Ar fi trebuit ca aici sa postez o analiza profesionala a finalei baietilor la U16 la Orange Bowl.

Am vazut meciul, am facut statistica, extrem de interesanta si relevanta, pentru amindoi, am facut clipul, mi-am notat tot ce era esential, 4 pagini, insa mi-am dat seama ca nu merita heiterii asa o delicatesa. Cei care sunt interesati de analiza sa ma contacteze in privat. Daca se califica le spun one-on-one despre ce e vorba.

Nelu si cu Dragos, good luck, sunt convins ca baietii sunt pe miini bune.

LE. E Ajunul Craciunul si Dragos ne-a facut un cadou frumos, sa-i dea D-zeu sanatate. Alte doua meciuri, esentiale, de la Orange Bowl, cistigate cu favoritul numarul 4, Cezar Cretu, si cu favoritul numarul doi, Eliot Spizziri.

Slava Domnului ca am scapat de pacostea tenishului lui Nini, avea dreptate Andrei cind spunea ca Nini makes his opponent looking bad. Desi mi-a placut mult si in meciul cu Nini, jocul acela de uzura (care nu duce nicaieri) nu i-a scos nimic special in valoare. E momentul acum sa vorbim despre cel pe care il consider de departe cea mai mare speranta in junior tenisul romanesc de la Andrei Pavel incoace, Nicholas David Ionel.

Venit fara nicio sansa practic la acest turneu, dupa o finala istovitoare cu celalalt Real Deal in opinia mea, Ronald Hohmann, Nicholas a demonstrat ca nimic nu e imposibil atunci cind esti antrenat, talent si extrem de motivat. Sunt profund impresionat de acest baiat, de atitudinea lui, de naturaletea tenisului sau INTANGIBIL, si practic de perpectivele lui nemarginite. Il incadrez clar in viitori Top100, si asta e un proGnostic extrem de rezervat. El poate ajunge la calibrul lui Zverev, si voi demonstra imediat despre ce este vorba.

Asadar iata cele doua meciuri, mare, mare diferenta intre ele si mizeria de tenish trist cu Nini:

David vs Cezar

David vs Spizziri

In ambele meciuri mingea a explodat din rachete. Intentia a fost de a da puternic si lung, de ambele parti, profesionist. Ma opresc putin la Cezar, e prima data cind il vad. Am mixed feelings, mi l-am inchipuit adesea, un fel de Andrei mai solid, si este exact asa! Insa exact ca si Andrei e deficitar la conditie fizica si footwork. Are un forehand deosebit, delPotro style, care poate fi devastator, un serviciciu solid, un rever cu potential, insa, OMG, la pozitionare trebuie lucrat extrem de serios, nu exista, e prea mare discrepanta intre ce e bun si deficienta aceasta. Mult succes, exista potential mult nefructificat inca.

Despre meciul lui Nicholas cu Spizziri. Fara indoiala ca Spizziri asta e rezerva americana, in niciun caz nu e de Top10 in Midwest, insa e jucator solid, cu tehnica buna si care, esential, joaca tenis, adica da in minge, cauta unghiuri, si nu accepta defensiva. Asta e jucator clar de college, fara nicio aspiratie de profesionism. Insa asta nu ii scade cumva din meritele lui Nicholas. Romanul la acest meci era underdog, Spizziri era mai puternic. Insa, Nicholas e un jucator special.

De prima data cind l-am vazut, cu Nini, mi-a placut instantaneu alura sa, naturaletea sa ca jucator de tenis. 50% din jucatorii de tenis din ITF si din ATP au ceva contorsionat in ei, la college procentul se duce inspre 90%. Ei bine, la Nicholas, racheta e o prelungire naturala a corpului, pare ca vine din mina, are o eleganta a forehandului, un free flow pe care il vezi la foarte putin jucatori (da, si la Stelar, sorry heiters). Asta e apanajul jucatorilor intangibili, la niciun Terminator n-o sa vedeti lovituri gresite. Forehandul sau are eficienta maxima, un takeback orizontal, capul rachetei in jos, semn ca va produce spin, si o acceleratie incredibila a mingii, chiar si atunci cind nu intentioneaza sa dea lung. E un atlet exceptional, cu un split step sincronizat dupa un ceas elvetian. El se misca natural si ergonomic, economisind energie iar balansul si tranferul greutatii in minge optime. Cu forehandul el controleaza jocul, dindu-se in jurul reverului tupeistic de mult, spunind parca: ‘hai, incearca sa-mi dai un lung de linie’. In meciurile astea doua a si gresit mai mult dar s-a jucat power tennis, insa, caracteristica marilor jucator, Nicholas a reusit sa-si muleze jocul pe adversar, anume, in meciul cu Nelu, a rezistat la tenishareala aia execrabila, tinind mingea in teren excelent. Extraordinara a fost replierea lui dupa primul set pierdut la zero in 15 minute. Foarte, foarte putini jucatori pot sa intoarca asa un scor stringind din dinti. Nini are calitatile lui, e un jucator tenace, care isi maximizeaza ce are el mai bun, picioarele, ca Nini loveste cu picioarele, figurativ vorbind, ca in realitate el loveste doar cu miinile, o mare, mare eroare de antrenor. Insa aici nu suntem la disectia Sarpelui, ca se pare ca nu exista interes de la organele abilitate, in plus, sa nu stricam aceasta oportunitate de a vorbi despre cel mai de viitor junior roman.

Despre serviciul lui Nicholas. Pentru un copil de 15 ani, subtire inca, serviciul este incredibil de bun. Foloseste foarte mult spin si asta il mentine in control usor. Miscarea e foarte ampla, tehnica excelenta, transferul greutatii remarcabil. M-am uitat de zeci de ori cit de sus sare kickul sau, in special cind serveste de pe ad side, dar nu oricum, atentie, ci servit de la 2-3 metri in lateral! Bine, e evident ca trickul asta merge cu jucatori ‘neasteptati’, adica nepregatiti/neavizati/unskilled sa rezolve acest serviciu. Insa mai intotdeauna americanul returna de sus, si mingile ii reveneau lui Nicholas neutre, asa cum si le dorea. Absolut refreshing sa-i vezi alternarea si eficienta serviciului. Bravo!

Nu am vazut prea des voleuri, insa Nicholas nu sta la discutii cu mingile scurte, pentru care stie ca a muncit, le ataca, si isi permite chiar si lovituri de efect de acolo.

Am lasat la urma singura miscare la care cred ca pot ajuta, ma mira ca acest mic detaliu, extrem de important, a scapat antrenorilor de acolo (iar la Bollettieri, sa ma ierte D-zeu, dar as fi cu el, din Romania, cu ochii pe tehnica lui ca pe butelie, saptaminal, ca astia de la IMG au ratat generatii intregi de jucatori, ca asa se cheama cind de fapt ai scos doar doi, iar unul era 100% opera lui tat’su). Asadar, reverul este punctul lui slab. Nu e insa un punct slab mai mult decit al altora insa, datorita atleticismului sau, potentialul ii este imens, inspre cel al lui Filip (la rever ma refer). Uitati-va cu atentie, majoritatea reverelor lui vin ele cu spin, si chiar relativ lungi insa fara suflu. E mult prea des fortat in defensiva odata atacat reverul. Motivul sta in follow-through. David nu termina cu racheta scratching his back, el are un swing scurt, blocind mingea ca la retur. Insa la retur e o necesitate, la ground-strokes asta e big no-no. Un rever mai agresiv, obtinut printr-un swing complet, ca al lui Djokovic, e imperativ in jocul lui. In plus, blocarea asta pune un stress suplimentar pe articulatii si coloana, nu e OK oameni buni, cine are ochi de vazut sa vada!

