inconstanta pe forehand venind foarte des la fileu (in jur de 50 de veniri), cu o eficienta foarte buna (peste 70%). M-am bucurat mult sa il vad atat de curajos la fileu, incercand sa gaseasca solutii. Daca ar fi reusit sa castige meciul asta, jocul la fileu ar fi fost fara dubiu elemnetul decisiv.

  Din pacate si-a pierdut (se pare ca definitiv) instinctul de killer. The X factor. Abilitatea de a gasi ceva special cand e mai mare nevoie. Marele Rafa, care in momentele decisive juca fara frica i-a lasat locul unuia dureros de uman, temator, sovaielnic. Este la al treilea meci de 5 seturi consecutiv pierdut, al doilea tiebreak decisiv consecutiv pierdut. De fiecare data a fost primul care a clacat. Nu a reusit sa gaseasca mixul potrivit intre agresivitate si constanta.
  Desi limbajul corpului a fost excelent cam pe toata durata meciului, pe masura ce se apropia finalul meciului se putea citi atat de usor teama la el, in contrast total cu tanarul francez.

  Ii mai pot reprosa si managementul defectuos al meciului. Starturile ratate din primele doua seturi pierdute. In primul e oarecum scuzabil, si la cat de bine a jucat francezul acolo probabil l-ar fi pierdut si daca nu ar fi inceput jucand pasiv. Insa in setul doi a jucat excelent, si e pacat ca nu a reusit sa care momentumul si a inceput setul urmator cu serviciu pierdut. De acolo a fost ezitant la retur si nu a gasit solutia sa recupereze. Setul 4 cred ca a fost primul in care au jucat amandoi slabut, Pouille parea sa isi fi epuizat resursele fizice, viteza serviciului scazuse vizibil si aparusera destule erori. Rafa a reusit sa ia setul si sa faca break in decisiv fara a straluci. Am impresia ca a avut si 30-0 la retur in gameul urmator, dar l-a lasat sa scape foarte usor. Nu a parut sa mai forteze la retur, iar pentru un jucator ca el care nu obtine deloc puncte usoare cu serviciul e foarte riscanta tactica de a te concentra pe propriul serviciu cu un singur break avans. Sincer nici nu mai imi aduc aminte cum a reusit sa isi piarda serviciul, dar la cat de pumped a fost francezul dupa ce a egalat, m-am gandit ca asta a fost pentru Rafa.
  Tiebreakul a fost dureros de privit, forehandul ratat de putin la 3-4, primele 3 mingi de set jucate foarte fricos de ambii, iar forehandul gresit la 6-6 a fost chiar mai frustrant decat cel impotriva lui Del Potro.

  Dar meciul asta nu e numai despre Rafa. Cu siguranta nu s-a batut singur, Pouille a facut un meci MARE. In afara de setul 4 si inceputul decisivului a fost la inaltime, jucand foarte agresiv, deplasandu-se excelent, multe momente inspirate la fileu, scurte bune. Desi nu are o arma devastatoare, este un jucator complet, care face toate lucrurile la un nivel cel putin bun. Habar n-am cum a reusit sa fie condus cu 2-0 la seturi de Marco (who?!) Chiudinelli.

  La fel ca anul trecut la turneul asta, un regal pentru neutri, heartbreaker pentru Rafa.

  • Lawrence

   Excelent descrisa situatia in care se afla Rafa si a meciului in general. Sa stii ca in tiebreak la un moment dat l-a filmat de aproape, era galben la față, oarecum normal dupa 4 ore de joc, dar pentru prima data mi s-a parut ca vad teama in privirea lui.

  • Cristi Jow

   Foarte exacta analiza. Un TB in decisiv e 99% mental. In mod normal, dupa FH gresit aiurea de francez la primul punct Rafa trebuia sa termine cu un 7-2 sau 7-3. Este a n-a oara cand Rafa are break in decisiv, dar isi pierde serviciul … deja e absurd sa gandesti ca asta e o intamplare.

  • CG

   Eu nu cred ca si-a pierdut killer instinct. N-am urmarit seturile 2-4 dar s-a vazut clar ca in 5 l-a avut, indeosebi cand s-a facut 3-6 in tiebreak. Nu multi ar fi facut fata la comeback-ul ala! Mie mi-a placut si agresivitatea pe rever dar si cateva FH-uri care l-au destabilizat prin plasament si lungime pe Pouille. La 6-6 a fost pura nesansa, dupa 4 ore de meci are si el scuze ca rateaza un FH agresiv, pe tranzitie! Eu cred ca si Pouille ar trebui evidentiat pentru venirile la fileu pe mingi bine pregatite, copilu’ chiar e ok. Si daca prinde gustul la carne de Terminator e posibil sa-i mai vedem coltzisorii la lucru;)…

   Eu sunt foarte interesat de cum se va prezenta in meciul cu Gael. Meciul asta ne va spune multe despre perspectivele lui in tenisul de varf, eu simt ca aici se va pune un diagnostic just. Gael nu mai e saltimbancul din anii trecuti, are toate armele sa-l supuna pe Lucas la cel mai performant scanner, mai ales dupa ce vine fragezit si vlaguit mental in 5 seturi cu Rafa.

   • Andrej

    Revenirea a fost o combinatie de Pouille putin tight si Rafa hotarat sa baricadeze si sa il faca pe adversar sa isi castige punctele. Dar nu a fost killer instinct, a fost lupta pentru supravietuire. Cum a reusit sa egaleze si totul a devenit up for grabs a ingropat forehand in fileu. Si asta nu e un fapt izolat. Si in tiebreakul cu Delpo de la Olimpiada, s-a agatat incredibil la minge de meci pe serviciul adversarului. Ca un animal incoltit. Odata castigat punctul ala, desi era inca match point down, era senzatia ca cel mai dificil moment trecuse, servea, doua puncte bune cu serviciul si era la minge de meci. Si ce a urmat, un forehand mult mai agresiv decat se impunea, trimis afara, game over.
    Si au mai fost, chiar si in seturile cu Djok la mastersul pe zgura s-a pus in situatie favorabila, dar nu a reusit sa execute ultimele puncte.

