In urma cu trei luni scrisesem aici despre simplul algoritm al tenisului de performanta, pe linga ursitori inspirate, neaparat este necesar de zece mii de ore pe teren sau un milion de mingi lovite, whichever comes first…

Am avut o ocazie unica de a cuantifica progresul lui Andrei la academia din Spania. La plecare, am avut o placuta surpriza de a primi un card USB cu evaluarile lui lunare. Acolo, fiecare student este filmat, profesional, lunar. Gasesc o amintire nepretuita sa ai un montaj cu asa ceva. Si de asemenea un material didactic exceptional. Pentru oricine este implicat in aceasta nebuna aventura care se numeste Junior Tenisul. Fiindca Andrei a activat si racheta magica, adica cipul care inregistreaza parametrii tehnici, i-am folosit corespunzator si i-am afisat acolo unde a fost cazul, dupa clipul de la luna respectiva. Multe din recordurile personale Babolat stabilite in aceste sase luni au fost adaugate la prima parte a acesei serii de articole. Andrei a ajuns al zecelea in categoria sa, sub 20 de ani, si putea ajunge probabil al doilea daca ar fi putut utiliza racheta mai des, fiindca atunci cind o racordezi (de obicei 2 zile) timpul acela este mort si parametrul Endurance ramine scazut. In plus, nu toate sesiunile de antrenament au fost propice evaluarii Babolat, sesiunile fiind fie prea scurte, fie incomplete, din punctul de vedere al procedeelor tehnice. Repet, conceptul Babolat este solid, pentru a a avansa in ranking trebuie sa joci des, mult, iar tehnica si puterea sa-ti fie constant la parametrii inalti. Nu este la indemina oricui asa ceva. Excluzind parametrul Endurance, Andrei este primul in categoria sa (Technique +Power) si in primii 20 la General, acolo unde sunt toti jucatorii. Insa triunghiul acela, Technique-Power-Endurance devine din ce in ce mai isoscel, dominat de cel mai important parametru: Tehnica!

Progresul lui a fost remarcabil, Andrei a avansat patru niveluri, crescindu-si precizia loviturilor de la 50% la peste 80%! . Astept cu mult interes sa fie performant si in cea de-a patra dimensiune, Mentalul, si probabil cea mai importanta. Acesta este liantul marii performante, fara indoiala. Mentalul este strins legat de competitivitate, dorinta de victorie. Acest parametru nu va putea fi validat decit pe teren, si asa e si firesc sa fie.

Iata asadar clipul, cu evaluarile lunare si statisticile aferente, sper sa va placa si sa va inspire.

AMR aproximativ 5 mii de mingi, abia le astept si sa tragem cu adevarat linie dupa!

 

 

SHARE
Previous articleAficionado…
Next articleTrue love will never fade!