Inca un detaliu si inchei. Nicholas e prea talentat ca sa nu aiba ca arma si deghizarea loviturilor. El arata prea des intentia de a taia mingea, el trebuie sa porneasca intotdeauna cu mecanica de topspin, fiindca slice-ul acela poate fi si stop si fiecare milisecunda poate face diferenta.

Asadar, avem in sfirsit un junior de perspectiva REALA in profesionism. Cu munca asidua, determinare si sacrificiu, pentru Nicholas, profesionismul nu va ramine doar un vis. El poate deveni un artist desavirsit fiindca este intr-adevar, The Real Deal!

 

 • Dragos

  Multumesc, succes si lui Andrei.

 • Doctor Z

  Imi cer scuze pentru mica pauza, am avut nevoie de in tratament cu lamii sa mi se taie greata produsa de incursiunea pe pagina de Bolsevism bastinas.

  Avem pagina de tenis pentru Fazani (30-0), avem pagini pentru troaca de porci (Prosport si GSP), avem pagina pentru Bolsevici (deuce.ro – apreciez totusi efortul lui nobody, el saracul truaid his best, dar asta e, n-ai cu cine, prea multi intru heitareala). Si avem Pagina Stindard intru Junior Tennis Exceptional si ATP Tennis Out of This World. Asa ca imi aduc jucariile Acasa, unde Fazanii nu pot vedea arta Doctorului decit din pungi.

 • Doctor Z

  Cum din pacate nu vrem sa discutam despre Finala Campionatului Mondial de Tenis urmarita cu sufletul la gura de tribunele pline (10 oameni cu tot cu antrenori, jucatori, maseuri, bucatari, arbitri, cameramani si copii de mingi, ca deh, Smecheria..) sa discutam ceva mult mai interesent, chintesential in tenis, fara de care ai un procentaj de 85% la primul serviciu in loc de un mult mai bun 70% (nu v-ati prins dar nu e esential, consultatiile despre sperante in tenis si confirmati in tenish doar in particular momentan, pomana si nerecunostinta ingrasa).

  Va prezint mai jos demersul de a corecta un anumit detaliu la serviciul lui Andrei, exceptional prezentat de un antrenor. In 3 saptamini am corectat problema desi a fost greu la inceput, fiindca e dificil sa reantrenezi creierul obisnuit cu anumite automatisme. Practic Andrei servea si imi spunea ca sigur a simtit ca e schimbat, si ii aratam clipul. Nu l-am lasat decit dupa o ora de servicii si numai dupa ce am vazut progres minim de la sesiune la sesiune.

  Iata analiza initiala, bazata pe un set complet de servicii trimise. Stiam de problema, insa eu cred in autodeterminare, aici am schimbat, fiindca take-back-ul existent i-ar fi limitat serviciul la 10 mile mai putin, prin reducerea momentumului. In plus, in junior tennis trebuie sa fii atent zilnic, fiindca imediat te trezesti cu ceva schimbat din motiv de confort personal.

  Iata intii ce aproape era de Federer, 10:49 in clip:

  https://www.youtube.com/watch?v=4ROXfZAvUhg

  Si analiza:

  https://www.youtube.com/watch?v=VqUvIf2j0Jg

  Acum 3 saptamini am inceput lucrul la schimbarea servei. Iata ce a iesit:

  https://www.youtube.com/watch?v=bGRUs_0Dl3I

  Saptamina viitoare, testul essential, urmatorul turneu. Bring it on, I just can’t wait!

 • Doctor Z

  Aligatorul pe linga ca nu mai stie sa tina scorul la tenis imi trimite scrisoare in Panteon direct din fieful incompetentei absolute, Spelunca cu de toate ‘La Bolșevici’.

  Sa v-o citesc si sa va citesc si raspunsul, ca preluam Fazanii, as promissed, din foglia seca, poate le dam ochii in față:

  CG 3 hours ago

  ‘Intr-o analiză profi epitetele nu au ce căuta. Asta e o regulă de bază de la care nu există derogare, pentru că asta ar compromite tot demersul tău analitic, oricât de meticulos şi de precis e el. Din păcate tu eşti un caz tipic de formă care alterează fondul. Ai o pasiune irepresibilă pentru a-ți spurca interlocutorul, imediat ce dă semne că nu-ți înghite grosolăniile pe care le livrezi non-stop, ambalate în „sinceritate”. Eşti diliu şi ai sămânță de dictator, tu eşti incapabil de comunicare reală, alta decât aia în care prostimea îți soarbe Cuvântările, în ropote de aplauze. Şi Ceauşescu era revoluționar de mic, tu măcar ‘şti’ să ‘scri’, aşa că chiar ai fi avut un viitor luminos în Epoca de Aur. Păcat că s-au schimbat vremurile, acuma orice „fazan” şi/sau „bolşevic” poate să-ți dea block sau ban, după pofta inimii sau cum îl taie capul. N-ai tancuri şi mitraliere, asta e, trebuie să înveți să fii convingător din vorbe😜…’

  ……….

  ‘Draga Aligator cu pene:

  Fii tare printre Fazani. Incetul cu incetul devii unul dintre ei, exact ca in Distruct 9. Spui ca e nevoie sa fiu convingator din vorbe? La mine faptele au vorbit dragul meu, faptele vor vorbi intotdeauna.

  Simti nevoia ca Fazan sa atragi atentia ca Doctorul nu-ti vorbeste cum iti place tie? Desi el iti vorbeste despre tenis la obiect?
  Te pune la punct si incepi sa maninci rahat, sa fii Jeg Uman sau diversionist bolsevic? Doctorul te fezandeaza si te pune la locul tău, adică în pungă!
  Enjoy the freak show, from the plastic bag, zi mersi ca-i transparenta!

  Enjoy nobody’s grotesque show about Nothing. (Nobo baiat bun totusi, nu e vina lui ca a lasat subspeciile proletare sa se manifeste bolsevic).

  Stiu ca e greu sa nu faci nimic fiindca nu stii niciodata cind ai terminat. Insa timpul trece repede, arde-o in sf in continuare cu nulitatile de acolo.

  Te poopă Doctorul din Panteon! Aici noi nu ne facem ca lucram, noi chiar șlefuim!

  For the benefit of ză greit country of Kazahstan!

  https://uploads.disquscdn.com/images/db4837bd18e0e8bac29fbd6f4105be0193484fcef8225e9532a38f268c6d3846.png

 • Doctor Z

  Se pare ca șmecheriile lui Nelu continua nestingherit. F bine, i le prezentam in Panteon, in toata splendoarea, ca nu abureste el Doctorul ca pe Fazani.