    E dureros ca fan sa il vezi comitand-o mereu cand se merge pe sarma. Era inegalabil in asemenea situatii inainte.

    In ceea ce il priveste pe Pouille, a fost fearless, a urcat chiar mai des la fileu decat Rafa. A facut-o de destule ori si neinspirat, a avut procentaj de reusita mai slab. A fost o minge daca nu ma insel la 4-4 in decisiv, in gameul in care Rafa chiar si-a procurat o minge de break in care de la un metru de fileu a executat un smash fix in directia lui Rafa care a reusit un lob fenomenal de deasupra capului, din saritura.

    E cu atat mai frustrant pentru un fan cu cat inca arata sclipiri de geniu Rafa, inca are perioade bune, dar nu mai e capabil sa puna totul cap la cap timp de cateva ore cat e necesar pentru a invinge jucatori buni. Il tradeaza ba fizicul, ba psihicul, ba exista unul-doua aspecte in joc care nu merg suficient de bine.

    Observatia cu reverul mai agresiv e foarte buna, si nu e un aspect tocmai nou, incearca sa fie mai proactiv cu el din finalul sezonului trecut. Cu reverul ala a intors meciul cu Andy de la Monte-Carlo, pe reverul ala s-a bazat usorul reviriment din finalul sezonului trecut.

    LE:
    Nu cred ca Pouille poate emite pretentii cu Monfils. In primul rand are deja 3 meciuri de 5 seturi jucate, in timp ca Gael a defilat, nu cred ca a jucat 2 ore in vreun meci. Ar trebui sa puna serviciul 1 mult mai des in teren decat a facut-o cu Rafa pentru a putea fi macar competitiv. Ma cam astept la o victorie in 3 pentru Gael aici, dar asta nu o sa scada cu nimic din impresia buna lasata la turneul asta.

    • CG

     Mie mi-a placut Rafa mai mult decat inainte, sa zicem din 2013 incoace, e adevarat, nu l-am urmarit prea des si cu aceeasi atentie la detaliu ca tine dar mie mi se pare ok. N-ai cum sa eviti uzura, entropia lucreaza, nu putem (inca!) sa substituim o clona persoanei! Rafa are locul lui in Istorie, pe care nimeni nu are cum sa-l conteste, macar pentru cate sule in coaste, piroane in cap si cuie in talpa i-a infipt lui Swiss Maestro:)))!

 • Andrej

  Am citit cu placere previewurile lui Laur007 la meciurile zilei pe 30, incerc sa trec peste supararea meciului de azi noapte si terminarea concediului provocandu-va sa va dati cu parerea, la ce va asteptati la cele doua meciuri care par mai imbietoare azi (nu prea vad cum se pot incurca Nishikori si Wawrinka):

  Team vs Delpo
  Delpo si Monfils sunt singurii jucatori ramasi pe tablou fara set pierdut daca nu ma insel. La argentinian e cu atat mai impresionant cu cat fiind unseeded, a avut traseu mai dificil. Pe Team il dadeam iesit rapid aici (nu am fost departe, a fost condus cu 2-1 la seturi de Millman) mizand pe suprafata neprietenoasa pentru el si problemele fizice. Dar cum necum a reusit sa isi croiasca drum pana aici.
  Nu i-am vazut prea mult la editia asta sa ma pronunt asupra jocului lor, dar judecand dupa ce a aratat Delpo la Olimpiada si dupa faptul ca e o suprafata care il pune si mai mult in valoare, il consider favorit clar, si ma astept sa castige in maxim 4.

  Andy vs Pitiponc
  Eram destul de ingrijorat de perspectiva unui eventual meci cu bulgarul in revenire de forma inca dinainte ca Andy sa se chinuie 3 ore jumate cu Lorenzi, acum cu atat mai mult. Andy parea realmente nervos la finalul meciului cu italianul, nici nu ai fi zis ca a castigat, sper ca evolutia aceea sa fi fost un semnal de alarma la momentul potrivit si sa revina la jocul din primele doua tururi. As spune Andy in 4, dar nu cu prea mare convingere. Pacat ca e la ora inaccesibila.

  • Lawrence

   Mi-as dori sa castige Thiem, va depinde mult si de cum ii intra serviciul lui Delpo. Thiem inca nu impresioneaza la retur.

   Merg pe mana lui Murray. Stie sa toace marunt adversarul si cand ti-e lumea mai draga si crezi ca ai revenit puternic in meci, te aduce cu picioarele pe pamant. Va sapa in increderea lui Dimitrov. In momentele dificile, daca adversarul da de 20 de ori mingea in teren, Murray o mai da o data in plus inapoi.

   Stan Wawrinka si Kei Nishikori, dupa cum ai spus nu ar trebui sa aiba probleme.

   • CG

    Wow, nici n-am fost atent. „Talentatul samurai” al peRFfectului inca este in competitie!? Nu i s-au slabit suruburile? Traiasca Siderurgia&Tinichigeria, all the way to the glorious end!