  Asadar, zice el, in contextul accidentarii lui Nini (vraja marii, n-are nimic, fisura la un oscior la mina stinga nu e fisura de coloana sau la mina dreapta cum a avut Andrei si tot a jucat Orange Bowl fara smiorcaieli: ‘ Sunt convins ca se va reface repede. Este păcat ca va rata șansa sa joace AO :(’

  Asadar, ce face SEO (Șmecher Executive Officer). Omul s-a prins ca a facut-o de oaie in turneele americane (20 de puncte din 7 incercari, dezastru). Concret imi spunea acum vreo doua luni ca intra pe Main Draw la AO (atunci am invatat smecheria galactica cu rankingul, cum intra Nini in Top100 fara niciun rezultat, simplu, ies toti cei de ‘99 din ranking). Nu numai ca nu intra pe Main Draw dar nici in Qualies nu intra, fiindca acolo intra aia care erau in spatele lui dar care l-au batut, chiar de doua ori, gen Lavallen.
  Asa ca Nini a ramas de caruta, asta e motivul de nu merge la AO. Daca intra pe Main, juca si cu mina in ghips, trust me.

  Ca atare, ia sa vedem, Fazanilor, cit de perspicace sunteti, ce face Nini meanwhile…

  Well, Nini meanwhile da tunuri prin catunele Ioropii. Concret, joaca pe 8 Ianuarie ca seed 5! la un (Kkt de) G2 in Slovacia unde ai atipit, iti dispar bagajele (un fel de Mediaș mîncați-aș!)

  Insa ca sa vedeti ca Nelu minte doar cind respira, unde joaca Nini in saptamina de AO (in care inca cica va fi accidentat)? Nini joaca G1 cu rezervele in Cehia. Un tun follow-up dupa OB.

  Si eu, in prostia mea, cica sa pun pariu ca in 2018 Nini iese din Top100 ITF!

  Poate vreti sa stiti cine joaca la G1 dinaintea de AO? Sigur, iata lista: Skatov, Mladinovic, Park, Baez, Gaston, Korda, Tseng, Mejia, Tirante, Zachariv, Andreev, Boyer, Svrcina, Draper, Aidukovic, si multi, multi altii. Multi dintre ei din aceasi zona crepusculara ca Nini. Notati asta va rog, ca deja mi se urca singele in cap cind ma gindesc cu cita nonsalanta am fost contrat pe tema ȘMECHERIEI de la Orange Bowl! Asadar, la turneul asta primii 5 din Qualy sunt din Top100! In Cehia, la smecheria de turneu cu rezerve stiti citi sunt pe Main Top100? 7!! In Cehia se joaca si de pe 300 ITF!!! E Cupa Mielu clar!

  Pai la modul asta țeapa continuă! Si va continua si cu smecheria cu Futures 2018, exact a la Ciorcila, cu wc căcălau si nu numai (pour les connoisseurs).

  De la anul, 2019 adica, insa no way out, Nini nu mai poate fenta decit la turnee cu bastinasi din Africa. Fiindca numai acolo poti face puncte si cind adversarii iti cistiga 80% din punctele pe serviciul al doilea. De unde stiu? Dintr-o Biblie, neaccesibila Fazanilor si Bolsevicilor!

 • Doctor Z

  Nelu se apuca, papagal fiind, sa explice el cum…minte Doctorul, adica ce stiu eu, Nini e intr-adevar accidentat, si ca de fapt el nu va juca nici la plasticul din Slovacia nici la cel din Cehia.

  Hai sa-l bagam la vinclu pe melc sa vada lucrurile din perspectiva corecta.

  In primul rind insanatosire grabnica lui Nini. Insa daca e musai sa joace, sa dea totul cu o mina, bate petardele de la turneele alea si cu lopatica lui Jonas :))

  Acuma sa-l facem putin de ris pe Șmecherul Maxim.

  E aici o vorba, ‘nu conteaza de cite ori spui ‘thank you’ sau ‘excuse me’ ci daca se intimpla fie si o singura data sa trebuiasca sa o spui si omiti. Asa ca Nelu poate sa abureasca Fazani Bolsevici cit vrea dar pe Doctor nu! Incriminabila e INTENTIA de fenta, de a juca DIN NOU un turneu de calibru FARA JUCATORI din motiv de AO.

  Eu stiu ca e aproape imposibil in Romania sa fii obiectiv cind ȘMECHERIA e in orice insa trebuie facut un efort, macar pentru generatiile viitoare.

  Despre titlul onorific de jucatorul anului in Timisoara mi-e jena de jena lui. Tu pierzi pe linie la TOATE turneele importante, si prostimea cade pe spate la fentele galactice de la Tivoli si Novi Sad. Daca scazi diferenta de puncte facute acolo, Nini era in loc de 140
  ci in afara lui Top 200 de unde nu intra nici macar la turneele sud-americane unde a mai fentat niste puncte la dublu. Valoarea lui Nini e in ITF pe undeva pe la 300 si utr12, nici o zecime in plus. Asta o spun mai ales acum unde am vazut doua meciuri intregi, la Yukatan cu Michalski si la OB cu David.

  Ma bucur pentru Nini care mi-a placut mult ca atitudine in ambele meciuri vazute si ca e un luptator admirabil. Cu un ochi bun el poate schimba esential rapid si poate chiar avansa REAL in rankinguri, chiar cred ca are potentialul asta.

  Dar cind totul e cladit si consolidat exclusiv pe SMECHERIE de tat’su ALL BETS ARE OFF…

 • Doctor Z

  Cind esti prost de mic, ca Grecu, cind esti mare doar te joci. Dîndu-i o limbă aspră Melcului, la Bolșevici el crede ca tachineaza Doctorul, zicînd: ‘Mai ții minte turneul ăla cu două tururi, inclusiv finala? A pus Cristache şi poze cu trofeul, să ne convingă😂!

  Ceea ce nu vrei sa stii tu, aligator cu pene, pafarist in ale junior tenisului american, e ca Andrei in Octombrie a plecat de la zero la U18. Aici in America nu șmecheresti sistemul ca în Românica, nu ai WC-uri, incepi la munca de jos, cu turnee locale. Pentru noi a fost un efort, fiindca el trebuia sa maximizeze rapid si puncte si utr ca sa aiba o sansa la turneele chintesentiale din Ianuarie si Februarie, adica un utr extrem de important, un Midwest L1, si doua L2. Venit dupa boala reala, nu cacaturi de doi lei, mononucleoza, Andrei a jucat incredibil la primul turneu, calificat cu mare sansa. Si-a maximizat in urmatoarele 4 saptamini punctele la locale si iata, a avansat de pe 500 pe 90! Nici macar de acolo nu e sigur ca se califica la L1, as fi vrut sa-l vad pe Nini cum ajungea asa rapid in Top dupa ce a fost indisponibil.

  Dar cind esti prost de mic, asa ramii, si cind esti mare, si te faci de ris.