    • Lawrence

     Samuraiul nu moare decat daca isi face seppuku, adica nu depinde de altii. 🙂

 • Cristi Jow

  Observ o chestie ciudata. Am impresia ca acum, adica venit dupa enshpe operatii, FH lui Delpo inspira mai multa frica decat o facea inainte. Pe bune, parca toata lumea nu e in stare sa formuleze decat un singur plan de joc contra argentinianului (3-4 pe rever, schimbat in FH, daca o da bine inapoi o luam de la inceput) si se mira ca nu functioneaza 😉

 • CG

  Nu stiu ce viseaza acum Andrej care s-a culcat cu inima cat un purice dar noua nu ne ramane decat sa ne distram copios pe seama angoaselor lui. Pitiponcul a luat 5 ghemuri in 3 seturi, se putea insa si mai rau la cum s-a miscat pe teren Andy in noaptea asta. Abia astept sa vad cum il dezasambleaza pe talentatul samurai al peRFectului;)…

  • Andrej

   Excelent. Sper sa-l dea in reluare.

  • Doctor Z

   E Anul Castorului…

 • Doctor Z

  OK ‘Profesoru’… la noi aici sunt niste reguli. Nu multe, dar ferme. Eu am fost prins zilele astea cu niste activitati tenisistice dar dupa cum vedeti, n-am venit cu mina goala.

  Aici niciun user nu este jignit. Nu ne intereseaza viata privata a userilor si ne focusam pe tenis. Exclusiv. Da, e ok sa existe critica insa nu jigniri. De preferat numai despre ideile formulate in jurul tenisului, ca sa nu fie discutii. Hai, un ‘fazan’, ‘papagal’, ‘gaina’ si alte animale mici si mijlocii,chestii de astea benigne, merg, dar nu ‘pitipoanca’, de ex…

  Asa ca doua chestii te rog eu sa faci, ca sa…incepem sa fim prieteni aici.

  1. Editeaza-ti te rog mesajele in care crezi ca ai jignit, dar dupa standardele Doctorului.
  2. Comentezi de acum fara sa jignesti.

  Daca nu se poate, no problem, ne stringem mina, raminem prieteni dar aici nu mai scriem. Thx for understanding.

 • Doctor Z

  Am vazut-o pentru prima oara pe Konjuh. I’m impressed.

 • Andrej

  Meciurile zilei:

  Andy vs Nishikori
  Head to Head 7-1 pentru scotian, singura infrangere in 2014, la Londra, deci cu un mic asterisc, 2014 a fost o perioada proasta pentru Andy, nu reusea sa fie competitiv impotriva jucatorilor buni, in plus jucase foarte multe saptamani la rand pentru a isi asigura locul la WTF. Era sa isi ia si dublu bagel de la Federer acolo. Nishikori a mai pus probleme in Cupa Davis, pierzand in 5, imediat dupa ce se nascuse copilul lui Andy, deci din nou, o situatie speciala. In rest, victorii in minimum de seturi pentru scotian, nici macar un set cu prelungiri.
  E mare favorit in meciul asta si sper sa isi confirme statutul si sa invinga cat mai rapid, pentru a pastra energie pentru duelurile de foc ce il asteapta in semifinala si finala eventual, mai ales luand in calcul ce se intampla cu adversarii sarbului.

  Cred ca Andy il va face sushi pe micul Samurai in 3 seturi.

  Delpo vs Wawrinka
  Head to Head 4-2 pentru argentinian, dar e destul de irelevant, sunt doar 2 cat de cat recente, niciuna pe hard. Am pariat inspirat pe Delpo in turul 1 cu Stan la Wimbledon. Din punctul meu de vedere e favorit si aici. De ce? Pentru ca este in ascensiune, in timp ce Wawrinka este in scadere. In 2015 Wawrinka a avut 9 victorii la jucatori de top 10. In 2014 a avut 8, in 2013 a avut 9. Anul acesta are ZERO. Cred ca pur si simplu argentinianul e mai flamand in momentul de fata, si joaca la nivel de top 10, probabil in sufletul lui simte ca i-a fost furata cariera, iar acesta este slamul lui preferat. Pe Wawrinka l-am urmarit probabil cel mai mult la turneul asta in afara de Rafa, pur si simplu se nimerea sa joace la ore foarte favorabile pentru mine. A fost dominat bucati importante din meci de un jucator aflat pentru prima oara pe tabloul unui slam, a avut nevoie sa salveze minge de meci cu Dan Evans, a pierdut set cu Marchenko. Pe scurt, nu a impresionat in ciuda unui tablou foarte bland. Exista totusi un semn de intrebare in ceea ce priveste starea fizica a lui Delpo, a avut MTO pentru dureri la umar in meciul trecut. Dar si daca nu va putea sa serveasca la potential maxim, tot il vad cu sanse bune.

  Delpo in 4

  • Cristi Jow

   Eu cred ca Stan va castiga. Problema pentru Delpo este ca ii va fi foarte dificil sa dea slice constant din topspinul lui Wawa. Elvetianul poate pune mult efect in lovitura, o poate lovi mai tare si mai plat, poate gasi unghiuri … plus ca sliceul lui Delpo este neutru, argentinianul nu il da agresiv si cu mult efect, drept urmare Stan va avea ceva mai mult timp la dispozitie sa se aseze, ceea ce il va ajuta atat la deschiderea unghiurilor in cros, dar si atunci cand va decide sa dea dtl. Delpo ar putea incerca sa nu dea slice cu reverul, dar cum el a tot jucat asa pana acum, nu cred ca are suficienta incredere si siguranta sa dea mai mult topsin cu bh.

   Problema pentru Stan este arhicunoscuta si anume mentalul. Pur si simplu parca uneori se plictiseste in timpul meciului si decide sa faca niste cadouri adversarului ca sa devina mai interesanta disputa. De cand cu accidentarea, Delpo este mereu in priza, stie ca trebuie sa profite la maxim de sansele care se ivesc si sa reactioneze rapid atunci cand lucrurile tind sa-i scape un pic din mana.

   Overall as spune ca meciul sta mai mult in racheta lui Stan. Chiar daca nu a impresionat in precedentele meciuri, pe alocuri si-a etalat jocul de Stanimal, joc care mentinut o perioada ceva mai lunga il face foarte, foarte greu de invins. Eu vad un 55% Stan – 45% Delpo, chiar daca casele de pariuri il dau favorit pe argentinian.

   • Andrej

    Nu mi se pare ca mai foloseste asa mult slice Delpo, in meciurile de la Olimpiada folosea doar cand incerca sa isi mai traga sufletul in raliu, sau cand efectiv nu avea timp sa se aseze bine pentru double hander.

    Cred ca si returul lui Wawrinka e un punct nevralgic. Are un retur pasiv, de multe ori blocheaza cu forehandul pe mijlocul terenului. Ori daca face asta azi (ma rog, la noapte), in gameurile pe serviciu, Delpo o sa fie foarte rar nevoit sa loveasca un rever dupa serviciu.

    • Lawrence

     Delpo daca are ocazia o sa loveasca cat poate si cu dreapta inversa.

  • Doctor Z

   Cu amendamentul ca daca se supara, Wawa poate lua titlul aici, lejer…

 • Lawrence

  Murray a luat cu 6-1 primul set, dar japonezul a castigat cu același scor în setul 4, intr-un moment în care teoretic de mult ar fi trebuit sa se fi dezmembrat șuruburile si piulițele. Si in setul decisiv a alergat foarte bine, iar tactica de joc excelentă, și cu veniri la fileu.

  • Andrej

   La Andy am prins fix de la 6-1 3-2 cu break. Parca de cand am inceput eu sa urmaresc s-a tampit. Hai, inteleg, nu e un jucator cu forehand dominant, poate avea zile in care nu ii merge, si asa a parut aseara, cel putin cat am vazut eu. Dar atitudinea si concentrarea au lasat de dorit. Reusea sa fie distras de la orice, public, gong, acoperis, bazaitul unei muste in Guatemala. Cred ca lui Lendl ii venea sa arunce cu pantoful dupa el.
   E inadmisibil pentru un jucator ca el sa castige mai putine puncte cu primul serviciu decat Nishikori. E inadmisibil sa isi piarda serviciul de 9 ori in 3 seturi jumate. E inadmisibil sa se incapataneze sa joace forehand invers in momente importante cand e clar ca lovitura aia este la pamant, reverul fiind de departe mai solid.
   Oribil mental, a reusit sa salveze doar 4 mingi de break in tot meciul, trei dintre ele in primul game, niciuna in seturile 2,3 si 5.

   Cred ca singura parte pozitiva e ca nu a avut evolutia asta intr-o noua finala cu Djok. Ar fi fost si mai frustrant sa aiba evolutia asta acolo.

 • Lawrence

  Wawrinka excelent. Tenisul lui invers proporțional cu freza din timpul meciului.

 • Lawrence

  Dupa cum spuneam, Delpo va incerca si cu dreapta inversă. S-a vazut si in ultimul punct al meciului ca acest lucru ar putea fi și o slăbiciune, mai ales in fața elvetianului.

  • Andrej

   Dupa stats pare sa fi servit foarte prost. A vazut cineva meciul, a dat semne ca ar avea vreo problema la umar? Pana la urma, daca nu era 100% fit e mai bine ca s-a calificat Rudolfrinka, nu ar fi avut nicio sansa Juan intr-un eventual meci cu sarbul fara un serviciu competitiv.

   • Ella

    dureri la spate

    • Andrej

     Merci 😉

 • Cristi Jow

  La Andy cu Kei pur si simplu am avut impresia ca joaca 2 cocote care alternau care e pe rosu. Un up and down entertaining, cu destul tenis de calitate, dar presarat cu destul de multe greseli. Nu am crezut ca poate reveni de la 1-2 la seturi, mai ales ca body language-ul japonezului a fost all over the place … de la o depresie de aia de zici ca ti-a muri juma de familie si catelu si ti-a luat foc si casa, la o expresia extrem de pozitiva de parca ai castigat la loto si ti-ai tras-o cu Miss Univers.

  Am vazut doar finalul la Delpo cu Wawa, dar elvetianul mi s-a parut foarte solid. Cam orice meci in care Wawa termina cu un raport pozitiv W/UE a fost jucat bine, mai ales unul intins pe mai mult de 3 seturi. Argentinianul a parut destul de stors pe final, chiar daca nu pierduse set pana aici cu siguranta lipsa meciurilor in picioare si-a spus cuvantul.

  Astrele par a se fi aliniant in sfarsit spre o finala de Slam intre Nole si Stan. Sarbul va dori cu siguranta sa razbune infrangerea de la RG, doar ca in fazele finale de GS au fost mereu meciuri stranse intre cei doi (finala de la RG a fost singura in 4 seturi in ultimii ani) … plus ca elvetianul inca nu a pierdut nici o finala de Slam pana acum si cred ca nu o va face nici aici.

 • Andrej

  Pana acum am fost foarte neinspirat cu predictiile. Ma tot astept de la startul turneului sa iasa Rudolfrinka. Partea buna e ca in continuare nu il vad cu sanse.

  • Novak

   Eu cred că ajunge în finală

 • Doctor Z

  Asa, si cind eu ziceam ca la rever-rever se va face diferenta intre Delpo si Wawa ce-am primit? Batman…

  Uneori tenisul e Fizica pura…

 • Doctor Z

  Despre meciul Simonei, ca numai pareri de-ale botanistilor gen CTP am auzit.
  Haleparzii, schimbati canalul, prognostic dulce-nasol.