  Hai du-te si-ti linge suzeta cea de toate zilele, Melcul, iti sta bine, fit perfectly your profile.

  LE. Cit de prost poti sa fii sa fi participat la bolșevismul împotriva Doctorului. Avuseseși crîmpeie de bun simt citind cele 5 capitole ale analizei meciului din Yucatan, dar om slab fiind continui sa maninci rahat despre Andrei. Esti prost, iti voi raspunde aici la orice provocare, vei fi si tu in pungi, fiindca asta ai devenit, un mic Fazan prost.

 • Doctor Z

  Sa luam in șuturi din nou si Melcul, ca se da lovit a la roumain.

  Nelu to Doctor Z
  3 days ago
  Cum sa-l afecteze o fractura la încheietura mâinii? Chiar deloc. Părerea mea ca l-a ajutat sa ajungă in finala. Dacă nu cădea poate ar fi pierdut in turul 2 :)))

  Dragul meu Nelu, tu poti sa aburesti orice Fazan Bolșevic (si tu esti unul de ala, cum baga el in față mizeria aia de pariu, nicio grija, ti-l scot eu pe nări profesional).

  Vreau sa-ti spun ca Nini ce are la mina stinga nu l-a influentat deloc in ce a jucat. Ti-a spus el ca l-a influentat? Daca da, oare stie ca a fost filmat si se vede de pe Luna că a jucat nestingherit? Sa punem banda?

  Nu fi(ți) nesimțiți!

  Joc de glezne deci ca vine 2018 si aveti de rupt gura tîrgului, nu ca anul ăsta.

 • Doctor Z

  Ce se mai freaca unul de altul Grecu cu Nelu la ‘La Bolsevici’.

  Zice CG: ‘Mie chiar îmi pare rău că investeşte atâta energie într-o demolare în loc să construiască. E doar un patetic rromânaş, cu ceva mai mulți firfirei la teşcherea…probabil😎!

  Eu demolez? Da, ȘMECHERIA românească.
  Eu nu construiesc? Dar alea 5 capitole ce-au fost? Aaaa, ca nu construim tenishmeni e altceva, e problema lui Nelu, eu construiesc doat TENIS.

  Si nu mai minți, a batut 3 la turneul ala, la o luna dupa ce il caram cu țolul la doctor.

  Dar cind esti prost de mic, ca Grecu, cind esti mare minti si te faci de ris.

  Hai Grecu, ca eu nici nu m-am incalzit, maninca rahat in continuare, numai sa te imprumute prietenul tai gemeni ( Melcul si cu Jegul Uman) cu niste batiste.

 • Doctor Z

  S-a deschis la ‘La Bolsevici (fa-la-la-la-la-la-la-la-la) un thread despre Fatima. Aligatorul cred ca s-a ticnit de tot, se intretine cu Fazani si mai nou incepe sa o arda in SF exact ca acestia:

  CG: ‘Fii atent. La ora asta are deja 1:80. Serva e năpraznică, la doar 14 ani jumate. Trebuie să-si negocieze returul, reverul e o vulnerabilitate doar pt cei care îşi fac iluzii. Ea are stil băiețesc, şi are marjă bună de creştere.În tenisul feminin nu există vreun Nadal.’

  Serva e naprasnica. Hai nu ma inebuni, chiar m-ai facut curios, eu iti dau scris ca nici 80mph nu baga, nici Anika nu baga atita. Sau naprasnic la fete o fi insemnind ca serviciul doi al lui Murray, peste 70mph :)))

  Am dat like, too good, too good!

 • Doctor Z
 • Doctor Z

  Patronul a pus finala de la campionatul mondial de teniș pe site.

  Nelu s-a dus dupa batiste 🙂

  Apropo Nelu, cum se face ca Nini cu fractura n-a dat slice-uri pe rever?

  #fincă_șmecherie

 • Doctor Z

  Lumina vine de la Bolșevici, veniti de o luați da’ nu vă rîdeți 🙂

  http://disq.us/url?url=http%3A%2F%2Fdartfi.sh%2Fa6j4Y25yqo6%3AmiO8e-U5SKXwvr93g2UD0RaWoeE&cuid=3573028

 • Doctor Z

  Atentie la puhoiul de comentarii despre sublima finala româneasca de la OB, doar ca lipsesc cu desavirsire.

  Eu vreau neaparat sai vad parerea lui Grecu. Vreau sa vad cit de pervers poate sa fie, adica pe de o parte sa sustina tenisul adevarat al lui Federer, al lui Fatima, insa pe de alta parte sa sustina si pe al lui Nini si, mai e o parte, sa nu sustina cel mai superb tenis in jumior tenis (pe integistrari, or mai fi si altii desigur), al lui Andrei.

  El vine cu principii, il ia, bolșevic,pe Adrian in balon, ca scria in Comuna Primitiva a presei romanesti la Realitatea, insa el e, eminamente, o curva de om.

  Arata-mi Grecule, 10(zece) puncte care sa merite atentie in meciul asta prin care sa vedem ceva valoare, potential, la Nini, si eu retrag tot ce vrei tu despre tenișul lui.

  Daca nu, Șhut, The Fuck, Up!

 • Doctor Z

  Mai tineti minte motto-ul de la ‘La Bolșevici’: ‘daca nu suporti sa fii facut Fazan fara sa izbucnesti in lacrimi locul asta nu e pentru tine’.

  Asa ca n-au suportat si au trecut cu totii, proletar, la batiste.

  In alta ordine de idei, mama in ce hal se arde gazul acolo, te apuca jalea cind vezi ifosele uamenilor de stiinta gen Io, toti patetici loosers, desigur.

  Cred si eu ca Doctorul did not fit the profile, cause his motto was always ‘Think differently’.

  • Giany

   Mai Doctore, mai citesc cateodata pe la tine aici si nu inteleg mare lucru, duci niste razboaie cu diverse entitatiti (fie fazani, fie alte nume de care nu am habar). Pana una alta parerea mea e ca si “carnea” de fazan e buna, mai vine unu, mai pui tinta, il iei la ochi si il pui la pamant. Ne mai amuzam si noi cate putin.
   Mi-a placut commentul in care ai descris imbunatatirea serviciului la junior. Bravo, astfel de lucruri vreau sa vad aici.
   Pana una alta, sarbatori fericite, sa iti fie junioru sanatos si mai usor cu capra vecinului (asta e mentalitate romaneasca). Focus pe lucrurile care sunt importante!!

   • Doctor Z

    Daca ai impresia ca marfa lui Nelu ar putea fi vreo ‘capra a vecinului’, pacatele mele, dar n-ai inteles nimic din Doctor. In primul rind ca eu n-am invidii de orice fel in niciun domeniu, iar Andrei e de multi ani la ani lumina de profesionism, in cazul in care ai deduce ca o fi vreo concurenta pe undeva, in afara de youtube, acolo ma scuzi, Andrei e rege in junior tenis. ‘Caprele’ vecinului meu sunt Hohmann, Molleker, Shapovalov, Felix, Zverev, de astia. De la romani, please don’t shoot the messenger, dar nici macar TRD nu ma da pe spate. Eu cred doar in TENIS INTANGIBIL, nu prea e cazul la tenis(h) a la roumain, trust me…

    Sarbatori Fericite!

 • Doctor Z
 • Doctor Z

  S-a adus Lumina, courtesy Dragos. Am actualizat articolul, cu ce esential in jocul lui Nicholas, The Real Deal!

  Enjoy!

 • Doctor Z

  Jegul Uman, aka Lawrence aka Inspirion scrie asta, de Craciun:

  ‘Am venit sa colindam,
  In nici un caz sa ne scindam,
  In fazani, iluminati,
  Sau mistreti contaminati.
  Chiar daca unu-i mai poet,
  Altul e mai desuet,
  Mai ateu, sau credincios,
  Nimeni nu-i necuvincios.
  Putem avea opinii diferite,
  Sa nu gasim mereu cuvinte nimerite.
  Insa pe 40=egal-itatea ce domneste,
  Este de fapt liantul ce uneste.
  Asa ca va urez in zi de sarbatoare,
  Intregii clase muncitoare,
  S-aveti o viata implinita
  Si-o intelegere nemarginita.
  La multi ani !’

  Sorry buddy, I will never ever forget!

 • Doctor Z

  Cadou de Craciun pentru tenishmeni, comenzi in privat, acceptam pina la 10k $ 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=phpaHdFFMr4

 • Doctor Z

  Nesimtitul de Grecu crede ca se fofileaza el asa.
  Nu domnule, vino aici (ma rog acolo, aici nu vorbesc nesimtiti, e porunca numarul unu), si explica tu cum e cu tenishul lui Nini, cum e cu Nelu, cum e cu pariul ala nesimtit, cu ce vrei tu, numai nu tace ca porcul in popusoi, ca si cum nici nu s-ar fi intimplat grozaviile alea.

  Deci vino si compara ce mizerie de tenis joaca Nini si ce joaca oricare ceilalti 4 vazuti recent, Michalski, Cezar, Spizziri si bineinteles, TRD.

  Ca daca nu, e ok, da’ SHUT THE FUCK UP despre cei care incearca sa joace tenis fara smecherii sau compromisuri, ca Andrei, ok??

 • Doctor Z

  Sa rupem niste crimpeie de la Bolsevici si sa facem de comanda Jegul Uman (aka lawrence aka Inspiron):

  JE (Jegul Uman): Cand o sa am timp o sa-ti vorbesc mai mult despre anumite detalii care iti scapa. Este aspectul ce se sustrage de obicei unei persoane ce este obisnuita cu ierarhiile suprarealiste si conceptele de idol si suprem. 😉
  In lumea tenisului exista multi specialisti, ca de altfel in orice domeniu. Sunt persoane publice recunoscute mai mult sau mai putin oficial. Sunt persoane care stiu sa se pronunte pe subiect si care aparent, neasteptat uneori, se contrazic. Dar accepta acest lucru, tocmai pentru faptul ca nu considera jocul de tenis o stiinta exacta si inteleg foarte bine relatia dintre tenis si spectator, ca individ si viziune „unic(a)”.
  Daca tu crezi, ca cineva de aici, sau de pe 30-0, sau din alta parte, detine secretul unei cronici perfecte, te inseli.
  Si cu atat mai mult te inseli daca ii pui mai presus, fata de cei deja mentionati si recunoscuti ca asa-zisi specialisti.
  Asta nu inseamna ca oricare dintre privitori nu poate vedea si nu poate descrie cu adevarat ce se intampla in timpul unui joc. Dar nici nu inseamna ca ar fi vorba despre vreo teza de doctorat. 🙂
  Lucrurile sunt mult mai usor de observat si descris daca privesti fara partinire, nu este rocket science.
  Ce vreau in cele din urma sa spun, este, ca uneori aplici superlative unor lucruri dealtfel normale, iar cand spun asta nu ma refer la jocul baietilor. 😉
  Peace! ;).

  CG Citizen Inspiron • 2 hours ago
  Cine vorbea de „cronici perfecte”? Am zis „profi”. Cool down, bro! Si cred ca stiu destui „specialisti” din Romania care se contrazic nu doar între ei ci inclusiv pe ei ÎNŞISI. Sunt destui „specialişti” care au ratat sau şi-au bătut joc de o groază de copii de perspectivă. Nimeni nu deține reteta perfectă sau infailibilă spre performanță. Aşa că măcar atât am învățat, să nu fac metanii mari in fața NICIUNUI om😎…

  Inspiron Citizen CG • 2 hours ago
  Din pacate eu nu prea stiu nici un specialist din Romania, in sensul descris de tine.
  Ma refeream la vedetele internationale.
  In Romania stiu doar cativa profesori si antrenori de tenis onesti, care ar putea da „lectii” la orice ora, fara sa aiba pretentia ca sunt atotstiutori.

  ——————————————————————————

  In primul rind ca cretinul asta de lawrence nu se poate pronunta in tenis, el fiind absolut zero barat, adica nu a produs niciodata nici macar o fraza demna de luat in seama despre acest sport. Cum diversiunea se lipeste instant glue la Fazani sa lamurim niste lucruri.

  Eu nu sunt antrenor, adica sunt, dar complementar, nu m-as substitui antrenorului lui Andrei niciodata. Dar sa ma scuze orice heiter, insa eu am ajuns la performanta sa analizez real time in gind mingile jucate de Andrei cu antrenorul lui (fost pro si numar unu in college aici) si comentariul lui sa fie IDENTIC cu al meu. Asta inseamna ca, observindu-l in cele peste o suta de ore de antrenament plus alte sute cu alti monstri sacri plus sute de ore de tenis vazut LIVE cu Terminatori si mii de ore de meciuri in peste douzeci de ani m-au adus la un nivel la care majoritatea antrenorilor romanesti nici cu gindul nu pot gindi. Am explicat, fiindca ei au prea putin timp de a aprofunda fenomenul, ca sa nu mai punem la socoteala si niste studii exacte de inginerie care te fac sa vezi lucrurile printr-un alt ochi. Si daca as fi fost, stiu eu, vreun couch potato (cum sunt acum), da, dar ma scuzati, cumulat am performante specifice in sportURI extraordinare, adica am mincat suficient salam cu soia in sportul romanesc de performanta si nu numai ca sa ma pronunt. Daca e nevoie si ma convinge cineva ca nu e ipocrit ma duc si-mi iau licenta de antrenor USPTA, big deal! Dar cum spuneam, eu nu sunt antrenor ci ARTIST. Eu vad lucrurile si mi s-au confirmat INFINIT mai mult decit mi s-au infirmat asa ca IMI PERMIT sa vorbesc in sportul asta. Pot heiterii si bolsevicii sa manince rahat cit vor, nu se schimba datele problemei, Andrei daca era antrenat/indrumat de de-alte Nelu Paralelu baga un tenish de ne speria.