  Simona a jucat exemplar. Extrem de ambitioasa si increzatoare, a stat in puncte ca niciodata si a intins-o pe Serena la maximum. Uneori cu lovituri on the run desprinse din…ATP. N-o mai elogiez suplimentar, de asta avem Fazanaria, eu trec la chestii importante, utile.
  Loviturile alea winner in extremis, inclusive raliul Acela deosebit, finalizat cu fortarea Serenei de-a lovi un FH cu..stinga… Da, or fi dind pe spate Fazanii dar pe Doctor nu-l pacalesti. Ceva similar a facut si Shapovalov cu Kirgyos. Imediat dupa punctul acela, sleita, a ratat punctul urmator fara explicatie. Asadar, in tenis e extrem de important, ca underdog, sa poti fi capabil sa haituiesti Masterul constant. Dupa setul doi n-am avut niciun dubiu ca that’s it, Serena abia se incalzise. In mod similar se distreaza si Djokovic in decisiv. Asta e, e de la fara gluten…

  Asadar, sfatul Doctorului e urmatorul. Keep trying. Simona e pe o panta ascendenta, greselile sunt din ce in ce mai putine, jocul din ce in ce mai calitativ si, daca isi va creste rezistenta ( nu vrem sa stim cum) garantat va fi in carti pentru Slamuri, nu unul ci mai multe, primul e mai dificil. Au putut Kerber, Lisicki, si celelalte petarde, Schiavo, etc. va putea si Simo, fara indoiala. FTC-ul isi joaca bine rolul, atmosfera e foarte propice performantei.

  Inchei cu traditionalul: Haide Simo!

 • Doctor Z

  LE. La lista cu petarde s-o adaugam si pe Pliskova, care ar trebui macar s-o ia pe Simo la mall o data.

  Inteleg ca Kerber e pe tron… Dati-mi o furculitza inscriptionata cu ‘ATP Forever’!

  • ilovetennis

   Poate totusi ne iarta zeii tenisului de Pliskova, castigatoare de GS (mai ales ca le-a eliminat pe surorile Williams fix pe taram american, nicio fapta „buna” nu poate ramane nepedepsita). Nu ca varianta Wozniacki ar fi mai atragatoare. Chiar ca e deprimant…

   PS: there is still hope, Wilander o vede pe cehoaica favorita:).

   • Doctor Z

    Fiecare are sanse 25% de-acum 🙂

 • woody

  8-1, poartă în casă la Las Vegas, scurt tratat biturbo pour les connaisseurs, (pard my french) – despre meciul Simonei cu balenoida

  Dar, mai întâi o vorbă, două, trei, despre cel cu cocostârca – un fel de Marius Copil fără plan B (recunoaște chiar ea cu nonșalanță, dar se poate deduce ușor și din excesul de tatuaje la purtător – purtătoare), însă cu un antrenor mai bun în copilărie. Pentru țurca de azi a balenoidei, un tenis primitiv, aproximativ, aș fi fost înclinat să-i acord merite Simonei sau unor substanțe recreative mai mult sau mai puțin legale – cu toate că gurile rele „spune” că sor-sa s-ar pricepe mai bine la de astea, gurile rele! A venit nea Muratoglu și ne-a spus că Serena a jucat lovită la genunchi și că oricum ar fi abandonat în setul 3, ceea ce ar fi mult mai plauzibil pentru lecția de balet disgrațios pe centimetru pătrat pe care ne-a oferit-o. Sigur că nea Maț Vilanderu a trebuit să se dea în stambă din nou și să declare cu nonșalanță că Muratoglu minte, dar cine a zis că Nasty e singurul jucător care și-a uitat creierul la vestiar? Să fim serioși, poate Serena e lovită, poate nu, dar ei sigur îi trece, lui Maț, nu . . .

  Mă veți întreba, și pe bună dreptate, ce e o balenoidă? Balenoida e puiul unei balene negre care se hrănește cu ierburi sumbarine și naște pui vii prin contact sexuale cu un rechin boreal, bun recitator din Shakespeare – nu Muratoglu, el e pe strada cu Homer, mai degrabă, cu Ulise, cu Ithaka, plecat-am 9 din Vaslui, știți dumneavoastră mai departe. Principala calitate a balenoidei e greutatea în exces, care-i dă și o forță pe măsură, iar această combinație, atunci când e în formă, (nu mai e încă de la semifinala cu Vinci de anul trecut) o face unstoppable. Balenoida are și un sistem overboost, nu foarte dezvoltat, că nu are nevoie, dar care dă rateuri evidente în ultima perioadă. Chiar așa, ieri a reușit să dea 18 ași + 4 duble, ce-i drept, care au făcut diferența, nu una fizică, ci mentală.

  De partea cealaltă, Simona are un sistem bi-turbo, care-i permite ca atunci când intră-n zonă, să funcționeze la peste 100%, 120, poate chiar 125%. Ce înseamnă asta în termeni tenisistici? În primul rând o analiză ultrarapidă a situației specifice din teren, luarea la fel de rapidă a deciziei– ce lovitură să dea, urmată de executarea ireproșabilă a loviturii, înainte de conștientizarea coerentă a deciziei luate – „simte mingea”. Numai că un astfel de sistem este un extraordinar consumator de energie, iar rezerva de energie a Simonei e cam de o oră +/-. Așa că, dacă primul și ultimul ghem din setul 2 au durat împreună aproape 20 de minute, a rămas fără resurse pentru începutul următorului set, iar când și-a revenit ca nivel energetic mental, era deja prea târziu. De unde vine această energie? În mod normal, energia umană vine din depozitele de grăsime – nu e cazul la ea, (la Serena, da), din energia stocată în mușchi și din ficat – pentru partea de bi-turbo sau over boost. Ficatul are cam 500 de mililitrii de molecule de apă care se asociază fiecare cu 4 molecule de zahăr (nu intru în amănunte) și dau o rezervă de energie de 2,5 kg – energie pură. Numai că din această energie se hrănește și creierul, așa că, dacă se termină, se termină, și trebuie o perioadă de timp mai lungă sau mai scurtă pentru realocarea de resurse. Cu alte cuvinte, atunci când joacă la intensitate maximă, Simona folosește atât energia din mușchi, cât și pe cea din ficat, ceea ce-i permite acea capacitate suplimentară de 20 – 25% pe care o are uneori în meciurile foarte importante. Cum eu nu sunt sigur nici primul, nici ultimul din lume care știe acest lucru, îl știe evident și Darren – care i-a propus deja o pregătire fizică profi intersezon, la Las Vegas cu Gil. Creșterea corectă a masei musculare și a tonusului cu numai 10%, în afara unei îmbunătățiri a forței pure, i-ar aduce și o îmbunătățire a preciziei și, mai ales, o mai bună gestionare a energiei din ficat, ceea ce ar reduce din black outurile Simonei, ca cel din începutul setului 3 de ieri, ca cel din meciul cu Babos etc. Despre cum își va îmbunătății și cel de al doilea serviciu în intersezon, poate altă dată, după o mare victorie. O zi bună vă doresc, domnilor și Merry, evident.

  • woody

   P.S. După meciul cu Cehia din fed Cup, Simona spunea că Tatuatova juca mult mai bine ca Petra, așa că decizia Alinuței de a o trimite pe Begu să-și ia o bătaie sigură, ca apoi meciul de dublu să fie mai mult sau mai puțin improvizat, mi se pare la fel de deșteaptă ca cea cu dați un leu pentru Brâncuș-meu

  • Lawrence

   N-ar fi trebuit sa mai citesc mesajul tau inca din momentul in care ai spus balenoida si cocostârca. Am continuat totusi, dar nu pentru mult timp. Ai un stil extrem de alambicat in exprimare, iar modul tau de a eticheta jucatorii și implicit oamenii, nu este tocmai un exemplu pozitiv.
   Am intalnit deseori modul asta exaltat și cu un aer de superioritate, care nu face bine nimănui si mai ales nu face bine mesajului ce se vrea transmis. Chiar daca mesajul ar putea fi valoros isi pierde mult din substanță.
   Nu cred ca ti-ar conveni nici tie sa-ti spun ca in astfel de momente chiar semeni cu ciocanitoarea woody.

   • Doctor Z

    Nu mi-l bully, ca vezi ca-i pasare rara pe-aici 🙂

    • Lawrence

     Tocmai de aceea am reactionat asa.
     I-am citit cu placere mesajele in trecut, asa ca nu vreau sa se bullyeasca singur ci sa ramana la standardele originale. 🙂

   • woody

    Woody chiar vine de la ciocanitoarea cu acelasi nume, in rest fiecare cu ironiile lui.

    • Lawrence

     Probabil va vine de acolo, dar tu nu esti ciocanitoare cum nici Serena nu este balena.

     • woody

      Iar tu nu intelegi o figura de stil, ce ne facem, Sir? Si, apropo, eu nu am zis ca e balena, ce ne facem? Iti dau un sfat, gratis, de la Manolescu citire: citeste textul, o data, de doua ori, de trei ori si vezi atunci

     • Lawrence

      Daca este vorba de Nicolae Manolescu, bucură-te ca nu o să citească niciodată ce ai scris tu azi aici. Sigur nu ar fi vrut sa citeasca o dată, de două ori, de trei ori.
      In dex exista doar cuvântul balena, apropos de ce ai vrut tu sa sugerezi.

     • woody

      Da, ce zici, solenoid exista? Da mendebil – intreaba-l pe Manolescu daca nu-l gasesti in DEX, pe el, pe mendebil.

     • woody

      M-am mai gandit si cred ca ai dreptate, Serena nu e balena, chiar daca naste pui vii, dar se hraneste cu energia adversarelor la ceas de seara, ceea ce e total lipsit de deontologie pt o balena care se respecta. Cred ca balenoid de rotatie i s-ar potrivi mult mai bine, ce zici, esti de acord? In fond, recunoaste, e mai usor s-o sari, decat s-o ocolesti, mai ales acum cand nu se mai misca de loc pe teren, sau pe aproape. Si, ca tot veni vorba, iti recomand, cu multa caldura, prestatia ei din ultimul meci la dublu de la W 2013, epocala, cel mai bun show ever, fara a-i contesta, Doamne fereste, pozitia meritata de GOAT WTA

  • Doctor Z

   Asta da Doctor. Sa ne spui cam care trebuie sa fie profilul alimentar intr-o zi cu antrenamente si unul intr-o zi cu meci/meciuri, dar asa, pe ore. thx.

   • woody

    Lasa-ma putin, o viata, sa testez/experimentez si-ti spun

 • Lawrence

  Se pare ca nimeni nu-i fericit cu victoria Pliskovei, in afară de mine, bineînțeles. 🙂
  Dragilor, asta este schimbarea in WTA in acest moment. Si inca o data se confirma ca nu degeaba cei mai infocati fani ai ei ii spun poker face. Stie să-și țină sangele rece atunci cand trebuie, adica mai tot meciul, si asta este doar una dintre schimbarile importante de adoptat in WTA, pentru oricine se doreste campioana.