  Revenind putin la antrenori ca trebuie sa-i ating, incepind cu Itu, care STIE tenis. Pai dragii Doctorului, Churchill spunea ca exemplul personal e singurul care invata! Si atunci cum e posibil sa tolereze mizeria aia de tenish? Nu stiu chiar as da orice sa cunosc natura diletantismului aplicat. Nini era un jucator cu potential, dupa mine, el e in Top20 in lume in junior tennis la footwork/agilitate. Pai asta e ceva incredibil, altii ar da orice sa aiba si ei asa ceva. Si atunci cum e posibil sa-ti bati joc de miscarile alea. La antrenorii de aici le e jena de jena mea ciind le cer sa-mi spuna ce cred despre Nini. Nu stiu daca va mai aduceti aminte, si probabil nici n-ati vazut. Mi-a trimis Nelu in urma cu multi ani un dril cu Nini la serviciu, in care antrenorul i-a pus in fata un obstacol de 20 cm cred, pe care el urma sa-l sara, din momentumul up and forward al unei serve corecte. Mi s-a facut o mila Nini si o sila de tat’su instantaneu cind am vazut cum Nini fenta obstacolele, practic topaia peste ele. Si ne mira ca Nini nu se desprinde de sol nici 5 cm! Pune Nelu clipul Nelu si fa-ma mincinos, cum ai obiceiul! ANI de zile mi-am scuipat plaminii sa-l rog sa dea in minge, sa foloseasca corpul la miscari. nimic domnule, el era Top10 la U8, U10, U12, U14, e jucatorul anului la U16 (msrc), e clar ca sunt timpit si Nini va fi Top5 la U18 iar la U20 deja e Top 3, ce mai, Zverev e mic copil.
  Asa ca eu personal eu nu dau doi bani decit pe antrenori care invata elevul tenis si stiu sa corecteze rapid deficiente.

  Nu stiu cine e antrenorul lui TRD, insa e un antrenor bun. Sper sa corecteze rapid putinile deficiente fiindca va dau scris ca asa Nicholas va fi jucator de top in ATP. Asa cum spunea si Dragos (are potential omul), performanta e extrem de valoroasa nu ca a batut jucatori mai mari, ca asta face si Nini oricind, insa cu ACEL tenis! Sunt ani buni de cind am vazut acest pattern, sa fii dominant la virsta inferioara cu tenis de vis. Si vazindu-se placerea de a juca, stiinta de a juca si intangibilitatea lor. Si nu sunt decit astia pe care vi i-am enumerat, care au confirmat sau o vor face cu precizie de ceasornic elvetian. Discutam despre o mina de jucatori, Federer (2000-2001 cind habar n-aveati voi cum il urmarea Doctorul atunci, eram in spital cind s-a nascut Andrei si ii citeam statisticile), Zverev, Coric, Felix, Shapovalov, Molleker. E posibil sa fie si Kuhn, mai trebuie urmarit. Atit. Ce Kecmanovic, ce Moutet, ce Tsitsipas, ce Oliel?? Ochii pe TRD, n-am avut noi romanii neam de neamul lor jucatori de astia decit 3, Nastase, Pavel si Hanescu, cu mentiunea ca TRD e peste Hanescu ca potential, big time!

 • Doctor Z

  Fazanii viseazaza mălai, ‘liberté, egalité, fraternité’.

  Sa arate intii meserié.

  Daca nu, ramin in pungi transparente, sa enjoy the freak show 🙂

 • Doctor Z

  Nelu, i-as face cadou Șarpelui lopățica asta, merg mingile beton service-to-service line.

  https://uploads.disquscdn.com/images/13263cf8f38ab1a004bf0e6b2f1cd683d56a3f3580b3e51ab1681062886536e4.jpg

 • Doctor Z

  Daca nu mai scriu eu la rubrica Teniș de la Bolsevici, cine mai scrie? Nelu nu poate, ca el nu e tenișmen, Grecu nici atit ca el e doar iubitor de tenișmeni iar restul Fazanilor militeaza pentru liberté.

  #Făra_Doctor_viața_e_pustiu

 • Doctor Z

  Timpul trece repede. S-a dus si luna aia infricosatoare, Decembrie in care toti jucatorii profesionisti isi pun intrebari periculoase, ce va fi cu mine on anul care vine, de astea…

  Revin, insa o mica paranteza in junior tennis, categoria Midwest. Stelarul a jucat un nou turneu, in Indiana. Chiar am fost fraier ca n-am filmat, motivul e ca vreau ceva mai tare decit ce a fost pina acum. Practic, nu mai urmaresc palmaresul jucatorilor, mie Andrei mi se pare semnificativ mai bun decit acum sase luni si practic poate bate pe oricine aici, pina la utr12. Asa ca a mai batut unul de Top50 in Midwest, necompetitiv, 6-3; 6-2, ala nu stia cum sa se ceara acasa mai devreme, Andrei avea raspuns la orice incerca (bazat pe dat in minge…). Serviciul a fost extraordinar, asa in schimbare, dupa schimbare. A pierdut insa nesurprinzator pentru mine de la un BH1 cu un an mai mic insa exceptional. Andrei s-a enervat la 3-4 in setul doi si a dat sa-l rupa, 3 bucati cu suta de mile, a pierdut breakul, good bye. Asta este, pina nu se linisteste stie bine ca saltul se amina, nu poti fi propriul tau inamic numar unu si sa te astepti sa bati jucatori buni. Dupa asta a mai batut pe unul de 15 ani care cica joaca ITF si Futures, dar cu 13-11 in supertiebreak. Setul doi l-a donat jucind la misto, treaba lui, n-am cum sa-l ajut. A venit la coaching, eu nu mai eram la meci, ca mie nu-mi arati mizerii, si i-am spus ca eu cu prostii si cu nesimtitii n-am ce discuta. Putea pierde, a avut ala minge de meci, si chiar daca a cistigat, cu vreo 5 winners in supertiebreak inclusiv ultima minge nu ma intereseaza, la mine atitudinea e numarul unu. Nu o arati, nu am ce discuta.

  Azi a abandonat la 0-2 pe motiv de blisters la degete. Din pacate suntem in schimbare de grip (adica a materialului de pe miner), gripul e prea mare si a jucat cu doua overgripuri ieri si profilul rachetei i-a ros mina. Am comandat 3 rachete noi, Wislon Prostaff 97 Black CV, si incepem cu noile rachete. Cu gripul micsorat serviciul i-a fost excelent, nepierzindu-si serviciul in meciul cu ala de Top50. Bun. Asadar din Octombrie, de la revenirea pe micile ecrane, Andrei are 20-9, a intrat in Top100 in Midwest plecind de la zero si a crescut jumatate de punct utr. Obiective? Nu stiu, sa-si bage mintile in cap, ca e jucator devastator cind joaca fara nervi. Dupa care mai vedem.

  Revenind la ATP. Se pare ca Djokovic se da rupt, Nadal la fel, pe Murray nu poti sa te bazezi, iar e culoar pentru Federer. Insa e simpatic cind crede ca are vreo sansa la AO. Sa-l vad miine la Hopman si mai vedem, cine stie, poate ma impresioneaza. Dar Marile Sperante cred ca au cam apus, imi vine greu sa cred ca mai poate repeta fie si un sfert din performanta de anul trecut. El spune ca are acum mult mai mult timp liber. Pai asta o sa si fie problema. Ca Tenisul nu se face la Spiru Haret, de la distanta:

  https://www.youtube.com/watch?v=DdwgmCUnf3I

 • Doctor Z

  @nobody – eu sugerez fie sa scoti rubrica Tenish fie s-o faci Tenis, ca la Tenish nu se baga nimeni ( toti cred ca ei sau protejatii lor au treaba doar cu tenisul).

 • Doctor Z

  OK, am vazut dubla de la Hohmann 🙂 Cup a lui Federer. Maestre, nu mai zic nimic, chiar daca the end is near, dar nu ne lasa cu gaini ca Sugita, please, it’s depressing!

 • Dragos

  La multi ani si sper ca 2018 sa iti aduca gandul cel bun si un ego mai mic 🥂

  • Doctor Z

   La Multi Ani! Ego-ul o sa scada cind Fazanii vor fi facut silence in pungile lor. TOT ce am spus s-a adeverit in 2017. Cu precizie de ceasornic elvetian. Magistral chiar, ca Unul este Doctorul!

   Cea mai mare dezamagire? Nelu (bine, Jegul Uman transcende orice scara a infamiei) care, prin tactica lui perdanta i-a scazut Sarpelui utr-ul cu 0,3 puncte, si s-a facut de ris cu noul lui numar de telefon: 20-0-0-0-0-0-0

   Cea mai mare surpriza, placuta, TRD, iata-l, de azi e utr13, muncit si meritat. Sa-l feliciti din partea mea si sa nu uiti, Doctorul nu felicita decit rar in sportul asta, ca nu e pentru oricine.

 • Doctor Z

  https://uploads.disqus https://uploads.disquscdn.com/images/df2305f0546bcf36e52fe088d8f690ec9bbbc606f7f843205a41c56ce1651e11.jpg cdn.com/images/4898b71164fa63dc54e115118f168a2af344a5ea51d06d2f6f3674a4663519c3.png

  Fie ca anul care vine sa se vada mai bine arta Doctorului.

  Daca nu, asta este, e doar chestie de perceptie.

  La Multi Ani!

 • Doctor Z

  Fie ca anul care vine sa se vada mai bine arta Doctorului.

  Daca nu, asta este, e doar chestie de perceptie.

  La Multi Ani!

  https://uploads.disquscdn.com/images/4898b71164fa63dc54e115118f168a2af344a5ea51d06d2f6f3674a4663519c3.png

 • Doctor Z

  Fie ca în Anul Nou să se vadă arta Doctorului mai bine. Dacă nu, asta este, e chestie de percepție.

  Să intram încrezători cu un modified Eastern grip in Anul Lopățicii!

  La Mulți Ani!

  https://uploads.disquscdn.com/images/318e907d56c323f7d5cc49c2c5a6c53b1c5a40b7883a05a856fee12374eac48d.jpg https://uploads.disquscdn.com/images/4898b71164fa63dc54e115118f168a2af344a5ea51d06d2f6f3674a4663519c3.png

 • Doctor Z
 • Doctor Z
 • Dragos

  https://www.instagram.com/p/BdYLGPUFmF0/

  Antrenament ieri la IMG in ultima zi din an, David si Filip Jianu…

  • Doctor Z

   Frumos, e f bine ca sunt doi acolo cu aceleasi interese. Bafta multa.

  • Doctor Z

   Cind il vedem si cu Lee?

   • Dragos

    Cand il pun in colectie, inca nu l-au procesat…

    • Doctor Z

     ok, Lee asta ma intereseaza in mod special. A fost partener la dublu al lui Andrei, absolut neimpresionant, acum vreo 4 ani, dupa care a disparut iar cind a revenit a facut furori. Nu joaca Midwest, dar tare mi-ar place sa-l vad in 2 saptamini la L1.

 • Doctor Z

  M-am uitat la meciul lui Tsitsipas si putin la al lui Shapovalov.

  Tsitsipas a progresat clar, are un rever bun acum. Nu produce inca unghiuri cu el insa mingile au juice. In rest e jucator bun, are toate loviturile, corecte, cred ca o sa avanseze in ranking, Top50 anul asta probabil. Inca mai face prostioare insa are mental bun. Nu stiu cine e fazanul care-l antreneaza, pare grec, insa in locul lui as shut the fuck up, ca mai mult il incurca gesticulind ca maimuta. Nu mai e junior tenish, corectiile se dau dupa meci 🙂

  Shapo trebuie sa lucreze la retur serios. Mingile sunt returnate moale, reverul o fi el frumos dar trebuie sa fie si eficient.

  • Cipri

   Tsitsipas anul asta sta la masa cu bogatii! 😉

 • Doctor Z

  De la nobody citire:

  nobody
  20 hours ago
  CG: nu sunt sigur că poţi să mă lămureşti din experienţa personală, o chestie legată de underspin. În tenisul de masă undespin-ul este extrem de greu de întors în topspin, trebuie să ai spaţiu şi timp să faci o mişcare foarte amplă pentru a intoarce rotaţia mingii in sens opus, altfel trânteşti mingea în fileu.

  În tenisul de câmp e aceeaşi chestie? Un slice puternic îl dai în fileu dacă încerci să-l întorci cu topspin? Profesioniştii de regulă nu par să facă vreun efort în privinţa asta.

  ……….

  Ma bag si eu ca Fazanu in discutie…

  Nobo, singurul care poate sa faca sa semene biomecanica lovirilor intre cele doua sporturi e Nadal. Intr-adevar e dificil sa intorci un underspin in tenis de masa. Asta fiindca forta de anihilare a topspinului si forta de frecare produsa de forta centrifuga a mingii, proiectia lor pe paleta trebuie sa fie extrem de bine compensate, altfel se pierde masiv din precizie. La tenis de cîmp e diferit (cu exceptia slice-urilor profesionale pe iarba). Mingea nu poate fi accelerata la turatie de tenis de masa, datorita greutatii mingii. Singurul care poate determina o traiectorie similara e Nadal. Avantajul unui slice bine executat este ca mingea ramine jos, si cum nu suntem sub masa nu exista…masă sa accelereze mingea, ca atare adversarul este obligat sa ridice mingea mai sus fara sa ii poate imprima un topspin mare. De ce slice-urile nu sunt letale in tenis de cimp? Fiindca extrem de rar ele lipesc mingea de pamint. Cind slice-ul nu este perfect, datorita frecarii incomparabil mai mari decit pe ‘gheata’ mesei in tenisul de masa, mingea isi pierde underspinul, scrisul de pe minge se stabilizeaza, in hitting range, neutralizind-o. La nivel de gaini obosite, cum ar fi Pospisil, da, bagi mingea in fileu big time, fiindca mingea e mai mult blocata, si mingea se duce la impactul cu racheta in jos, incercind sa-si pastreze starea de miscare de rotatie.