  • Alex

   O vezi pe Pliskova favorita cu Kerber?
   Trebuie sa recunosti ca a prins o conjunctura mai mult decat favorabila ajungand in finala. Fara sa-i iau din merite, dar daca juca ea in sferturi cu Serena nu cred ca avea vreo sansa. Asa, a fost dificil pentru Serena sa vina dupa meciul cu Halep in mai putin de 24 ore sa joace cu o adversara in forma si mai odihnita fizic si mental decat ea. Si se zice ca ar fi fost si accidentata la genunchi. Si nici nu mai are 20 de ani (ci 35!)
   Cred ca lumea nu-i incantata de acest rezultat pentru ca nimeni nu se astepta la el si nu o vede pe Pliskova confirmand. Nici eu, sincer. Desi are ceva special, cum spui si tu. Vom vedea 😉

   • Lawrence

    Finala asta este o totală necunoscută pentru mine. Ar putea fi orice scor, cu toate ce mi-aș dori să câștige Pliskova. De asemenea ar putea să câștige după care sa intre intr-un con de umbră, să nu mai conteze prea mult acolo la vârf.
    La momentul ăsta eu văd în Karolina potențial, mai are mult de muncă și depinde doar de ea.

 • Lawrence

  bad joke alert

  Dupa ce se vor retrage Monfils si Nishikori in seara asta, iar Wawrinka in finala, la premiere Nole o sa le spuna ca el era accidentat inca de la inceputul turneului, dar le multumeste pentru colaborare.
  Apoi se va urca intr-un taxi condus de un indian, sau o indianca. 🙂

  • Doctor Z

   Soferul e tatsu lu’ indianca 🙂

 • Lawrence

  Cred ca până la urmă a ajuns cine trebuia în finală, pentru public si pentru tenis in general. Acum toată lumea se așteaptă la ceva asemănător finalei RG din 2014. Nu știu dacă va fi așa, multe dintre condiții sunt schimbate, dar am încredere în acești 2 jucători adevărați.
  Oricum, eu cred ca tocmai această întâlnire îi va face pe fiecare dintre ei să-și depășească eventualele slăbiciuni de moment și să ne arate adevărata lor valoare.
  Hai Nole, hai Stan the man!

 • Doctor Z

  Si iata avem Finala, destul de mult-asteptata: Djokovic-Wawrinka.

  E o finala inedita mai mult prin traseul combatantilor. Djokovic a fost practic teleportat in finala, el neavind sansa sa joace pe bune niciun meci. Meciul cu Janowicz a fost primul lui antrenament aici, si acela doar un set, al doilea. Dupa asta, a urmat o pauza prin accidentarea lui Vesely si apoi un nou antrenament cu public, sparring partnerul fiind Kyle Edmund. Baiatul asta are potential, cu un joc taios, insa se vede ca nu e antrenat pe marea scena. Dupa asta, in sferturi l-a avut la cina pe figurantul Tsonga, in cadere vizibila, probabil asta a si fost sursa accidentarii. Nu stiu, ma gindesc de citiva ani sa ajung la USO, dar sa platesc sute, poate chiar mii de dolari si sa am parte de asa un non-combat e dezamagitor. Iar meciul cu Monfils a fost cireasa de pe tort. Lipsa. Meciul a fost foarte slab, stiu ca unii mai slab de ingerul tenisului l-o fi vazut altfel. Nu e vorba despre nivelul tehnic sau acrobatic al meciului (by the way, cit de papagal trebuie sa fii sa dai rever din aer, asa, ca prognostic long term….) ci cel tactic. Nu detaliez, insa erorile tactice facute le vezi cu usurinta la juniori, stopuri aiurea, ritm inconsistent, samd. Monf e un jucator extrem de competitiv, de aia e al doilea jucator mondial in UTR, insa cam…luzer, intra in raliuri exagerat de lungi si consumatoare de energie. El sigur papa si ceva gluten, ca altfel nu se explica cum de se sprijina in racheta de parca asteapta SMURDul.

  De partea cealalta, Wawa s-a antrenat serios pentru aceasta finala. 14 din cele 20 de seuri jucate au fost extrem de competitive, facindu-l pe elvetian jucatorul cu cel mai mare timp pe teren la USO in acest an, nu mai stiu exact, vreo 20 de ore, comparativ cu doar 8 ale lui Djokovic. Semifinala s-a jucat in setul al doilea, atunci cind japonezul n-a reusit sa ia avantaj desi ocazii au fost cu nemiluita. E drept ca intangibiilitatea lui Stan s-a vazut la tot pasul, omul presarind reverele lui cistigatoare de pe alta planeta cu nonsalanta, inclusiv in puncte cheie. Japonezul trebuie sa se dea in jurul reverului, sa se incovoie in forehandul lui inside-out, si Wawa l-a simtit, i-a dat citeva revere in lung ca mesaj, de genul: ‘asta e tot ce ai, cu asta nu ma bati’. E deja un sablon cu japonezul asta. Nu stiu cit talent e, dar munca se vede. Progresul e remarcabil si e un fel de Berdych al ultimilor ani. Mereu in fazele superioare, mereu incapabil de a cistiga trofee importante. Sa-l urmarim in continuare, la vreme de restriste e bun si asta. Si acum, solemn, sa punem pe tapet o declaratie trista, am vazut-o pe ecran aseara: Murray contempleaza cu retragerea, nu acum, insa a a atras atentia ca finalul carieriei se apropie. Ce vremuri am ajuns sa simtim regret la retragerea lui Murray. Adevarul ca omul a fost un supertalent, dar despre asta vom vorbi cu alta ocazie.

  Wawa e demult intrat in rindurile Terminatorilor. Inzestrat cu un talent remarcabil, practic posesorul celui mai bun si frumos rever din toate timpurile, el a ajuns la un nivel de maturitate esential pentru a sta acolo sus, inconjurat de trofee de slam. Da, acum nu are decit doua, insa primul cam nu se pune, Nadal fiind accidentat la acel AO. Trofeul al doilea, performanta aceea insa face cit toate trofeele sirbului la un loc, din punctul meu de vedere, acea finala a atins perfectiunea, ca nicio o alta finala de GS. Ever.