  • nobody

   Right, nu m-am gândit la coeficientul de frecare mult mai mare al suprafeţei de joc în tenisul la câmp, probabil în racheta „receiverului” viteza de rotaţie este deja mult diminuată.

   Acum mi-am dat seama că am perceput şi formulat problema greşit. Când loveşti cu topspin o minge care vine cu underspin de fapt nu-i schimbi sensul de rotaţie, ci îl păstrezi. Trebuie doar ca viteza periferică a rachetei să fie mai mare decât viteza de rotaţie, pentru ca mingea să nu aibă tendinţa de a coborî când pleacă din rachetă (de fapt de asta o infigi în fileu dacă nu execuţi corect) ci să urce. Nu sunt sigur că e corect ce zic, dar senzaţia mea este că dacă vrei ca mingea să plece peste fileu, trebuie să imprimi mingii un RPM măcar un pic mai mare decât cel cu care ţi-a venit în racheta/paletă. Hmm, se pare că mi-am răspuns singur, în momentul în care am formulat corect problema 🙂

   • Doctor Z

    Problema la slice nu e sa o dai peste fileu ci sa nu o dai cu bolta, fiindca atunci o pui pe punctul cu var. Federer in urma cu doi ani, din lipsa de inspiratie taia pe rever mult, si de asta n-a avut rezultatele asteptate. Sa dai o taiata e banal, sa dai underspin din superspin e foarte dificil ca si sa dai superspin din underspin.

 • Cipri

  Cand nu treci de sferturi si semifinale la futures , iar in 9 luni ajungi in top 100 si ii bati pe Goffin si Gasquet e clar ca acolo e talent pur, care slefuit ne poate aduce un nou lider mondial.De ce nu??

 • Doctor Z

  Tennis Channel au facut imprudenta sa televizeze finalele la U16 de la USTA Winter Nationals din Orlando. M-am ciupit ca trebuie ca visam. HORRENDOUS! Alshon cu Frye, doi maciucari unul mai penibil decit celalalt, cu zeci de neprovocate pe set. La fete am ametit. Crawley (care a batut-o pe Anika, de la clubul nostru in semifinale) cu Graver ( nobody heard of). N-am vazut asa niste servicii penibile de la Nini. Iar ca joc, ceva de utr9 max.

  So much for so little. Bani aruncati in vint, nimic nu vine din urma la americani, poate la fete, alea de nu mai joaca miuta asta USTA. Ca la baieti de 2000 ne-am lamurit, daca Korda e marea speranta…

 • Doctor Z

  La ‘La Bolsevici’ se face analiza post mortem.

  Si eu care m-am dus acolo ca mi-a placut motto-ul lor: ‘Daca nu suporti sa fii facut Fazan fara sa izbucnesti in lacrimi poate acest loc nu este pentru tine’.

  Trolii tristi, gen Jegul Uman si inca vreo doi, se simt bine acum. Dupa un tir de batiste. Grecu a luat teapa dar merita. Capra vecinului a la roumain a functionat exemplar. Bineinteles acolo se vorbeste despre orice numai despre tenis nu. E un spam de te doare mintea (ma refer la ce s-ar discuta despre tenis, restul e ars gazul a la roumain). Exact ca in Fazanarie.

  In Panteon vorbim putin, despre Tenis exclusiv. More is less si less ia more.

  https://uploads.disquscdn.com/images/f3f530bd140d9cf9b6806ee2422e6cb117cdedb9d25833c0019b440b9672c7a3.png

 • Doctor Z

  DeMinaur asta e o catastrofa ambulanta, sper ca nu v-au pacalit scremerile lui. Tehnica ii e infecta, se va accidenta la spate cu precizie de ceasornic elvetian. Ca Kyrgios de altfel. Ca asta e explicatia pentru care Maestrul defileaza la 40 de ani in ATP, se numeste tehnica impecabila, izvorita din talent, nu din munca in jug.

 • Doctor Z

  I-a dat Maestrul un kick lui Kerber la mingea de meci de a trimis-o in tribune sa-l ia cu poseta.

  WTA=Frauda

  • rf19

   WTA=Circ.

 • Doctor Z

  Aligatoru, am o intrebare retorica, tu cu Fazanii vrei sa te intretii pe chestiuni de tehnica in tenis? Tare asta, uiti unde esti acolo…

 • Doctor Z

  Eu inteleg ca Kyrgios e talent, asa si pe dincolo, insa sa-i predici tehnica contorsionista a forehandului pe revista de Tennis e prea mult si chiar iresponsabil. Copii, daca parintii nu va garanteaza anatomia monstru a lui Nick nu va amagiti, va rupeti. Jucati ca Federer, stiu, planul e simplu.

 • Doctor Z

  Eu inteleg ca Kyrgios e talent, asa si pe dincolo, insa sa-i predici tehnica contorsionista a forehandului pe revista de Tennis e prea mult si chiar iresponsabil. Copii, daca parintii nu va garanteaza anatomia monstru a lui Nick nu va amagiti, va rupeti. Jucati ca Federer, stiu, planul e simplu..

  https://uploads.disquscdn.com/images/c62ec308bb672a1dcedaafbf2a64a5ea5bd439de5b8fcf232f291aae9bb54145.png

 • Doctor Z

  Material interesant in Tennis despre decizia de a deveni pro.

  Hai fiti sinceri, care are curajul sa raspunda ‘Da’ la toate 3 intrebarile (cu exceptia lui TRD, pentru care raspund eu 🙂

  https://uploads.disquscdn.com/images/15d7a0c6464ed0ff76fa7b098321752b8ff9aafef99507c52343e2af851c51fc.jpg

  • Dragos

   … e mult de munca doctore, mai avem mult pina departe… vom vedea.

   • Doctor Z

    Nu e chiar deloc. Sa explic. El trebuie sa faca pina acum exact ce a facut si pina acum. Sa se pregateasca intr-un mediu performant si profesional15-20 de ore pe saptamina. In rest totul va veni de la sine, mult mai usor decit la altii fiindca are ceea ce au putini, inclusiv intre actuali ATP, se cheama shear talent. Absolut tot ce vezi la el este outstanding. Bineinteles el trebuie tinut departe de distractii, si ii trebuie cultivata continuu de antrenori pasiunea pentru tenis. Daca respecta regulile va ajunge foarte sus, ai sa vezi ca nu ma insel.

 • Doctor Z

  L-am vazut aseara pe Wu. Asta e o nebunie de jucator, un fel de Andrei dar in ATP. Asta nu sta pe ginduri, iti ataca tot de pe baseline si are un rever DTL incredibil. Asta n-o sa fie niciodata Top100. Ori Top10 ori nimic.

 • Giany

  Doctore, sa traiesti, sa iti mearga bine anul asta.
  Ceva predictii pt AO? Sincer nu ma intereseaza cine castiga..ci mai de graba ce jucatori ar fi de urmarit.

 • Doctor Z

  Ce e asa de greu de raspuns la ei.

  La Andrei e pozitiv doar la partea financiara iar la David e la toate 3. Bineinteles ca nu e vorba ca ar bate Top100 atp acum insa e dominant in generatia lui jucind TENIS.