  Asadar, ca matchup. Sansele sunt 50-50 iar analiza e simpla. Daca sirbul isi scoate indianca din cap, macar pentru citeva ore, si se focalizeaza exemplar, va cistiga si acest trofeu, care ii va da si recordul de saptamini ca numar unu, nu acum, mai incolo, cu precizie de ceasornic elvetian, fiindca nu mai e nici matematic posibil ca sirbul sa piarda in primele tururi in urmatoarele luni. Daca insa va juca excesiv de defensiv, la ciupeala, in zona de confort, totul va sta in racheta lui Stan, the Man. iar asta e sinucidere curata. Indiferent de H2H intre ei, meciul Acela va cintari enorm. Meciul poate scapa de sub control chiar din primul set, cind Sirbul oricum se incalzeste prelungit. De asemenea, din pacate pentru el, Nole cel de toate zilele, copilarismele lui de la meciul cu Monfils s-ar putea sa-l coste. Imatur, el se pare ca nu uitat isprava cu Roddick, din 2008 parca, atunci cind si-a ridicat, paranoic, tribuna in cap. Ieri, tribuna a fost cu Monf. Este la mintea cocosului ca ASA trebuia sa fie. Monf nu adoarme tribunele, e underdog si lumea s-a plictisit de dominatia Arogantului Nemarginit. In continua cerseala de recunostinta (e drept, omului i se ia din respect aproape nemeritat, el fiind un super jucator, lider incontestabil al lotului de Terminatori livrat in ultimul cincinal) el a facut buba din nou, big no-no, rupindu-si tricoul in frustrare, raspunzind arogant pe tema asta, dar si, incredibil, fortind tribuna la adulatie pentru un punct finalizat maiastru. Tough luck Nole, oamenii nu te iubeste, fiindca esti Arogant, caracteristica greu de digerat pe bloguri, daramite pe cel mai mare teren din lume. Bineinteles, energia negativa, the bad vibe, pe el il motiveaza ca pe nimeni altcineva, insa ramine de vazut cite resurse mentale mai are sa o faca, personal il vad la capatul puterilor, epuizat de aceasta lupta cu publicul, inegala. Cred ca el a constientizat ca va fi adulat doar post-mortem…

  Asadar sa vina finala si sa ne bucaram de Tenis, hajde Nole, c’mon Wawa!

 • Miki

  Phenomenal Stanimal Strikes Again! #thatisall

 • ilovetennis

  Asadar, pana la urma, premiul cel mare ii revine „vedetei rasfatate si cu toane”:D. Scenaristii l-au salvat de la o disparitie prematura, iar azi au decis ca trebuie sa fie cel care triumfa la final. Happy ending😊.

 • ilovetennis

  Cateva ganduri dupa 4 ore de somn:):

  – Stan a demonstrat inca o data ca are nu doar in tenis exploziv, ci – poate chiar mai important cand te afli in situatii exceptionale- si muuult CURAJ. Nu ii e frica de nimeni pe terenul de tenis, iar asta il face indraznet si capabil sa exercite acel tip special de presiune (mentala si fizica, deopotriva) rezervat marilor campioni.

  – azi-noapte, din punctul meu de vedere, meciul s-a decis in setul 3, pe care Wawrinka ar fi putut sa-l scape foarte usor din mana cand, in loc de 4-0, s-a vazut egalat cumva contra cursului jocului. He took the hit, yet he didn’t stumble. A continuat sa preseze reduta adversa si a avut INCREDERE.

  – la interviul de la final, a fost intrebat care-i semnificatia gestului sau devenit deja celebru. Raspunsul lui Stan a reusit sa sintetizeze in cateva cuvinte ‘secretul lui Polichinelle’ din sportul de inalta performanta: It’s between me and my BRAIN.

  De acord, Stan, dar te rugam, pe viitor, incearca sa te pui mai repede de acord cu el, ca sa nu o luam noi razna:))!

 • Cristi Jow

  Finala a decurs asa cum anticipam. Problemele sarbului cand a servit i-au permis lui Wawa, care nu exceleaza deloc la retur sa stea un pic mai mult in joc si sa-si regleze tirul. Dupa ce a reusit asta Wawa nu a mai putut fi oprit.

  Eu cred ca au fost vreo 3 momente care au decis meciul : in primul set cand sarbul si-a pierdut serviciul in moment favorabil pentru el, in al doilea set in gameurile 4si 5 (break si apoi revenire de la 0-40) si in setul trei cand elvetianul a trecut peste „revenirea” sarbului.

  Serviciul sarbului a fost slab. Cu siguranta problemele de sanatate au avut un impact, cert e ca in seturile 2 si 4 Nole a facut cate 3 duble si a fost la sub 50% cu primul. Singura finala de Slam in care Nole a servit 7 duble a fost prima jucata de sarb, tot la New York contra lui Federer in 2007. In celebra finala de la AO de aproape 6 ore, sarbul a servit doar 2 duble.

  Nu am avut acelasi slug fest ca la RG, desi au fost si aici destule trasoare trimise de Stan, totusi pe hard are ceva mai putin timp la dispozitie si e ceva mai complicat de lovit foarte puternic. Totusi s-a vazut clar forta elvetianului, sarbul a fost deseori nevoit sa joace de la 3 m sau mai mult in spatele liniei de fund, pozitie de unde esti la mana adversarului … extrem de complicat de trimis winnere de acolo.

  Momentul cu MTO-ul din setul 4 mi s-a parut cam de porc. Nu stiu cat de clar sau de ambiguu este regulamentul, dar singura intrerupere din cat tenis am vazut pana acum mai bizara a fost cea la minge de meci dintre Federer si Nadal la IW parca. Stan a trecut cu bine peste acest moment, totusi acest lucru cu siguranta nu il va apropia pe sarb de fani.